Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp „Kempinski“ viešbutyje atidarytos parodos eksponatų  –  kūrinys R.Meilutytei ir nukryžiuotas mėsainis

Antradienio vakarą viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“ buvo atidaryta „Lewben Art Foundation“ paroda „Linijos ir formos“, lydinti parodos „Formuojant idėjas: skulptūros“ ekspoziciją, kuri jau ketvirtadienį bus pristatyta tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’16“.
„Lewben Art Foundation“ paroda „Linijos ir formos“
„Lewben Art Foundation“ paroda „Linijos ir formos“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pristatydama parodą, „Lewben Art Foundation“ direktorė Indrė Tuminienė pabrėžė, jog ekspozicija „Kempinski Hotel Cathedral Square“ yra glaudžiai susijusi su tuo, ką žiūrovai išvys „Litexpo“ parodų rūmuose „ArtVilnius’16“ metu – abi parodos yra konceptualios, jose pristatomi 9 šiuolaikiniai autoriai.

Ekspozicijoje „Linijos ir formos“ žiūrovai gali susipažinti su 11-a pasaulinio garso menininkų kūrinių, tarp jų – grupės „Los Carpinteros“, Jake’o ir Dinoso Chapmanų, Thomi Houseago, Bertrando Lavier, Pedro Reyeso, Gabriele De Santis ir kt. darbais, kurie yra eksponuojami skirtingose viešbučio erdvėse.

Intriguojantis parodos eksponatas – Gabriele’io De Santiso 2015 m. sukurtas ir Rūtai Meilutytei dedikuotas meno kūrinys, kolona su riedučiais

Pasak parodos kuratorės Francescos Ferrarini, abiejose parodose akcentuojama forma ir medžiaga, todėl nenuostabu, jog didžiąją dalį ekspozicijos „Linijos ir formos“ sudaro skulptūros, nors vien jomis neapsiribojama.

F.Ferrarini teigia, jog pastarąjį šimtą metų menininkai eksperimentavo su įvairiomis medžiagomis ir idėjomis, kartais derindami abstraktumą ir figūratyvumą ar net išeidami už medžiagos ribų.

Intriguojantis parodos eksponatas – Gabriele’io De Santiso 2015 m. sukurtas ir Rūtai Meilutytei dedikuotas meno kūrinys, kolona su riedučiais. Menininkas kiekvieną šios serijos darbą skiria olimpiniam sportininkui, taip kurdamas pasakojimą apie kelią į profesionalumą.

Ekspozicijoje taip pat išsiskiria britų menininkų J. ir D. Chapmanų skulptūra „CFC77296660“, kurioje vaizduojamas nukryžiuotas, „McDonald’s“ restorano emblema pažymėtas mėsainis

Lankytojų susidomėjimo turėtų sulaukti ir Erwino Wurmo skulptūra „Storas automobilis“. Pasak organizatorių, šiame kūrinyje menininkas pakeitė objekto mastelį ir proporcijas, o pasitelkdamas ironiją ir transformuodamas automobilį, kūrinį pavertė visuomenės vertybių komentaru.

Ekspozicijoje taip pat išsiskiria britų menininkų Jake ir Dinos Chapmanų skulptūra „CFC77296660“, kurioje vaizduojamas nukryžiuotas, „McDonald’s“ restorano emblema pažymėtas mėsainis. Ši skulptūra – tai vienas iš autorių serijos apie „McDonald’s“ tinklą darbų, kritikuojančių šiuolaikinę visuomenę.

Parodos atidarymą lydėjo performansas – smuikininkas Kęstutis Pleita grojo parodos eksponatu, Pedro Reyeso iš šaunamųjų ginklų sukurtu smuiku. P.Reyeso „IX smuikas“ – tai 2014 m. vykdyta akcija, kuri yra projekto „Visuomenė be ginklų“ dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius