-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

Alexanderio McQueeno biografiją į ekranus perkels filmo „45 metai“ režisierius

Mados pasaulyje daug spalvingų asmenybių, tačiau reta jų prilygtų 2010-aisiais iš gyvenimo pasitraukusiam Alexanderiui McQueenui. Talentingas, charizmatiškas dizaineris savo kūryba žavėjo (ir tebežavi) milijonus. Neseniai paskelbta, jog McQueeno biografija bus perkelta į didžiuosius ekranus – šios užduoties imsis režisierius Andrew Haighas, filmo „45 metai“ režisierius.
Andrew Haighas, Alexanderis McQueenas
Andrew Haighas, Alexanderis McQueenas / Vida Press nuotr.

Taksi vairuotojo ir mokytojos sūnus Lee Alexanderis McQueenas studijavo prestižiniame Central Saint Martins menų ir dizaino koledže ir 1992-aisiais, jį pabaigęs, įkūrė savo vardo drabužių prekės ženklą.

Tiesa, nuo 1996 iki 2001 metų McQueenas taip pat dirbo ir mados namų „Givenchy“ kūrybos vadovu, tad prie aktyvaus savo vardo linijos vystymo grįžo tik pasibaigus sutarčiai su šiuo mados gigantu. Darbo „Givenchy“ metus vėliau dizaineris yra įvardijęs kaip jį sekinusius ir net košmariškus. Išsivadavęs iš šio bendradarbiavimo nuo 2001-ųjų McQueenas išgyveno tikrą kūrybinį pakilimą – kiekvienos jo kolekcijos pristatymas tapdavo išskirtiniu įvykiu, jo drabužių geidė daugybė žvaigždžių ir drąsių mados gerbėjų.

„Scanpix“ nuotr./Naomi Campbell, Alexanderis McQueenas ir Kate Moss
„Scanpix“ nuotr./Naomi Campbell, Alexanderis McQueenas ir Kate Moss

Deja, ne viskas buvo tik tobula – McQueenas nuolat kovojo su savo vidiniais demonais, o paskutiniaisiais gyvenimo metais – ir su priklausomybe nuo kvaišalų. McQueenas kentėjo nuo depresijos, miego sutrikimų, jį kankino nerimas. Spėjama, kad galutinai jį sugniuždė mylimos motinos mirtis. 2010 metų vasarį pasaulį apskriejo žinia apie 40-ečio mados genijaus pasitraukimą iš gyvenimo…

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dizainerio Alexanderio McQueeno kūriniai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dizainerio Alexanderio McQueeno šou momentas

Spalvinga, permaininga, tragiškai pasibaigusi kūrėjo gyvenimo istorija bus perkelta į didžiuosius ekranus – skelbiama, jog biografinio filmo kūrimo darbai prasidės jau šių metų pabaigoje.

Filmo režisieriumi taps Andrew Haighas, 42 metų britas, kritikų ir žiūrovų puikiai įvertinto pernai pasirodžiusio filmo „45 metai“ (jį jau turėjome galimybę matyti ir Lietuvoje) kūrėjas. Šis filmas su aktoriais Charlotte Rampling ir Tomu Courtenay jau pelnė nemažai apdovanojimų, kaip tik praėjusią savaitę London Critics’ Circle šį darbą paskelbė geriausiu metų filmu.

VIDEO: 45 Years trailer - in cinemas & on demand from 28 August

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius