Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnoje atidaryta menininkės Ilonos Mickevičiūtės pastelių paroda

Varėnos rajono savivaldybę papuošė Tolkūnuose gyvenančios ir kuriančios profesionalios menininkės Ilonos Mickevičiūtės pastelių paroda.
Ilonos Mickevičiūtės pastelių paroda
Ilonos Mickevičiūtės pastelių paroda / Varėnos rajono savivaldybės nuotr.

Sušildyti širdies ir rankų šiluma, šie subtilūs, meilę gamtai ir geras emocijas spinduliuojantys Ilonos tapyti paveikslai skleidžia gerumo šviesą ir džiugina kiekvieną, prisilietusį prie šių nuostabių darbų. Septyniolika nuostabių paveikslų keletą mėnesių džiugins ne tik savivaldybės darbuotojus, bet ir lankytojus bei mūsų krašto svečius.

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta parodos atidarymo metu padėkojo jos autorei I.Mickevičiūtei už suteiktą progą grožėtis jos kūryba, įteikė padėką, palinkėjo sveikatos ir prasmingos kūrybinės veiklos.

„Džiaugiamės, kad savivaldybę papuošė tokio masto menininkės, kokia esate Jūs, kūriniai“, – sakė meras. Mero pavaduotojas Giedrius Samulevičius kūrėjai įteikė puokštę gėlių, daug padėkos žodžių už nuostabių kūrinių parodą jos autorei išsakė savivaldybės darbuotojai.

Varėnos rajono savivaldybės nuotr./Ilonos Mickevičiūtės pastelių paroda
Varėnos rajono savivaldybės nuotr./Ilonos Mickevičiūtės pastelių paroda

Kaip sakė pati I.Mickevičiūtė, gimusi, augusi Kaune, studijavusi tuometiniame Vilniaus dailės institute, kūrybinį darbą dirbusi Vilniuje ir Charkove, džiaugiasi jau septyniolika metų gyvendama ir kurdama gražios gamtos apsuptyje Tolkūnų kaime. Paveikta gamtos ir kaimo romantikos pradėjo piešti pastele, kuri leido laisvai, nevaržomai improvizuoti.

I.Mickevičiūtė yra profesionali vitražistė – monumentalistė, ji yra sukūrusi daugiau kaip 100 vitražų interjeruose. 1967 – 1980 metais gyveno ir kūrybinį darbą dirbo Charkove, 1980 m. grįžo į Lietuvą.

„Visi mes gamtos vaikai, ta žeme esam gyvi ir tai gimtai žemei niekieno neverčiami dirbame savo darbelius kaip išmanydami. Pasaulis žiaurus ir abejingas, ir jeigu savo darbais sušildome žmogų, pažadinam jausmus – tai suteikia mums prasmę gyventi“, – sako parodos autorė. Ji taip pat sakė, kad dalį paveikslų norintys galės ir įsigyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius