Veido valymas žiemą: jokių kietų dalelių!

Šaltuoju metų laiku veido odos valymas ne mažiau svarbus odos priežiūrai nei šiltuoju, tačiau jis turi būti kitoks. Atšalus orams, veido odą atakuoja temperatūrų kaita, todėl ji praranda drėgmę, išryškėja trūkumai: pigmentinės dėmelės, išsausėjimai bei šerpetojimai. Juos įprasta šalinti kietų mikrodalelių turinčiais šveitikliais, tačiau šaltuoju metu šios šiurkščios dalelės gali tik dar labiau suerzinti ir taip jautrią odą.
Odos šveitimas
Odos šveitimas / Vida Press nuotr.

Žiemą odą reikia šveisti itin švelniai, geriausia priemones su granulėmis keisti praturtintomis glikolio rūgštimi – natūraliai gamtoje egzistuojančiu šveitikliu.

„Šaltis ir vėjas – vieni didžiausių odos priešų, tad šąlant orams veido oda rūpintis reikia ypač švelniai bei atsakingai. Puikus odos regeneracijos skatinimas – veido šveitimas, tačiau reikėtų vengti agresyviai veikiančių odos šveitiklių su granulėmis. Patartina rinktis švelnesnes priemones, pavyzdžiui, kreminės konsistencijos šveitiklius, praturtintus specialiosiomis rūgštimis, kurios ypač švelniai šalina raginį viršutinį negyvų odos ląstelių sluoksnį, stimuliuoja odos atsinaujinimo procesus, padeda išlyginti odą, pagerinti jos struktūrą, atsikratyti pigmentinių dėmių bei šaltuoju metų laiku varginančių šerpetojimų“, – teigia „Mary Kay“ grožio ekspertė Jelena Liaudinienė.

Vida Press nuotr./Moteris prausia veidą
Vida Press nuotr./Moteris prausia veidą

Ypač veiksmingą šveičiamąjį efektą suteikia priemonės, kurios yra praturtintos kosmetologijoje nepamainoma glikolio rūgštimi. Tai natūraliai gamtoje egzistuojanti alfa hidroksinė rūgštis (AHA), priklausanti cheminių pilingų grupei, kuri itin švelniai šalina negyvą viršutinį epidermio mikrosluoksnį ir taip naikina smulkias odos raukšleles, pigmentines dėmeles ar kitus odos nelygumus.

J. Liaudinienės teigimu, odos šveitimas veikliosiomis rūgštimis jau seniai užkariavo dermatologų ir kosmetologų kabinetus, tačiau dabar šią procedūrą nesudėtinga išmėginti ir namų sąlygomis.

Šveitikliai su glikolio rūgštimi turi visiškai tą patį efektą, tačiau apsaugo odą nuo mechaninio šveitimo sukeliamų pažeidimų.

„Veido šveitimas daugeliui merginų ir moterų turbūt tiesiogiai asocijuojasi su granulėmis ir kietomis mikrodalelėmis. Rodos, tik šios šiurkščios dalelės gali efektyviai nušveisti – kaip švitrinis popierius. Tačiau šveitikliai su glikolio rūgštimi, pavyzdžiui, kreminės konsistencijos, turi visiškai tą patį efektą, tačiau kartu apsaugo odą nuo mechaninio šveitimo sukeliamų pažeidimų. Užtenka dukart per savaitę šveitikliu padengti švarią odą ir po 10 min. nuplauti priemonę vandeniu“, – teigia specialistė.

Glikolio rūgštis – tai vaisių rūgštis, gaunama tam tikru fermentacijos būdu. Ji švelniausia iš visų alfa hidroksinių rūgščių ir geba prasiskverbti į giluminius odos sluoksnius. Glikolio rūgštis ypatinga tuo, kad ji viršutinį raginį sluoksnį, t.y. negyvas odos ląsteles, tiesiog švelniai ištirpina. Tokiu būdu veido oda efektyviai nušveičiama ir išlieka nepažeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius