Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julijonas Urbonas pristato rezidencijos Europos branduolinių tyrimų organizacijoje CERN projektą

Spalio 19 d. Europos branduolinių tyrimų organizacijoje CERN Ženevoje vyks Lietuvos menininko, Vilniaus dailės akademijos prorektoriaus Julijono Urbono rezidencijos Accelerat@CERN meninio projekto pristatymas.
Julijonas Urbonas
Julijonas Urbonas

Konkurso Accelerate@CERN Lietuva nugalėtojas J.Urbonas šiuo metu atlieka mėnesio trukmės rezidenciją Europos branduolinių tyrimų organizacijoje CERN, kurioje sukurtas garsusis 27 kilometrų ilgio hadronų greitintuvas. Ten menininkas siekia įgyvendinti tiriamąjį meno projektą bendradarbiaudamas su centro mokslininkais.

Accelerate@CERN rezidencijų yra dalis meno ir mokslo programos ARTS AT CERN, kuri skatina dialogą tarp menininkų ir fundamentaliųjų mokslų tyrėjų.

J.Urbonas yra menininkas tyrėjas, dizaino mokslininkas, inžinierius, Vilniaus dailės akademijos prorektorius, Londono Karališkojo meno koledžo doktorantas. Savo kūryboje J. Urbonas jungia įvairias disciplinas, įgyvendina meno ir mokslo tyrimus, gilinasi į technologijų ir meno sąveiką. Vaikystę Julijonas praleido Klaipėdos pramogų parke, kurio direktorius buvo jo tėvas, o 2004 m. pats pradėjo vadovauti parkui. Jis susižavėjo, kaip pats tai įvardina, atrakcionuose kūniškai patiriama „gravitacine estetika“, todėl pastaruoju metu J.Urbono projektai remiasi jo atliekamais moksliniais tyrimais, kuriuose nagrinėjamos jutiminės gravitacinės patirtys, aptinkamos atrakcionuose, aukšto manevringumo lėktuvuose, akrobatikos srityje.

J.Urbono kūryba yra apdovanota įvairiais prizais, tarp kurių – vienas prestižiškiausių apdovanojimų tarpdisciplininių menų srityje – „Prix Ars Electronica“ (2010). Už atstovavimą Lietuvai 2016-ųjų metų Milano trienalėje J. Urbonui buvo įteiktas garbingas Lietuvos kultūros apdovanojimas „M. K. Čiurlionio REX taurė“. Jo kūrinių yra įsigijęs Karlsrūės meno ir medijų centras (Vokietija) bei privatūs kolekcininkai.

J.Urbono rezidenciją Accelerate@CERN įgyvendina meno ir edukacijos centras „Rupert“, remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos nuolatinė atstovybė prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius