Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 dalykai, kuriuos galėtumėte padaryti dėl savo odos iki vasaros

Mažiau nei keturios savaitės – tiek liko iki ilgai lauktos vasaros. Su ja prasideda nuogų kojų, rankų ir pėdų sezonas, deginimasis, ilgas buvimas lauke. Ar esate tam pasiruošusios? Kadangi pavasaris pasitaikė... savotiškas, gali būti, kad atsakymas bus „ne visai“. Ir nieko tokio – spėsite. Neteks nei laikytis dietų, nei „arti“ sporto klube.
Laiminga  moteris
Iki vasaros dar turite laiko! / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Grožis Oda

1. Susitvarkykite padus

Orui atšilus tiek, kad jau galima eiti basomis kojomis atviromis basutėmis, neretai paaiškėja, kad pėdos, ypač kulnai, nėra paruošti demonstruoti. Šaltuoju sezonu jų tiek neprižiūrėjome, kiek vasarą, tad teks pasiraitoti rankoves ir pradėti šalinti raginį sluoksnį. Iš pirmo karto visko pašalinti pačioms nepavyks, o ir nereikia drastiškai elgtis – tai galite daryti porąkart per savaitę, kol pašalinsite negyvas ląsteles ir kulnai bei padai taps švelnūs.

2. Sušvelninkite rankas

Užsitęsęs šildymo sezonas ir žvarbesnis oras lauke padarė įtakos visai mūsų odai. Rankos ne išimtis. Jei jos nėra labai švelnios, kartą per savaitę nušveiskite jas šveitikliu ir po to gerai sudrėkinkite. Pašalinti negyvas odos ląsteles reikia tam, kad oda greičiau pradėtų regeneracijos procesą, taptų švelnesnė, sveikesnė ir vizualiai gražiau atrodytų.

Rankoms šveisti puikiai tiks kavos tirščiai, cinamonas arba cukrus, sumaišyti su medumi arba alyvuogių aliejumi. Oda bus ir nušveista, ir sudrėkinta.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

3. Paminkštinkite alkūnes

Tai dažnai pamirštama kūno vieta, nes mes pačios ją mažiausiai matome. Vis tik mūsų alkūnes mato aplinkiniai, ir jos neturėtų būti suskirdusios. Galite pamėginti pašveisti sukietėjusią alkūnių odą tokiu pat šveitikliu, kaip ir plaštakas, arba patepkite alkūnes grietinėle. Pieno rūgštis suardys odos surambėjimus, oda pasidarys minkštesnė. Juk artėja atvirų suknelių ir palaidinių sezonas!

4. Leiskite veidui pabadauti

Prieš vasarą leiskite odai pailsėti ir pakvėpuoti. Savaitei atsisakykite visų kosmetikos produktų – dekoratyvinės taip pat.

Tai vadinama „odos badu“ ir nėra neįprasta. Prieš vasarą leiskite odai pailsėti ir pakvėpuoti. Savaitei atsisakykite visų kosmetikos produktų – dekoratyvinės taip pat: pudrų, skaistalų, šveitiklių, kremų, valiklių ir t. t. Prauskite ir drėkinkite veidą kosmetiniu kokosų aliejumi arba galite dažnai purkštis terminiu šaltinio arba ląsteliniu vandeniu. Per tą savaitę oda pati susireguliuos riebalų pusiausvyrą, atsigaus, ir vasarą pasitiksite įdegiui paruoštu veidu.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

5. Rinkitės lengvesnius produktus

Keičiantis sezonams, keičiasi ir mūsų odos poreikiai. Dabar jai svarbu drėgmė ir apsauga nuo UVA spindulių ir nebe taip svarbu maitinimas. Atšilus orui, oda pradeda gaminti daugiau riebalų, daugiau prakaituoti. Taigi ją svarbu kasdien nuvalyti ir drėkinti lengvesniu produktu nei žiemą. Jei oda ir taip linkusi į riebumą, vietoj kremo gali tikti purškiamas rožių vanduo.

6. Apsaugokite nuo kenksmingų spindulių

Padėti odai apsisaugoti nuo UVA ir UVB spindulių galima ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus – valgant daugiau likopeno turinčių produktų.

Saugoti odą nuo ultravioletinių spindulių reikia net ir esant debesuotumui. Manoma, kad netgi labiau nei plieskiant saulei, nes, jusdami karštį, labai ilgai saulėje neišbūname, ko nepasakytume apie apniukusią dieną.

Padėti odai apsisaugoti nuo UVA ir UVB spindulių rekomenduojama ne tik iš išorės (apsauginiais saulės kremais), bet ir iš vidaus – valgant daugiau provitamino-antioksidanto likopeno turinčių produktų. Jis padeda odai kovoti su galima saulės žala: raudonumu, nudegimu ar patinimu. Geriausi likopeno šaltiniai yra pomidorai (ne tik švieži, bet ir termiškai apdoroti!) ir raudoni vaisiai.

„Fotolia“ nuotr.
„Fotolia“ nuotr.

7. Gerkite daug vandens

Graži oda be vandens – misija neįmanoma. Jeigu geriate pakankamai skysčių, nejaučiate troškulio, gausiai neprakaituojate ir oda nesausėja (šiltuoju sezonu ji neturėtų sausėti), viską darote gerai. O esant minėtiems atvejams siūlome nespjauti į rekomenduojamus pora litrų geriamojo vandens per parą. Galbūt gyvenimas ir technologijos keičiasi, bet mūsų organizmo ir didžiausio jo organo odos poreikiai – ne. Jiems gyvybiškai reikia vandens.

Pasistatykite darbe ir namie ąsotėlį vandens, įmeskite keletą citrinos ar laimo griežinėlių, galite papjaustyti ir agurko, greipfruto arba įmesti keletą mėtų lapelių ir – skanaus!

8. Naikinkite celiulitą

Joks, net ir brangiausias anticeliulitinis kremas nepadės visiškai atsikratyti celiulito, tačiau sušvelninti ir palyginti odą – gali. Tai jau šis tas. Įsigykite anticeliulitinį ar stangrinamąjį kūno kremą su kofeinu ir kasdien įmasažuokite į problemines kūno vietas. Jei darysite tai tik aplankius nuotaikai, rezultatų nebus.

Esmė – ne šiaip patepti kremu odą, bet tą kremą gerai įmasažuoti, rekomenduotina netgi švelniai pažnaibyti, kad pagreitėtų kraujo cirkuliacija.

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

9. Mokėkite šalinti plaukelius

Pats metas paruošti kojas suknelėms. Likus dienai iki plaukelių skutimo ar depiliacijos, atsargiai nušveiskite kojas šveitikliu. Taip bus pašalintos negyvos odos ląstelės, per parą oda atsigaus ir bus paruošta skusti.

Skusdamos gausiai sudrėkinkite kojas vandeniu ir naudokite specialų kremą ar dušo želę. Nenaudokite to paties vienkartinio skustuvo pusantro mėnesio – tai ir nehigieniška, ir peiliukai atšimpa, skutant nevisiškai pašalinami plaukeliai. Skustuvu lėtai braukite per kojas nuo apačios į viršų. Baigusios nuplaukite šiltu vandeniu ir leiskite odai atsigauti. Tuomet patepkite losjonu ar kūno aliejumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius