-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Produktai su aktyvuota anglimi: naujas hitas grožio pramonėje?

Daugėja inovatyvių grožio priemonių, kurių vienas pagrindinių komponentų būna koks nors natūralus ir netikėtas elementas – tarkime, druska, auksas, molis, aktyvuota anglis. Pastaroji dabar dedama į vis daugiau kosmetikos produktų, nes pasižymi valomuoju poveikiu.
Veido kaukė
Veido kaukė / Vida Press nuotr.

Pernai metais „Clinique“ panaudojo anglį kaip pagrindinį komponentą savo vyriškai veido prausimo linijai. „Dermalogica“ šią vasarą sukūrė detoksikuojančią anglies kaukę „Charcoal Resque Masque“. „Lush“ produktų liniją su aktyvuota anglimi sukūrė dar prieš kelerius metus.

JAV grožio salonai taip pat neatsilieka ir siūlo grožio procedūras su aktyvuota anglimi.

Viena iš lietuviškų dantų pastų „Ecodenta“ taip pat sukurta su juodąja anglimi ir pasižymi balinamuoju poveikiu.

#ecodenta #blacktoothpaste ???? @ecodenta_toothpaste

A photo posted by Susanna Vento (@susanna_vento) on

„NYtimes.com“ kalbinta „Dermalogica“ atstovė Diana Howard teigia, kad aktyvuota anglis medicinos srityje naudojama jau šimtus metų: kam nors apsinuodijus ar sunegalavus, į pagalbą dažniausiai pasitelkiama būtent anglis. Aktyvuotos anglies rastume kiekvieno iš mūsų vaistinėlėje. Ji pritraukia ir ištraukia toksinus, todėl nuspręsta šiomis anglies savybėmis pasinaudoti ir grožio industrijoje.

Aktyvuota anglis tarsi magnetas ištraukia į odos paviršių toksinus, nešvarumus, riebalų perteklių.

Dianos Howard manymu, didėjantis anglies panaudojimas grožio pramonėje „gali būti susijęs su faktu, kad mes, kaip visuomenė, tiek daug žinome apie chemikalus mūsų aplinkoje, kaip ir toksinus ir teršalus.“

Tokių produktų gamintojai teigia, kad aktyvuota anglis tarsi magnetas ištraukia į odos paviršių toksinus, nešvarumus, riebalų perteklių ir kovoja su akne. Dėl to oda atrodo skaistesnė ir lygesnė.

O tai, kad kosmetikos produktai su anglimi kuriami juodos spalvos, suteikia jiems žaismingumo ir patrauklumo. Bent tarp jaunų žmonių populiaru fotografuotis juodais dantimis ar užsitepus juodą kaukę ir dėti nuotraukas į instagramą. Vien nuotraukų, pažymėtų grotažyme #charcoalmask, ten yra gerokai per 33 tūkst.

Vis tik yra ir kritiškiau nusiteikusių prieš tokią kosmetiką ir anglies valomąsias savybes. „Manau, tokie dalykai turėtų būti priimami su sveika skepticizmo doze“, – „NYtimes.com“ teigia dermatologas Evanas Riederis. Jo teigimu, nėra mokslinių įrodymų, kad valomosios anglies savybės yra veiksmingos odai. Ir kol kas visi pranešimai apie tai esą juokingi.

E.Riederis mano, kad pati koncepcija yra patraukli ir galėtų būti veiksminga, bet tam reikia tyrimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius