Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brexit“ šalininkė suniokojo menininkės skulptūrą – nuplėšė burką

Menininkė Yazmeena Sabri buvo priblokšta, kai Londono karališkajame menų koledže vykusioje parodoje eksponuotą vieną iš jos darbų, kuriame buvo vaizduojama burka, sugadino neblaivi moteris, praneša Artnet.com.
Walk a Mile in Her Veil
„Walk a Mile in her Veil“ / Yasmeensabri.com

Girta siautėjusi septyniasdešimtmetė Mikaela Haze kitą savaitę išgirs teismo nuosprendį. Skulptūrai padaryti nuostoliai įvertinti maždaug 6000 svarų (7100 eurų).

Skulptūra buvo neatskiriama Y.Sabri darbo „Walk a Mile in her Veil“ dalis, kuriuo buvo siekiama pažinti arabų tapatybę. Savo tinklalapyje Y.Sabri teigia, kad projektas kvietė lankytojus užsidėti skraistę ir pamėginti tiesiogiai suprasti kultūrinius, socialinius ir feministinius motyvus, slypinčius už jos.

VIDEO: Walk a Mile in Her Veil

Praėjus kelioms dienoms po „Brexit“ balsavimo, M.Haze apsilankė Pietų Kensingtone, kur ir vyko paroda, bei nuplėšė burką nuo metalinio karkaso, šaukdama „Mes balsavome, kad atgautume savo valstybę“ ir „Saudo Arabija, keliauk namo“.

Y.Sabri teigia, kad projektas kvietė lankytojus užsidėti skraistę ir pamėginti tiesiogiai suprasti kultūrinius, socialinius ir feministinius motyvus, slypinčius už jos.

Y.Sabri yra iš Jordanijos, tačiau Londone gyvena jau šešerius metus. „Tai aiškiai susiję su „Brexit“. Tai tapo pretekstu žmonės būti bjauriais ir nemandagiais“, – teigė ji.

„Tai beprotiška. Tai neteisinga. <...> Visi mes žmonės ir nesvarbu, su kokia pilietybe ar religija užaugom. Staiga iš tikrųjų pradedu jaustis ne iš šios šalies. Savaime suprantama, nesu iš čia, tačiau visad jaučiausi Londono dalimi, o dabar kyla jausmas, tarsi turėčiau vykti atgal namo“, – sakė menininkė.

Nepaisant nemalonios situacijos, Y.Sabri policijos prašė atmesti kaltinimus moteriai. „Jai 70 metų ir ji buvo neblaivi, – sakė ji. – Tai ne pateisinimas, bet pasvarsčiau, kad didesnis šansas, jog atleisdama pakeisiu jos požiūrį į atvykėlius. Manau, kad svarbiausia atleisti, nes mano pačios darbas yra apie empatiją.“

Manau, kad svarbiausia atleisti, nes mano pačios darbas yra apie empatiją, – sakė menininkė.

Y.Sabri turėjo galimybę sutvarkyti skulptūrą prieš jai dalyvaujant „Walking Women“ programoje Londono Somerseto rūmuose.

M.Haze teismo metu kalbėjo: „Prisiimu kaltę, tačiau nemanau, kad tai buvo rasizmas, nes tai nebuvo nukreipta prieš ją, prisiekiu jums. Labai atsiprašau merginos, kurią įžeidžiau.“ Moteris sumokėjo užstatą ir laukia teismo nuosprendžio liepos 26-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius