Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 blogi grožio įpročiai ir kaip jų atsikratyti

Kiekviena mūsų turi visokiausių įpročių ir nesusimąsto, kad ką nors daro ne taip. Arba susimąsto ir pamiršta. Tai gali pakišti koją – nors specialiai nenorėtume kenkti savo sveikatai ir grožiui, kai kurie mūsų įpročiai būtent tai daro. Reikia atpažinti tuos įpročius ir jų atsikratyti.
Dažnas plaukų lietimas jiems kenkia
Dažnas plaukų lietimas jiems kenkia / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Laikysena Grožis

1. Metų metus neišmetate kosmetikos

Nors ekologijos principai skatina antivartotojiškumą, reikia suprasti, kad tai, jog dešimt metų laikysite ir kartkartėmis panaudosite akių šešėlius, neapsaugos nei planetos, nei jūsų akių. Ir kalbame ne tik apie šešėlius – kiek tušų, nagų lakų, lūpdažių ar skaistalų galima rasti kosmetinėje, su kuriais jau seniai buvo laikas atsisveikinti?

Dekoratyvinę kosmetiką galima naudoti iki trejų metų. Blakstienų tušą – iki pusės metų, skystą pudrą – apie metus.

Dekoratyvinę kosmetiką – skaistalus, akių šešėlius, lūpų dažus, akių ir lūpų pieštukus – galima naudoti iki trejų metų (laikant juos palankiomis sąlygomis). Blakstienų tušą – iki pusės metų, skystą pudrą – apie metus. Ekologiška dekoratyvinė kosmetika juo labiau nėra ilgalaikė.

Nelaukite, kol kosmetika pakeis konsistenciją ar pradės skleisti keistą kvapą – baigėsi galiojimo laikas ar maksimalus naudojimo terminas ir išmeskite. Reviziją reikėtų atlikti porąkart per metus.

2. Nenaudojate saulės apsaugos priemonių

Nes tiesiog jų nenaudojate (išskyrus, kai deginatės paplūdimyje, bet ir tai ne visada), nors ir žinote, kad reikia. „Aš iškart įdegu rudai“, – pažįstamas pasiteisinimas?

Taip, teptis apsauginiu saulės kremu, prieš einant pasivaikščioti, kartais tiesiog tingisi, o dažnai apie tai tiesiog nepagalvojama. Bet kaip jūsų akims reikia akinių nuo saulės, taip ir odai reikia apsaugos. Saulėje užtenka kasdien pabūti 15–20 minučių, kad pradėtų gamintis vitaminas D. Visą likusį laiką oda turėtų būti apsaugota.

UVA ir UVB spinduliai skatina odos senėjimą, raukšlėjimąsi, paskatina atsirasti spuogų, pigmentinių dėmių. Jau nekalbant apie odos vėžio grėsmę.

Įsigykite, jei neturite, losjoną nuo saulės ir laikykite gerai matomoje sausoje ir vėsioje vietoje. Arba naudokite dieninį kremą ar pudrą su SPF filtrais.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

3. Nevalote makiažo šepetėlių

Tai dažnai kala į galvą kosmetologės ar vizažistės, bet ne kiekviena moteris įsiklauso. Kaip savo plaukus reikia dažnai plauti, taip ir makiažo šepetėlius, nors ne taip dažnai, bet irgi reikia plauti. Ant jų nusėda ne tik makiažo priemonių likučių, bet ir nešvarumų, riebalų, veisiasi mikrobų. Ir visa tai jūs tepate ant veido, vokų, lūpų ar antakių. Natūralu, kad gali ir sualergizuoti, ir išberti.

Priklausomai nuo to, kaip dažnai naudojate šepetėlius, plaukite juos nuo karto per savaitę iki karto per mėnesį. Tiks antibakterinis muilas arba lašelis įprasto šampūno. Pudros ir skaistalų šepetėlius galite ir nuplaunamu kondicionieriumi pamaitinti.

4. Kramtote nagus

Noras kramtyti nagus kyla dėl streso, nerimo. Taigi arba reikia išmokti kitaip susidoroti su stresu, arba šalinti jo priežastis, arba susidoroti su kramtymu išoriškai.

Yra tikrai nemažai moterų, kurioms kramtyti nagus atrodo smagu, tai jas nuramina. Apie tai, kad šis veiksmas neatrodo estetiškai, nekalbėsime, nes kramtančiosios ir taip tą žino. Bet yra kita bėda – nagų kramtymas pažeidžia nagų plokšteles ir kartais net odeles, gadina manikiūrą. Tiksliau – koks ten manikiūras, kai nagai nugraužti.

Noras kramtyti nagus kyla dėl streso, nerimo. Taigi arba reikia išmokti kitaip susidoroti su stresu (meditacija, malda, joga, pilatesas, gėlių sodinimas, spalvinimas, kita raminanti veikla), arba šalinti jo priežastis, arba susidoroti su kramtymu išoriškai – nulakuoti nagus. Nagų lakas nėra skanus, todėl tai turėtų atjunkyti nuo nagų graužimo.

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

5. Žaidžiate su plaukais

Sukti plaukų sruogą taip žavu, nekalta ir įprasta... Kaip ir įprasta neturint, ką veikti, nejučia pinti plaukus, sukti kuodą ar tiesiog dažnai juos liesti. Arba apžiūrinėti plaukų galiukus, ypač jei plaukai ilgesni. Kodėl tai blogai? Visų pirma, taip greičiau susiriebaluoja plaukai. O antra, tai gali juos pažeisti – plaukai gali pradėti lūžinėti arba slinkti.

Taip elgiamasi iš įpročio, kuris susiformuoja dėl patiriamo streso arba nuobodulio. Bet kuriuo atveju, turite atrasti kitą būdą, kaip įveikti stresinę būseną. Tarkime, giliai keletą kartų įkvėpti ar iškvėpti ar tiesiog stengtis rankas laikyti arčiau kūno, o ne galvos.

6. Daug kūprinatės

Kūprinimasis – irgi nereta bėda, bent jau dirbančių sėdimą darbą. Medikai skalambija varpais, kad tarp paauglių ir dvidešimtmečių-trisdešimtmečių labai daug turinčių laikysenos ir stuburo problemų. Taip yra dėl netinkamo sėdėjimo, netaisyklingo sporto, fizinio judėjimo stokos ir/arba silpnai išsivysčiusio nugaros raumenyno.

Kaip ištaisyti šią problemą? Matomoje vietoje sau parašyti ar nusistatyti savo išmaniajame priminimą, kad turite nustoti kūprintis. Taip pat būtų gerai lankyti pilateso ar kalanetikos užsiėmimus, kurių metu išmankštinami gilieji raumenys. Atliekant pratimus taisyklingai, galima pagerinti laikyseną, sustiprinti viso kūno raumenis.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius