-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šilkinė oda: 10 gudrybių, kurios palengvins skutimąsi

Kad ir kiek epiliacijos ir depiliacijos būdų išgalvota, senas geras skustuvas vis tiek dažniausiai reikalingas, ypač vasarą. Mažai kam patinka juo darbuotis (o ir rezultatas džiugina trumpai), tačiau kelios idėjos galbūt palengvins šią grožio procedūrą.
Plaukelių šalinimas
Plaukelių šalinimas / Vida Press nuotr.
  1. Išvakarėse gerai sudrėkinkite odą alyvuogių aliejumi, ypač pažastis ir kitas vietas, kurios itin lengvai suerzinamos ir kurias skutiklis pažeidžia (peiliukas braižo viršutinį odos sluoksnį: tai nematoma, bet skausmingai juntama.) Be to, aliejus suminkština patį plauką. 
     
  2. Nušveiskite odą prieš pat imdama į rankas skustuvą – šveitiklis padės pašalinti aliejaus, kremo, dulkių likučius ir peiliukas bus efektyvesnis.   
     
  3. Naudokite bekvapę skutimosi želė ar kremą, kurio sudėtyje nėra alkoholio: tokie gali suerzinti jautrią odą. Labai tiks priemonės su gvazdikėlių aliejumi ir mentoliu (šiek tiek atvėsina odą) bei alavijais (apsaugo nuo paraudimo). 
     
  4. Naudokite vyriškus skutimosi peiliukus. Jie aštresni ir tiksliau subalansuoti – pritaikyti vyrukų šeriams. 
     
  5. Neskuskite nesudrėkintos odos! Laiko sutaupysite nedaug, o tikrai susipjaustysite ir suerzinsite odą. Ne, gražu irgi nebus – tik šiurkštu ir sausa. 
     
  6. Skusti pradėkite nuo apačios, kilkite į viršų ir braukite prieš plauko augimo kryptį. 
     
  7. Imkitės procedūros šiek tiek pastovėjusi po dušu: šiltas vanduo išplės poras ir plaukų maišeliai bus arčiau paviršiaus. 
    Vida Press nuotr./Plaukelių šalinimas
    Vida Press nuotr
     
  8. Po procedūros dosniai drėkinkite odą ir niekada nepraleiskite progos ją pamaitinti – tai nuramins suerzintą paviršių, plaukeliai augs minkštesni, mažiau įaugs. Šveitimas – taip pat privalomas elementas. 
     
  9. Iš anksto pasiruoškite šaltą kompresą – geriausiai ledo pūslę. Šaltis padės sustabdyti kraujavimą iš įbrėžimų, nuramins odą, sušvelnins galimą niežulį. 
     
  10. Jei niekas nepadeda, ir oda vis tiek suerzinta ar dar blogiau, prasidėjo uždegimas, spjaukite į estetiką (galų gale Miley Cyrus, Madonna ir Cameron Diaz tai sau leidžia). Arba, kai oda nurims, ryžkitės radikaliam žingsniui: pvz., lazerinei epiliacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius