-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 07 31

5 originalūs menininkai, kuriuos verta sekti „Instagram“ tinkle

Šiuolaikiniai menininkai jau seniai neverkia į pagalvę, kad jų nepastebi meno kritikai ar neįsileidžia galerijos. Socialiniai tinklai ir ypač vaizdais „kalbantis“ „Instagram“ tinklas – puikus, kanalas, padedantis kūrėjams pristatyti pasauliui savo darbus ir suburti tūkstančius gerbėjų. Pristatome jums 5 originalius menininkus, kurių „Instagram“ profiliuose skelbiama kūryba tikrai nusipelno dėmesio!
Menas „Instagram“ tinkle
Menas „Instagram“ tinkle / ©Instagram/fidelisundqvist, rafaelmantesso, pixelpancho nuotr.

1. Rafaelis Mantesso, sekėjų – 332 tūkst.

 

A photo posted by @rafaelmantesso on

Kodėl verta sekti: Banalu, bet nėra to blogo, kas netaptų gėriu: prieš porą metų brazilą menininką Rafaelį Mantesso paliko žmona, tad jis liko gyventi dviese su savo geriausiu draugu – bulterjeru, vardu Jimmy Choo. Rafaelis ėmė fotografuoti savo geriausią draugą baltų sienų fone, pasitelkdamas įvairiausius daiktus ir sukurdamas juokingiausias situacijas. Vėliau šias nuotraukas jis dar papildo piešiniais. Rezultatas: stulbinančio populiarumo „Instagram“ sulaukusios nuotraukos ir dėmesio banga jų kūrėjui. 

2.  Menininkas ir fotografas, besislepiantis po slapyvardžiu JR, sekėjų – 627 tūkst.

Kodėl verta sekti: Menininkas, besislepiantis po slapyvardžiu JR, nesismulkina – jo kūriniai puošia pastatų sienas pačiose įvairiausiose Niujorko vietose. Kvapą gniaužia žvelgiant ir į pačius kūrinius, ir į JR užfiksuotus darbo prie jų momentus. Taip taip, šis menininkas – ne tik puikus piešėjas, bet ir fotografas, aktyviai besidalinantis savo kūrybos dienoraščiu „Instagram“. Išskirtinis talentas, įsitikinkite patys!

TAI PAT SKAITYKITE: 7 kelionių gerbėjai, kuriuos verta sekti „Instagram“ tinkle

3. Fidelis Sundqvistas, sekėjų – 177 tūkst.

 

Chilling in the ocean with these girls Photo @studiomagnuscramer

A photo posted by Fideli Sundqvist (@fidelisundqvist) on

Kodėl verta sekti: Su spalvotu popieriumi žaidžia ne tik vaikai, o suaugusieji iš popieriaus lanksto ne tik origamius. Švedas menininkas Fidelis Sundqvistas paauglystėje labiau domėjosi muzika, tačiau, žingsnis po žingsnio, migravo į kitą sritį – susižavėjęs popieriaus galimybėmis dabar jis kuria neįtikėtinus 3D kūrinius. Nuo pietų stalo su visomis detalėmis, tropikų miško iki akvariumų ir įvairiausių gyvūnų – rodosi, jam nėra nieko neįmanomo. Įkvepiantis kūrybiškumas ir kruopštumas! 

4. Gemma Correll, sekėjų – 126 tūkst.

 

#sketchbook

A photo posted by Gemma Correll (@gemmacorrell) on

Kodėl verta sekti: Panašu, jog šunys įkvepia ne vieną ir ne du menininkus. Britė iliustratorė, rašytoja ir komiksų autorė Gemma Correll ​semiasi įkvėpimo iš dviejų savo auginamų mopsų. Ji piešia mini istorijas, šmaikščius paveiksliukus, fotografuoja savo bukanosius augintinius, o šių nuotykius „Instagram“ tinkle seka keliasdešimt tūkstančių gerbėjų. Pritrūkot geros nuotaikos, susipažinkit su Gemmos kūryba!

TAIP PAT SKAITYKITE: Būtina pamatyti: 10 gražiausių visų laikų filmų

5. Pixel Pancho, sekėjų – 97 tūkst. 

Kodėl verta sekti: Italą gatvės menininką Pixel Pancho įkvepia tuščios milžiniškų pastatų sienos – ant jų gimsta fantastiški jo piešiniai. Dažniausiai šis menininkas vaizduoja tarsi iš senųjų komiksų knygų ar Hayao Miyazaki filmų atkeliavusius robotus. Kūrėjas, aktyviai fotografuojantis ir galutinį rezultatą, ir patį procesą, naudoja įvairiausias technikas – purškiamus ir tepamus dažus, lipdukus ir pan. Štai kur tikrasis gatvės menas, o ne nykios terlionės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius