Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 03

Kaip mandagiai atmesti kvietimą į šventę ar vakarėlį?

Vasara - švenčių, vakarėlių ir pobūvių metas. Tačiau pasitaiko, kad aplinkybės susiklosto taip, jog net nuoširdžiausią kvietimą tenka atmesti. Kaip mandagiai pasakyti „ne“ ir neįžeisti šventės šeimininkų?
Šeimos šventė
Šeimos šventė / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Etiketas Šventė

Mandagiai. Nuoširdžiai padėkokite ir pateikite gana svarią priežastį, kodėl negalėsite pasirodyti. Venkite lengvai demaskuojamo melo – jei pasakysite, kad susižalojote koją, o pati pasinaudosite proga susipažinti su naujomis kolekcijomis prekybos centre, didžiulė tikimybė, kad jus užklups kas nors iš bendrų pažįstamų. 

Netempkite iki paskutinės minutės - apie tai, kad nedalyvausite renginyje praneškite iš anksto. 

Laiku. Netempkite iki paskutinės minutės: pranešti, kad neateisite, numatytos šventės dieną galima tik išties įvykus katastrofai ar užgriuvus nenumatytoms aplinkybėms (liga, atidėtas lėktuvo skrydis, skubi komandiruotė). Ypač tai aktualu, jei šventė ne šeimyninė, o rengiama, pavyzdžiui, restorane, kur jūsų nebuvimas labai kris į akis. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Laimingieji renkasi įspūdžius!

Atvirai. Tipiškas pavyzdys: pora neturi, kur palikti atžalos, ir atsiveda ją į restoraną, kur yra pakviesta švęsti jubiliejaus. Išvargęs mažylis nenusėdi vietoje ir gadina visiems vakarą. Patarlė apie sotų vilką ir sveiką avį čia netinka – visada geriau aptarti problemas, o ne delikačiai nutylėti, tikintis, kad jos pačios išsispręs.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius