Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 18

5 daiktai, kurių jūsų namuose visai nereikia

Tipinis atvejis, kai mažiau reiškia daugiau (ir geriau). Išmeskite iš savo kambarių šiuos 5 daiktus ir net be remonto namai atrodys gražiau, juos bus lengviau tvarkyti, o švarioje ir grynoje erdvėje lankys tik produktyvios mintys.
Interjero smulkmenos
Interjero smulkmenos / Vida Press nuotr.

Mieli niekučiai

Statulėlės, vazelės, paveikslai, servetėlės, seni kelionių suvenyrai, netikusios dovanėlės ir visoks kitoks dekoras užima vietą, kaupia dulkes, neatlieka nė vienos praktinės funkcijos ir net nepuošia. Jei nekyla ranka iškart atsikratyti šių vizualinių šiukšliųs, sudėkite jas į dėžę ir paslėpkite į spintą. Bent jau akių nebadys. O dar geriau – iškart į šiukšlių konteinerį. Jūsų namai – ne daiktų prieglauda. 

Vida Press nuotr./Interjero smulkmenos
Vida Press nuotr./Interjero smulkmenos

Pliušinis tualeto rinkinys

Jūs tikrai tokį matėte (gerai, jei tik parduotuvėje). Paprastai į jį įeina klozeto dangčio dėklas ir kilimėlis su skyle kojelei. Kilimėlį teoriškai dar galima suprasti – maloniau pastatyti kojas nei ant plytelių, tačiau dangtis – absoliučiai nefunkcionalus (o juk šituos du aksesuarus reikia skalbti!). Taigi – į tekstilės konteinerį, ir ne kitaip. Arba pabandykite nunešti perdirbti į „H & M“ – dar nuolaidą drabužiams gausite.  

Dirbtinės gėlės

Jos gerai atrodo keliomis aplinkybėmis: interjero žurnale, milžiniškame vonios kambaryje „Ritz“ viešbutyje, bažnyčioje – žiemą ar jei reikia paslėpti kokį sienos defektą biure. Ir tai – jeigu yra šilkinės ar kaip nors kitaip rafinuotos. O namie tikrai nereikia dar vieno dulkių šaltinio. Plastikiniams laimės medeliams tas irgi galioja. 

Vazos ir žvakidės

Jei turite jų daugiau, nei po tris, gerai pasvarstykite, kaip dažnai jas naudojate? (Trys, ir įvairaus dydžio, – daugumos namų ūkio žinovų rekomendacija). Visa kita – padovanokite norintiems, o jei jos su defektais, be gailesčio atsisveikinkite. Arba sugalvokite kaip dar panaudoti – pavyzdžiui, ant vazos krašto galima sukabinti auskarus. 

Vida Press nuotr./Interjero smulkmenos
Vida Press nuotr./Pagalvėlių rinkinys

Sena namų tekstilė 

Arba, paprastai tariant, užuolaidos ir patalynė. Pažvelkite kritišku žvilgsniu – ar tikrai visus langus reikia dengti? Jei tai neišvengiama, galbūt jūsų namų akys nusipelnė naujo dekoro? O gal užuolaidas pats metas pakeisti? Sena, nuskalbta ir pametusi savo porą patalynė (užvalkalas gyvas, o užvalkaliukų – tik vienas) taip pat turėtų keliauti į tekstilės konteinerį. „H&M“ ir „Ikea“ – išeitis net kukliai piniginei. O jei dar jūs pati siuvate!  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius