Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiamės šventėms: kaip atgaivinti ir puoselėti plaukus?

Plaukai, kaip ir veido oda, yra moters vizitinė kortelė. Kad plaukai blizgėtų ir būtų sveiki ypač aktualu artėjant šventėms, juk laukia ne vienas kalėdinis vakarėlis – darbe, su šeima, su draugais, o kur dar Naujųjų šventimas. Tačiau tik pasakose pelenės per naktį virsta princesėmis. Na, gal dar pasikeitimų akcijose būrys specialistų gali tą padaryti. O visoms kitoms reikės kiek pasistengti.
Moterys ilgais plaukais
Moterys ilgais plaukais / Vida Press nuotr.

4 svarbūs aspektai

1. Plaukai pirmiausia turi būti pamaitinti iš vidaus, kad augtų sveikesni, tankesni ir greičiau. Tad labai svarbu valgyti subalansuotą maistą. Kadangi šaltuoju metų laiku organizmui trūksta vitaminų, pasikonsultavę su gydytoju ar vaistininku galite vartoti maisto papildų. Gražių plaukų draugai – riebios žuvys, avokadai, lapinės daržovės, riešutai ir kiti sveiki produktai.

2. Plaukai žiemą dažnai kenčia dėl nešiojamų kepurių ir šalikų: šaknys elektrinasi, o plaukų galiukai skilinėja. Vis tik dar labiau jiems kenktų žvarbus oras, todėl rinkitės natūralios sudėties galvos apdangalus ir smarkiai neprispauskite šaliku plaukų.

3. Net jei žūtbūt norite užsiauginti plaukus ir „taupote“ kiekvieną centimetrą, reguliarus kirpimas – privalomas. Pakirpkite plaukų galiukus bent kas tris mėnesius. Suskilinėję nenukirpti galai pradeda dar labiau šakotis ir atrodo negražiai.

4. Jei dažote plaukus, rinkitės tokius dažus, kurių sudėtyje nebūtų peroksido ir amoniako. Nuo šių priemonių plaukai tampa trapūs ir gali pradėti slinkti.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Veiksmų planas trenkant galvą

Stenkitės atprasti nuo kasdienio plaukų trinkimo, nes tai sausina plaukus.

1. Gerai ištrinkite plaukus, kartais galite naudoti valomąjį šampūną. Tai pamatas tolesniam geros plaukų būklės atstatymui, tad labai svarbu pašalinti iš plaukų visus nešvarumus, tarp jų – ir plaukų formavimo priemonių likučius. Šampūno tepkite tik ant plaukų šaknų. Stenkitės atprasti nuo kasdienio plaukų trinkimo, nes tai sausina plaukus. 3 plovimų per savaitę pakanka, kad plaukai atrodytų gerai.

2. Švelniai išgręžkite plaukus arba nusausinkite rankšluosčiu. Nedidelį kondicionieriaus kiekį užtepkite ant plaukų galiukų ir kilkite į viršų. Netepkite plaukų šaknų, nes jos pradės riebaluotis. Po kelių minučių nuplaukite.

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

3. Kartą per savaitę patepkite plaukų galiukus kauke. Laikykite ją tiek, kiek parašyta ant pakuotės. Išskalaukite priemonę drungnu vandeniu (karštas vanduo gali pažeisti plauką).

4. Atsargiai nusausinkite plaukus rankšluosčiu, smarkiai netrinkite. Padalinkite plaukus į dvi dalis, patepkite vieną plaukų dalį serumu, tuomet – kitą. Taip priemonė tolygiai pasiskirstys. Netepkite plaukų šaknų, tik galiukus ir maždaug pusę plaukų ilgio. Palikite išdžiūti.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Džiovinti baikite vėsaus oro srove – atvėsinti plaukai bus elastingesni ir mažiau pažeidžiami šukuojant.

5. Jei plaukus džiovinate ne natūraliai, o džiovintuvu, papurškite juos nuo karščio apsaugančia priemone. Laikykite džiovintuvą 15–20 cm atstumu nuo plaukų. Nenustatykite pačios karščiausios srovės, tai džiovina plaukus, su laiku jie pradeda lūžinėti. Džiovinti baikite vėsaus oro srove – atvėsinti plaukai bus elastingesni ir mažiau pažeidžiami šukuojant.

6. Plaukams apdžiūvus, susišukuokite, kaip esate pratusi. Naudokite natūralių šerių šepetį ar medines šukas. Šukuokite atsargiai, nepešdama plaukų. Nešukuokite šlapių plaukų, tai jiems labai kenkia.

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

7. Stenkitės naudoti kuo mažiau plaukų formavimo priemonių. Jei negalite apsieiti be plaukų lako, putų, želės ir pan., rinkitės jas kuo natūralesnės sudėties.

8. Jei ruošiatės į vakarėlį, susikūrusi pageidaujamą šukuoseną plaukus papurškite blizgesio teikiančia priemone. Arba papurškite priemonės ant šepečio ir pasišukuokite, kad priemonė tolygiai pasiskirstytų ant plaukų. Pirmyn į šventinį maratoną!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius