-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

13 žvaigždžių kosmetologo patarimų, kurie pravers kiekvienai moteriai

Gydytojas dermatologas–kosmetologas, medicinos daktaras Haroldas Lanceras 30 metų praktikuoja Beverli Hilse ir jam savo veidus patiki tokios grožio deivės, kaip Jennifer Lopez, Beyonce ar Scarlett Johansson. O kai kurios jo rekomendacijos tokios paprastos, kad tiks ir mums.
Makiažas
Makiažas / Vida Press nuotr.

1. Neleiskite išdžiūti

Drėkinamąsias priemones tepkite vos išėjusios iš dušo: į drėgną odą jos geriau susigeria, o odos dehidratacijos procesas prasideda per 60 sekundžių. 

2. Negerkite prieš depiliaciją 

Pirmiausia – alkoholio. Kitaip nei dažnai manoma, vynas ar kitas alkoholis neslopina skausmo, atvirkščiai, procesas bus skausmingesnis ir mažiau efektyvus. 

3. Nesukąskite dantų

Atrodo – tai ne grožio rekomendacija, tačiau taip darydamos kenkiate ir jam: gadinate dantų emalį, padedate formuotis raukšlėms burnos kampučiuose ir kraipote veido ovalą. 

4. Drėkinkite plaukus 

Prieš žengdamos į baseiną ar į jūrą, sudrėkinkite plaukus gėlu vandeniu. Jis užpildys tarpelius tarp žvynelių, ir druska ar baseino cheminės priemonės nealins plaukų. 

Vida Press nuotr./Moteris baseine
Vida Press nuotr.

5. Nenaudokite... vatos 

Kremines priemones geriausia tepti pirštais, specialia kempinėle ar teptuku. Toniką – delnais it praustumėtės. Venkite vatos diskelių – jie sugeria priemonę, ir veidui lieka mažai.

7. Naudokite makiažo pagrindą 

Jis saugo odą nuo perdžiūvimo (matinė pudra ypač džiovina) ir neleidžia priemonei patekti į poras – vadinasi, mažiau šansų, jog jos užsikimš ar veidą nubers spuogai. 

Fotolia nuotr./Makiažo pagrindas
Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: SPA programa savoje vonioje: 7 naudingos idėjos

8. Skuskitės... sausai 

Įprasta tai daryti duše ar vonioje. Bet kur kas efektyviau nušveisti odą, gerai nusausinti, atsargiai nuskusti plaukelius ir sutepti kremu. Oda mažiau sudirgs, plaukeliai ne taip įaugs.  

9. Plaukite plaukus soda

Jei darėte sudėtingą šukuoseną, kuriai prireikė daug priemonių – nuo vaško iki lako – sustiprinkite šampūno poveikį šaukšteliu geriamosios sodos. Plaukai greičiau atsigaus. 

Vida Press nuotr./Moteris maudosi
Vida Press nuotr.

10. Valykite dantis prieš pusryčius 

Šitaip į skrandį nepapuls bakterijos, susikaupusios ant dantų per naktį. Moterų, kurios laikosi būtent šio įpročio, oda atrodo geriau, nei tų, kurios ima į rankas dantų šepetėlį po pusryčių. 

11. Naudokite vasarošiltį vandenį

Prausdamosi ir maudydamosi po dušu naudokite kambario temperatūros vandenį. Tokį ir gerkite. Pradžioje atrodys neįprasta ir net vėsoka, bet oda jums padėkos. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Tvarusis grožis: 5 triukai, kurie padės jį ilgiau išsaugoti

Fotolia nuotr./Moteris prausia veidą
Fotolia nuotr.

12. Venkite pudros su SPF

Jei jūsų dieninis kremas jį turi, visai nereikia papildomos apsaugos (juolab ji nesaugo dvigubai, tik apsunkina odą). Idealus variantas – BB arba CC daugiafunkcės priemonės. 

13. Surenkite iškrovos dieną

Tai yra – 24 valandos be makiažo, tik valykite, drėkinkite ir pamaitinkite odą ir – jei einate į lauką – naudokite apsaugą. Ištaikykite tokią bent kartą per savaitę. 

Vida Press nuotr./
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius