Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Dizaino savaitė 2017“ kviečia teikti dalyvių paraiškas

Gegužės 1-7 dienomis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Telšiuose bei Anykščiuose vyks jau tradicija tapęs ir net 12-asis festivalis „Dizaino savaitė 2017“. Festivalio metu svečiai turės galimybę susipažinti su šalies bei užsienio dizaino lauko tendencijomis, o dalyviai – pristatyti naujausius darbus kūrybiškai ir smalsiai festivalio auditorijai.
Telšių galerija
Telšių galerija / Organizatorių nuotr.

Kaip ir kasmet, prie festivalio programos kviečiami prisijungti įvairių sričių atstovai – dizaineriai, fotografai, mokymo bei valstybinės įstaigos, ambasados, įmonės, dizaino studijos, galerijos – iki kovo 15 dienos pildant elektronines dalyvių paraiškas tinklapyje www.dizainosavaite.lt.

Skiriamos trys dalyvavimo festivalyje „Dizaino savaitė 2017“ formos:

Dizainerio vitrina – nedidelės pavienių dizainerių ekspozicijos miestų centre įsikūrusių kavinių ar parduotuvių vitrinose. Per ilgą laiką dizainerių vitrinos tapo viena ryškiausių festivalio dalių, o taip pat ir unikalia platforma pradedančiųjų ir jau žinomų dizainerių darbams pristatyti.

Komercinė ekspozicija – proga įmonėms, dizaino studijoms, stambesniems prekiniams ženklams pristatyti savo produkciją, naujienas festivalio „Dizaino savaitė 2017“ metu. Komercinės ekspozicijos gali būti įrengiamos tiek dalyvio prekės ženklo parduotuvėje, salone, studijoje, tiek ir išsikelti į miesto centre esančių kavinių, parduotuvių vitrinas.

Renginys – atskiras dalyvio organizuojamas įvykis, iš anksto numatytu laiku, konkrečioje vietoje. Į renginio kategoriją priskiriamos įvairios dirbtuvės, konferencijos, paskaitos, parodos ir jų atidarymo renginiai, pristatymai ir kiti įvykiai.

Visi festivalio metu vyksiantys renginiai bei ekspozicijos bus ženklinami skiriamaja festivalio juosta, įtraukiami į oficialią renginių programą bei elektroninį festivalio žemėlapį.

Pristatant šių metų naujienas, svarbu paminėti, jog festivalio „Dizaino savaitė 2017“ tema – pojūčiai. Kviečiame interpretuoti, analizuoti, kūrybiškai pažvelgti į įvairiausių pojūčių spektrą dizaine: kvapai, garsai, skoniai, neįprasti paviršiai lytėjimui, akį traukiantys objektai. Žinoma, raginame nepamiršti ir šeštojo – gero dizaino – pojūčio!

Taip pat, šiais metais festivalis puošis ir nauja įvaizdine spalva – lapų žalia, kurią išrinkti padėjo festivalio sekėjai Facebook socialiniame tinkle.

Kviestiniu festivalio svečiu šiais metais bus skelbiama Lenkija. Bendradarbiaujant su Adomo Mickevičiaus institutu Varšuvoje bei Lenkijos institutu Vilniuje bus rengiami lenkiškam dizainui skirti renginiai bei parodos.

Apžvelgiant svarbiausius jau numatytus festivalio renginius, gegužės 2 dieną festivalį jau šeštus metus iš eilės atidarys iškilminga nacionalinio konkurso GERAS DIZAINAS 2017 nugalėtojų apdovanojimų ceremonija. Šiais metais renginys vyks Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje, kur iš karto po ceremonijos bus atidaryta ir konkurso nugalėtojų darbų paroda. Vėliau ekspozicija keliaus į kitus festivalio miestus.

Gegužės pradžioje į Taikomiosios dailės ir dizaino muziejų Vilniuje, po didžiulio dėmesio sulaukusių gastrolių Rygoje bei Islandijos dizaino savaitėje, atvyks ir Baltijos jūros regiono šalių šiuolaikinio dizaino paroda „Roundabout Baltic“. Taip pat, Vilniaus festivalį antrus metus iš eilės aplankys ir vengrų šiuolaikinio dizaino paroda, kurioje bus pristatyti naujausi vengrų industrinio dizaino gaminiai, akcentuojama mokslo, inovacijų ir kūrybiškumo sintezė bei jos svarba šalies vystymuisi.

Kauniečius bei miesto svečius „Dizaino savaitė 2017“ šiais metais vėl pakvies į Laisvės alėjoje esančius „Pienocentro“ rūmus – čia po vienu stogu bursis įvairūs festivalio renginiai bei ekspozicijos, vyks mados mugė „Kodas | 477“.

Klaipėdoje festivalio koordinavimo estafetę šiais metais perims kūrybinis inkubatorius „Kultūros fabrikas“. Miestą taip pat aplankys ir lenkų grafinio dizaino paroda, kuri bus eksponuojama Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakultete. Šiaulių mieste svarbiausi festivalio renginiai kvies sugrįžti į Vilniaus ir Dvaro gatvių sankryžoje esantį pastatą, pavadinimu „Baltija“. Nors čia veikusio restorano nebėra jau dvidešimt metų, tačiau šarminga aura likusi, tad festivalio metu erdves atgaivins garso instaliacijos, mados pristatymai, parodos, maisto degustacijos, performansai.

Vienoje erdvėje įsikurs ir kūrybinės dirbtuvės „Pramonės šiukšlės – dizaino idėja Šiauliams“, kurios praėjusiais metais sulaukė didžiulio susidomėjimo ir pramonės palaikymo.

Telšiuose festivalio veiklos koncentruosis Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete bei Telšių galerijoje, į festivalio programą aktyviai įsitrauks akademinė bendruomenė. Anykščių miesto gyventojams bei svečiams dizaino fiestą antrus metus iš eilės ruoš Anykščių menų inkubatorius.

Daugiau informacijos apie festivalį – ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius