Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ermitaže surengti M.K.Čiurlionio parodą norima kitais metais

Ne vienus metus brandinami ketinimai Sankt Peterburge įsikūrusiame Ermitaže surengti bene žymiausio Lietuvos dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio darbų parodą galėtų būti įgyvendinti kitais metais, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Paroda
Paroda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Trumpai tariant, Ermitažas yra pareiškęs norą organizuoti šią parodą, susitarta po truputį judėti to link. Terminus nurodyti sudėtinga. Buvo optimistinis planas surengti ją maždaug per metus, bet dabar matyti, jog tam reikia labai daug išteklių, susijusių su transportavimu, itin brangiai kainuojančiu draudimu. Tačiau iš esmės ekspertų lygmeniu pradėta dirbti, ir yra vilties, kad kitąmet paroda galėtų būti suorganizuota“, – sako Lietuvos generalinis konsulas Sankt Peterburge Dainius Numgaudis.

Tačiau Kaune įsikūrusio Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis mano, kad šiuo metu darbus eksponuoti Rusijoje būtų netinkamas metas.

„Paprastai į kariaujančias šalis nevežame M.K.Čiurlionio. Tokios nuostatos laikomės jau seniai. Norai visada yra geri ir vieta gal būtų tinkama, bet ne šiuo metu“, – aiškino jis.

Surengti M.K.Čiurlionio kūrybos parodą Ermitaže sutarta dar 2010 metais, bet organizaciniai reikalai nuo tada beveik nepasistūmėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius