-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 20

Jaukios atmosferos kūrėjos – aromatinės žvakės. Patarimai ir kvapų rekomendacijos

Šventinę atmosferą namuose kuria daugybė dalykų: Kalėdų eglė ar vainikas, stalo puošmenos, traškantis židinys, kepamų pyragų kvapas... Dar vienas būtinas daiktas mūsų platumose (kur neretai visą dieną taip ir neprašvinta) - kvapnios, puošnios žvakės. Jei smalsaujate, kaip išsirinkti idealią žvakę šventėms ar šaltajam sezonui, pravers butiko „Candelaria“ savininkės Agnės Sakalauskaitės patarimai.
  • Rinkdamiesi aromatinę žvakę vadovaukitės panašiais principais, kaip ir rinkdamiesi kvepalus – vienu kartu uostykite 4–6 žvakes, nes nosis „atbuks“. Prisiminkite, kad kaip kvepalai keičiasi ant odos, taip ir žvakės kvapas skirsis ją uostant neuždegtą ir uždegtą.
  • Perkant žvakę reikėtų pasitarti su pardavėju, kokio dydžio patalpą ketinate kvėpinti – jei patalpa labai didelė, aukštomis lubomis, gali būti, kad nedidelės žvakės skleidžiamo aromato paprasčiausiai nejausite. Jei žvakė pagal savo dydį tinka patalpai, pakaks ją palaikyti uždegtą apie porą valandų, kad justųsi švelnus kvapas.
  • Labai svarbu nuolat pakirpti žvakės dagtį specialiomis žirklėmis, kurios neleis, kad nukirpta dagčio dalis įkristų į vašką. Iš vaško dagtis privalo kyšoti ne daugiau, kaip 1 cm, turi būti neišsišakojęs, neapanglėjęs. Jei dagčio nepakirpsite, žvakė rūks, liepsnelė virpės, o vašką užterš suodžiai.
  • Jei perkate žvakę giliame inde, pasirūpinkite, kad turėtumėte kuo ją saugiai uždegti – tiks ilgi degtukai ar specialus žiebtuvėlis žvakėms.
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žvakių butikas „Candelaria“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žvakės butike „Candelaria“
  • Geriausia žvakę užgesinti specialiu gaubtuku, o jei žvakės indas turi dangtelį, tuomet juo reikia tiesiog uždengti žvakę ir ši pati užges nepaskleisdama dūmų kvapo.
  • Kiekviena žvakė turi savo paskirtį, tačiau nei viena žvakė nėra skirta neutralizuoti kvapams. Kartais geriau rinktis bekvapes stalo žvakes, o kitąkart, pavyzdžiui, prie lengvų užkandžių su vyno taure, labiau tiks subtilią atmosferą sukurianti kvapni žvakė. Svarbiausia nepamiršti vėdinti patalpų, kad kvapai turėtų galimybę atsiskleisti taip, kaip juos kurdami įsivaizdavo parfumeriai.
VIDEO: 5 žvakių kvapai, kurie sukurs šventinį jaukumą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius