-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vasarą duris atvers Menų edukacijos centras Palangoje

Jau netrukus ant banguojančios Baltijos jūros kranto (Užkanavės g. Palangoje) duris atvers Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centras. Įgyvendinant 2014-2020 m. ES fondų investicijų programą, atlikta buvusios stovyklavietės pastatų rekonstrukcija. Numatoma, kad Menų edukacijos centras savo veiklą vykdys ištisus metus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Menų edukacijos centras Palangoje 2022 m.
Menų edukacijos centras Palangoje 2022 m. / Asmeninio archyvo nuotr.

Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centro siekis – derinti menui gabių ir talentingų vaikų formalųjį ir neformalųjį švietimą, sistemingai juos ugdyti, siūlyti veiklas ir erdves turimoms kompetencijoms gilinti ir naujoms įgyti bei užtikrinti ugdymo proceso tęstinumą mokinių atostogų metu į veiklą įtraukiant ir pedagogus, aukštųjų mokyklų dėstytojus, mokslininkus. Planuojamos kūrybinės, meninės, akademinės stovyklos, edukacinės ir pedagogų kvalifikacijos kėlimo programos, neformalaus švietimo programos, meistriškumo pamokos, seminarai ne tik Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos mokiniams, bet ir kitose šalies specializuoto ugdymo mokyklose besimokantiems vaikams.

Menų Edukacijos centras pritaikytas ir neįgaliems vaikams, kuriems bus sudarytos sąlygos mokytis bei aktyviai leisti laisvalaikį, taip užtikrinant švietimo paslaugų prieinamumą.

200 žiūrovų talpinanti Koncertų salė, atidarius stiklinę sieną, susijungia su terasa ir prie jos suformuota amfiteatrine žiūrovų erdve. Nauji technologiniai sprendimai leidžia Koncertų salę performuoti į baleto spektaklių kūrimo vietą. Trys atskiri pastatai skirti Trijų mūzų – muzikos, dailės ir baleto kūrybiniams užsiėmimams. Valgykloje vienu metu galės maitintis iki 100 mokinių.

Dviejuose gyvenamuose pastatuose tilps 100 užsiėmimų dalyvių, dalis kambarių pritaikyta neįgaliesiems. Rekonstrukcijos metu sutvarkyta ir atnaujinta stovyklavietė, išsaugota teritorijos aplinka, medžiai, gamta.

Naujos ugdymo erdvės 2022 m. birželio mėn. pakvies menui gabius mokinius ugdytis neformalioje aplinkoje, taip pagerinant gabių ir talentingų menui mokinių ugdymo (-si) sąlygas bei kokybę. Numatoma, kad jau netrukus Centre ilsėsis ir čiurlioniukai iš Ukrainos, kurs jaunieji dailininkai ir šokėjai, naują programą ruoš Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras, liepos 6-ąją Palangos Kurhauze pradėsiantis jubiliejinį X-ąjį tarptautinį M.K.Čiurlionio muzikos festivalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius