-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno mėgėjų džiaugsmui – išskirtinė danų tapybos darbų paroda Vilniuje

Atėjus vėsiems orams ir prasidėjus naujam parodų sezonui šiuolaikinio meno galerijoje „GRAFO“ spalio 13 d. atidaryta grupinė paroda “In The Light of Contemporary Danish Painting | Šiuolaikinės danų tapybos šviesoje”. Joje – gero meno mėgėjams pirmą kartą Lietuvoje pristatomi trys puikiai žinomi pasaulinio garso menininkai – Carstenas Frankas, Christina Blaabjerg ir Bentemarie Kjeldbæk.
Danijos tapytojų darbų pristatymas galerijoje „Grafo“
Danijos tapytojų darbų pristatymas galerijoje „Grafo“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Be galo džiugu, kad lietuviai, kaip meno pirkėjai, žengia vis drąsesnius žingsnius į investavimo į meną lauką – jie pagaliau išdrįsta įsigyti ne tik savos šalies menininkų darbus, bet ir vis daugiau jų atranda Skandinavijos šalių kūrėjus, kurie yra puikiai vertinami visame pasaulyje ir ypač verti publikos dėmesio.

Kaip ir mes nudžiungame išvydę viešojoje erdvėje, jog lietuvių menininkai buvo pristatyti užsienyje, lygiai taip pat yra kitoms šalims. Tai – savotiškas pasididžiavimas savo kultūra ir jos plėtote svetur.

Šiandien galerija didžiuojasi pristatydama Danijos menininkus Lietuvoje ir sako, jog ateis laikas, kai „GRAFO“ galerija pristatys Lietuvos menininkus Danijoje“, – įspūdžiais renginio atidarymo metu dalijosi galerijos savininkė Daiva Žemaitė.

Reikia pripažinti, jog tai, kas šiuo metu vyksta Trakų 14, galima pavadinti genius loci – vietos dvasios – atgimimu, arba – vienu iš magiškų senojo Vilniaus stebuklų. Tai – istorija apie gerą skonį, meno kultūros puoselėjimą ir meną džiaugtis gyvenimu.

„GRAFO“ galerija neabejoja, kad ne tik šios parodos metu kiekvienas, nuo meno mylėtojo iki meno gerbėjo ir kolekcionieriaus, galerijoje ir jos organizuojamuose renginiuose ras kažką artimo sau.

Grupinė paroda “In The light of contemporary danish painting | šiuolaikinės danų tapybos šviesoje” bus atvira visiems norintiems ją pamatyti iki šių metų lapkričio 26 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius