Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prižiūrėsite plaukus vasarą – nereikės verkti rudenį

Saulės nudeginti plaukai neperšti, jų neskauda ir „nepuošia“ pūslės. Tačiau, jei nėra nemalonių pojūčių, tai dar nereiškia, kad viskas gerai. Plaukus būtina saugoti nuo UV, kaip ir odą. Beje, ne tik nuo jų. Antraip teks konstatuoti: plaukai nusausėjo, nušiuro, prarado blizgesį ir atrodo apgailėtinai.
Mergina pajūryje
Mergina pajūryje / Vida Press nuotr.

Jei visą vasarą taikysite šias priemones, jai pasibaigus nereikės dejuoti: „Plaukai atrodo baisiai!“

Naudokite saulės filtrus. Primename, kad UV didina laisvųjų radikalų kiekį, o šie atakuoja plaukus ir juos silpnina, daro negyvybingus. Todėl plaukų priemonės su SPF – tie produktai, kurie vonioje turėtų stovėti šalia odos kremų su SPF. Tai gali būti nenuplaunamas plaukų kondicionierius, putos, lakas...

Pasak specialistų, vasarą sklastymo geriau nedemonstruoti.

Pasirūpinkite sklastymu. Pasak specialistų, vasarą sklastymo geriau nedemonstruoti. Jei plaukai ilgi – sukelkite juos į viršų ir susiriškite arklio uodegą. Jei trumpi, viršugalvyje juos vis vien įmanoma suimti gumele ar susegti segtuku. Kitas būdas – sklastymą papudruoti permatoma pudra, turinčia SPF.

Nuolat drėkinkite. Kadangi karšta saulė ir kiti vasaros palydovai: sūrus jūros, chloruotas baseino vanduo, smėlis, vėjas, greitai „išsiurbia“ drėgmę iš plaukų, jūsų užduotis – palaikyti jos atsargas. Vienas iš būdų – reguliariai naudoti ne tik plaukų kondicionierių, bet ir aliejų, stipraus poveikio kaukę.

Saugokite spalvą. Dažytiems (ir jau vien dėl to pakenktiems) plaukams anksčiau išvardyti agresyvūs veiksniai daro meškos paslaugą ir tuo atžvilgiu, kad blukina spalvą. Tad ypač vasarą verta naudoti būtent tokiems plaukams skirtus šampūną ir kondicionierių. Patartina juos muiluoti tik kartą, gerai išskalauti ir vengti karšto vandens.

Vida Press nuotr./Moteris pajūryje
Vida Press nuotr.

Venkite šviesinimo priemonių. Pirktinės šviesinimo priemonės, citrinų sultys gali pažeisti ir taip iš visų pusių nedraugų puolamus plaukus, todėl geriau apsieiti be jų. Juk saulė neprašoma padaro šį darbą.

Trumpinkite galiukus. Veikiami saulės, smėlio, sūraus, chloruoto vandens, ilgų plaukų galiukai, jei jais nesirūpinama, ima šakotis. Išeitis paprasta – nuolat juos patrumpinti ir naudoti drėkinamąjį aliejų. 

Vida Press nuotr./Plaukų stilistas
Vida Press nuotr.

Prieš einant maudytis ilgus plaukus verta apipurkšti kondicionieriumi ir susipinti – tada jie nesusiraizgys.

Susipinkite kasą. Ilgi palaidi undinių plaukai atrodo gundomai, tačiau paplaukiojus joms nereikia grįžti į krantą. Ekspertai pataria prieš einant maudytis apipurkšti ilgus plaukus kondicionieriumi ir susipinti – tada jie nesusiraizgys. Dėl tos pačios priežasties kasa, arklio uodega labai tinka ir vėjuotą dieną arba mėgaujantis „vėjuotomis“ pramogomis – važiavimu vandens motociklu, slydimu vandens slidėmis ir pan.

Atsikratykite produktų likučių. Ir plaukų puoselėjimo, ir formavimo priemonės trenkant galvą kasdieniu šampūnu pašalinamos nevisiškai, todėl per ilgesnį laiką prisikaupia nemažai jų likučių. O šie svarina plaukus, užkemša odos poras. Produktai su SPF procesą skatina. Tad kartą per savaitę reikėtų išplauti plaukus specialiu valomuoju šampūnu. Paskui užsitepkite drėkinamąją kaukę. Kai pirksite tokį šampūną, įsitikinkite, kad jis tinka jūsų plaukų tipui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius