Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duokite darbo raumenims: viskas apie veido mankštą

Duoti darbo kūno raumenims yra gerai ir šito įrodinėti nereikia. Bet kodėl retai girdime apie veido mankštą? Čia juk taip pat yra raumenų, todėl savaime peršasi mintis, kad ne tik kremais reikėtų tobulinti jo kontūrus ir odos išvaizdą.
Veido masažas
Veido masažas / Vida Press nuotr.

Mintis, kad mankštinant veido raumenis jų būklė pasikeistų ir tai išeitų į naudą veido ovalui ir odai, logiška. Tačiau yra tam tikrų niuansų, kuriuos reikėtų žinoti ir įvertinti nusprendus išmėginti šią „anti-aging“ techniką ir tikintis džiuginančio rezultato.

Įtampa. Tokias mūsų emocijas kaip nerimas, baimė, pyktis ir pan. lydi tam tikros raumenų reakcijos. Ne tik mimikos, bet ir kramtomųjų bei kaklo raumenų. Kai tos neigiamos emocijos tampa gerokai dažnesnės už malonias emocijas, kai žmogus nepajėgia atsipalaiduoti, įtampa kaupiasi raumenyse ir dėl to sutrinka sprando, kaklo, veido, galvos kraujotaka. Išoriškai tai rodo ir raukšlės, ir patinę paakiai, ir papilkėjusi odos spalva, ir dantų nudilimas...

Svarbu išmokti neužgniaužti emocijų ir sąmoningai skirti laiko protui bei raumenims atpalaiduoti.

Ką daryti? Svarbu išmokti neužgniaužti emocijų ir sąmoningai skirti laiko protui bei raumenims atpalaiduoti. Tinkamai atliekama veido gimnastika – vienas iš būdų tai pasiekti. „Tinkamai“ reiškia, kad jos imantis protinga pasidomėti veido anatomija, raumenynu ir pasimokyti, ką, kaip ir kokia tvarka mankštinti.     

Limfotaka. Visame kūne, taip pat ir veide bei kakle, yra daug limfmazgių. Jeigu jie, kurių paskirtis – neutralizuoti toksinus, kenksmingus mikroorganizmus ir reguliuoti limfos tekėjimą, ima dirbti vangiai, limfa negali laisvai judėti ir audiniai tinsta. Limfotaka neatsiejama nuo tolygaus raumenų darbo, nes ją skatina šių susitraukimas. Taigi odos glebumas, skruostų ir pagurklio padribimas gali atsirasti ne tik dėl amžiaus sukeltų pokyčių, susikaupusių nereikalingų kilogramų, jau minėtos raumenų įtampos, bet ir dėl prastos limfotakos.

Grožio produktai: susipažinkite su 10 veiksmingųjų medžiagų

Ką daryti? Veido raumenis būtina masažuoti limfos judėjimo kryptimi, t. y. iš centro į periferiją švelniais ritmiškais judesiais.

Visumos principas. Jei erzina pagurklis, reikia mankštinti ne tik šios veido dalies raumenis. Atlikti pratimus ir atsipalaiduoti turi ir kakta, skruostai, akių, nosies, lūpų sritys, nes bet kurioje iš jų gali būti įsitempusių raumenų, o šie spazmus perduoda kitiems. Labai svarbus kaklas! Ne tik todėl, kad jis – neatsiejama veido dalis, tiltas tarp jo ir kūno, bet ir todėl, kad apatinėje jo dalyje būna prisikaupusios įtampos. Įdomumo dėlei pasakysime, kad veide ir kakle yra apie šimtas raumenų.

Ką daryti? Jei esate įpratusi vertinti tik išorinius bėgančių metų ženklus: raukšles, dėmes, padidėjusias poras, nestangrią odą ir t. t., dažniau pagalvokite apie tai, kad jie – plika akimi nematomų vidinių procesų išraiška. Ir keiskite, ką galite pakeisti.  

Vida Press nuotr./Veidas, paruoštas procedūrai
Vida Press nuotr./Veidas, paruoštas procedūrai

Botoksas? O gal geriau veido gimnastika?

Pasitarti, kaip tinkamai atlikti veido gimnastiką, naudinga su masažuotoja-kosmetologe, kuri gali įvertinti veido odos bei raumenų būklę ir pasufleruoti, kokie produktai sustiprintų gimnastikos poveikį. Dovilė Šarlauskaitė („Kūno akademija“) mano, kad ši – išties veiksminga, tačiau su viena sąlyga: reikia reguliaraus ir ilgalaikio darbo.

„Veido gimnastika – tai nieko nekainuojantis ir visada po ranka esantis įrankis, kuriuo gali naudotis tada, kai tau patogu. Kodėl ja nepradėjus dienos? Sakau moterims: pabudusios iškart nešokite iš lovos, leiskite sau apsiprasti su nauja pradžia ir tą laiką išnaudokite mankštindamos veido raumenis. Tegu į juos plūsteli kraujo, tegu su juo jie gauna deguonies, maisto medžiagų – jiems to labai reikia. Arba raskite 10–15 minučių kitu dienos metu, nes didžiausias jūsų grožio ir jaunystės priešas – įtampa ir veidui bus lengviau jos atsikratyti, jei jam padėsite. Deja, deja... Moterys neskuba išmokti šio paprasto ir gero būdo, kuriuo įmanoma susimažinti laiko žymes, jau atsiradusias veide, ir atitolinti naujas. Jos sako: „Aš nenoriu namie dirbti. Geriau jūs mane pamasažuokite, o aš maloniai pagulėsiu, atsipalaiduosiu.“ Masažas, aišku, labai gerai. Tarkim, „Kobido“ masažu, kuriuo mėgavosi dar senovės Japonijos imperatoriai, atkuriama kraujo ir limfos apytaka, sutvirtinami raumenys, subalansuojamas energijos tekėjimas, pagražinami veido kontūrai, mioplastikos masažu pasiekiami gilieji raumenys, pašalinama susikaupusi įtampa... Tačiau didelis veido gimnastikos privalumas – jos prieinamumas bet kuriai moteriai (kad ir kur ji gyventų, kad ir kokios būtų jos finansinės galimybės). Gaila, pas mus nėra tradicijos puoselėti veidą visapusiškai – taip, kaip Rytuose. Kosmetikos gamintojai mūsų moterims įdiegė mintį, kad svarbu turėti kremų... Bet jie – tik dalis to, ką reikėtų duoti veidui. Kita vertus, visiems norisi greito rezultato, o mankštos įtaka pasimato tik po tam tikro laiko. Šiuo atžvilgiu ji, žinoma, pralaimi botoksui ir plastinei operacijai. Tačiau veido gimnastikos koziriai – natūralumas ir platesnis poveikis. Ji – tai galimybė savęs netraumuojant, su savimi draugaujant atitolinti nepageidaujamus pokyčius veide ir žingsniuoti į ateitį girdint: „Ne pagal metus gerai atrodai.“ 

Vida Press nuotr./Veido masažas
Vida Press nuotr./Veido procedūra

Įvairių veido sričių pratimai

Dovilė papasakojo, kaip atlikti pasmakrės, lūpų, skruostų, akių, kaktos sričių gimnastiką. Veido oda turi būti švari ir sudrėkinta kremu, stovėti (sėdėti) reikia tiesia nugara. Kiekvieną pratimą darykite švelniai po 4–5 kartus.

1. Palenkite galvą, palaikykite, smakru siekdama kaklo duobutę, kelias sekundes; tada atloškite galvą ir vėl trumpai sustinkite (turite jausti raumenų įtampą) – šitaip pamankštinsite pasmakrę. Lūpų sritis „pagimnastikuos“, jei abiejų rankų pirštais prilaikysite burnos žiedinius raumenis ir mėginsite čiaupti lūpas bučiniui. Turite jausti pasipriešinimą. 

2. Sugniaužkite kumščius, priglauskite prie veido taip, kad smiliai liestų nosies sparnelius, ir krumpliais braukite palei skruostikaulius ausų link.

3. Smiliais sukamaisiais judesiais masažuokite akių sritį nuo išorinių kampučių nosies link, nuo jos – palei antakius akių kampučių link. Ši veido vieta vienintelė, kur masažo kryptis – „periferija–centras“. Tai puikus būdas „sumaitinti“ odai paakių kremą.

4. Vieną ranką pridėkite prie užpakalinės galvos dalies, kitą prispauskite prie kaktos ir stumkite odą aukštyn. Arba delnu slyskite plaukų augimo linijos link. Pratimas skirtas horizontalioms kaktos raukšlelėms mažinti.

5. Priglauskite abiejų rankų pirštus prie kaktos ir tempkite odą smilkinių link. Tada pakeiskite kryptį: laikydama delnus vertikaliai, labai švelniai pirštais nušliuožkite veido ir kaklo šonais.

6. Skruostikaulius įstatykite į delnus ir tempkite smilkinių link. Tokiu pačiu principu galite atlikti apatinės veido dalies „liftingą“: į delnus įstatykite apatinį žandikaulį ir tempkite ausų link. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius