-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Norite skaistesnės odos? Teks koreguoti gyvenimo būdą

„Porcelianinė“, „kaip iš pieno plaukusi“. Juk neatsisakytumėte girdėti tokių savo odos vertinimų? Vienoms gamta maloninga ir ją tokią tiesiog dovanoja, kitoms tenka įdėti pastangų, kad oda būtų šviesesnė ir skaistesnė. Bet kuo joje mažiau drėgmės (o žiema labai moka ją sausinti), tuo ji pilkesnė. Žinoma, prisideda ir vitaminų, mikroelementų stygius, ir nuovargis, ir stresas... Žodžiu, kova su odos (ir paakių) apniukimu turi būti kompleksinė.
Moters veidas
Moters veidas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Oda

1. Valgykite, kas naudinga. Tegu tai būna maistas, kuriame gausu omega 3 riebalų rūgščių, pavyzdžiui, riebi žuvis, graikiniai riešutai, sėmenys, ispaninių šalavijų sėklos... Kasdien valgykite daugiau įvairių daržovių (geriau sezoninių, augintų ūkininkų), teikite pirmenybę visadalių grūdų produktams. Vitaminas C, daug jo turinčios daržovės, vaisiai, jų sultys – tai, ko reikia, kad oda paskaistėtų.

2. Maksimaliai apribokite alkoholio vartojimą. Jis organizmą sausina, skatina kapiliarus plėstis ir tai verčia odą raudonuoti. Priminsime, kad panašiai veikia ir stipri kava, aštrūs prieskoniai, karštas, paskubomis valgomas maistas.

3. Drėkinkite odą iš vidaus ir išorės. Stenkitės kasdien vartoti pakankamai skysčių (turime galvoje vandenį, žolelių arbatą, šviežias sultis) ir palaikykite odos drėgmę kremais, serumais, kaukėmis, kitais kosmetikos produktais.

Vida Press nuotr./Moteris geria vandenį
Vida Press nuotr.

4. Naudokite specialias grožio priemones. Pastangos sudrėkinti odą duos mažai naudos, jei ji pasidengusi storu suragėjusių ląstelių sluoksniu. Šveitimas – vienas iš svarbių veiksmų, padedančių odą paskaistinti iš išorės.

Pasirinkimą turite labai didelį: nuo šveičiamųjų kremų iki specialių prietaisų. Tie aparatai odą šveičia, valo, masažuoja, naikina pigmentines dėmes, tad efektyviai gali prisidėti prie jos skaistinimo ir šviesinimo. Yra ir skaistinamųjų kremų su vitaminu C, retinoliu, kuriais sustiprintumėte rezultatą. Beje, tokių priemonių verta pasidairyti ne tik kosmetikos parduotuvėse, bet ir vaistinėse, estetinės medicinos klinikose. Dar vienas būdas paskaistinti odą – pasinaudoti tai darančia dekoratyvine kosmetika.

Vida Press nuotr./Odos šveitimas
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius