Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukelių šalinimas: kurie būdai efektyviausi ir neskausmingiausi?

Kai siekiama ilgalaikio rezultato, nepageidaujamų plaukelių šalinimo operaciją geriausia pradėti žiemą. Susivėlinote ir dar tik rengiatės mūšiui su jais? Tada paskubėkite.
Depiliacija
Depiliacija / Fotolia nuotr.

Epiliacija ir depiliacija

Plaukai turi 3 augimo fazes, apie kurias reikia žinoti, nes jos glaudžiai susijusios su sėkme šalinant plaukelius. Anagenezės (pradinės fazės) metu plaukai sparčiai auga, prasidėjus katagenezei (pereinamajai fazei) augimas labai sulėtėja, nes folikulai susitraukia ir pablogėja jų kraujotaka, telogenezės (poilsio fazės) metu plaukai visiškai nebeauga ir iškrinta. Kiekvienos fazės trukmė skirtinga, didele dalimi priklauso nuo konkretaus žmogaus organizmo ypatumų ir kūno srities, ant kurios yra plaukų.

Jei norite atsikratyti plaukelių ilgam, teks ryžtis keturioms ir daugiau epiliacijos procedūrų, nes reikia sunaikinti folikulus, kurie yra plaukų „namai“.

Jeigu ryžtumėtės atsikratyti įgrisusios augmenijos ilgam ar visam laikui, turėtumėte apsišarvuoti kantrybe ir nusiteikti keturioms ir daugiau epiliacijos procedūrų, nes jūsų užduotis – sunaikinti folikulus, kurie yra plaukų „namai“. Tam tinka tik anagenezės fazė. Depiliacijos metu nurėžiami vien plaukų stiebai, esantys virš odos, o folikulų veikla nenutraukiama, tad šis būdas leidžia pasidžiaugti švaria oda tik trumpai. 

Skauda – neskauda

Nuo pasirinkto plaukelių šalinimo būdo priklausys ne tik rezultatas, bet ir pojūčiai. 

Daugiau diskomforto

Epiliatoriumi. Tai – patogus naminis daugkartinio naudojimo prietaisas. Jei nuspręsite jį įsigyti, rinkitės turintį kelis greičius ir skausmo mažinimo funkciją. 

Vašku. Dar vienas būdas, kurį galima naudoti namie, tačiau įgūdžiai ir priemonių kokybė šiuo atveju labai svarbu – nuo jų nemažai priklauso skausmo stiprumas. Apsvarstykite ir variantą procedūrą atlikti grožio salone.

Fotolia nuotr./Namuse ruošta depiliacijos masė
Fotolia nuotr./Namuse ruošta depiliacijos masė

Cukrumi. Panaši į vaško procedūrą, bet mažiau skausminga, nes cukrus ne taip stipriai sukimba su oda.

Mažiau diskomforto

Peiliuku. Greitas ir pigus būdas, bet tinka tik toms, kurios nusiteikusios „žaisti“ su plaukeliais nuolat. Be to, ataugdami jie kurį laiką primena aštrią ražieną. Pasirinkus skutimą, būtina naudoti specialias kosmetikos priemones „prieš“ ir „po“.

Depiliacine kosmetika. Ji (kremai, putos) plaukelius tartum sugraužia, tiesa, storesnius įveikia sunkiai. Ilgainiui gali nusausinti odą, priversti luptis.

Shutterstock nuotr./Fotoepiliacija namuose
Shutterstock nuotr./Fotoepiliacija namuose

Lazerine epiliacija. Odos nežaloja, tačiau neveikia šviesių plaukelių ir netinka įdegusiai odai. Taip yra todėl, kad lazerio spindulio energiją absorbuoja melaninas, tad gerai, kai plaukeliuose jo pakanka, o oda turi mažai. Tačiau galima patamsinti plaukelius specialiais preparatais.

Fotoepiliacija. Tai – moderniausia procedūra. Jos metu „įkinkomi“ intensyvios šviesos impulsai, kurie leidžia epiliuoti didesnius nei lazeriu odos plotus. Nenudažius baltų, žilų plaukų, jų šalinimas taip pat nėra efektyvus. Procedūrą galite atlikti savarankiškai, nes sukurti aparatai, skirti naudoti namie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius