Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 grožio patarimai, kuriuos turėtų žinoti kiekviena

Ir ne tik žinoti, bet ir taikyti – kad ir kaip paprastai – it kokia makiažo abėcėlė – jie skambėtų, kiekvienas iš jų – efektingas. Ir padeda suprasti, kad makiažo pagrindų galima išmokti ir be sudėtingų kursų. Juk jūsų tikslas – ne nupiešti naują veidą, o gerai atrodyti.
Besidažanti moteris
Besidažanti moteris / Vida Press nuotr.

1. Prieš tepdamos bet kokį makiažą, palepinkite odą serumu ar drėkinamuoju kremu – bet kuria priemone, kuri ja pasirūpins ir sukurs papildomą sluoksnį tarp odos ir aplinkos (bei tarp odos bei makiažo priemonės). Geriau pataupykite dekoratyvinei kosmetikai, bet ne akių ar veido kremui arba kosmetiniam aliejui, kurie vis labiau populiarėja ir neretai išstumia įprastus kremus. 

Vida Press nuotr./Veido odos serumas
Vida Press nuotr.

2. Tegu makiažo pagrindas būna brangiausia jūsų dekoratyvinės kosmetikos priemonė, kokią tik galite sau leisti. Padarykite viską – rinkitės mėginukus, tarkitės su konsultantėmis, galbūt net parsiųskite programėlę, padedančią pasirinkti tinkamą toną ir tekstūrą. Makiažo pagrindas turi išlyginti odą, bet nepaversti jos kauke. Tepti tiesiai ant odos, pamalonintos drėkikliu. 

Gretos Skaraitienės nuotr./Makiažas pavasariui ir vasarai
Gretos Skaraitienės nuotr.

3. Sena tiesa, kad skaistalai pagyvina veidą. Nereikia jų atsisakyti, bet padauginti taip pat neverta (Vilniaus Rožytė – prastas pavyzdys). Tepkite juos ant pačių skruostikaulių ir nepamirškite gerai ištušuoti. Pirštai ar teptukas? Kreminiai ar birūs skaistalai? Geriausi visažistai dirba ir taip, ir taip – taigi viskas priklauso nuo asmeninių pomėgių. Žinovės moka pasigražinti skruostus net lūpų dažais. 

Vida Press nuotr./Makiažas
Vida Press nuotr.

Atsargiai su sunkiais, sodriais raudonais atspalviais – jie gali ir suteikti teatrinį efektą, ir pernelyg sendinti.

4. Lūpų dažai, lakas ar blizgis – iš privalomų priemonių net toms, kurios nemėgsta dažytis. Britų visažistai pataria: rinkdamosi spalvą tepkite ją ne ant viršutinės plaštakos dalies, kaip esame įpratusios, o ant pirštų galiukų – jų paviršius labiausiai primena lūpas. Kaip atpažinti savo spalvas? Nėra kito kelio, kaip bandyti visas. Tinkamas tonas tiesiog nušvies veidą. Atsargiai su sunkiais, sodriais raudonais atspalviais – jie gali ir suteikti teatrinį efektą, ir pernelyg sendinti.

Vida Press nuotr./Lūpų dažai
Vida Press nuotr./Lūpų dažai

5. Dar viena beveik universali grožio priemonė, kuri reikalinga ir kurią mėgsta beveik visos, – blakstienų tušas. Pabrėžti akis – svarbu, nes norim ar nenorim, jos – pirmasis elementas, kurį kitas žmogus pastebi jūsų veide. Jei nenorite ar negalite dažytis blakstienų kasdien, gal verta išbandyti ilgalaikį makiažą, kelioms savaitėms išgelbėsianti nuo būtinybės darbuotis tušu?

Shutterstock nuotr./Tankios ir ilgos blakstienos
Shutterstock nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius