-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 13

Kūno kalba: kaip suprasti, kad jai ar jam patinkate?

Yra moterų, kurios iškart tai nuspėja, tačiau kitoms vyro kūno kalbos signalus skaityti nėra taip jau lengva. Kaip to išmokti, pataria knygų apie neverbalinio bendravimo būdus autorius Francesco Padrinis.
Flirtas
Flirtas / Vida Press nuotr.

Kai tarp vyro ir moters tarsi plyksteli susidomėjimo kibirkštis, dažnai tai, kad „kažkas“ prasideda, būna aiškiau aplinkiniams, o ne jiems patiems. Moterys paprastai klimpsta abejonėse tarp „aha, jis užkibo už mano žavesio kabliuko“ ir „gal tai tik paprastas mandagumas?“. Kūno kalba – tai savotiškas šifras, kurį sudaro visa serija erotinių signalų: judesiai, kalbos maniera, pozos, žvilgsniai. Visa tai – tai tarsi slapta vilionė.

Tačiau ne visi sugeba iššifruoti tuos signalus. „Žmonėms, kurie įpratę kliautis logika ir šaltu protu, būna kur kas paprasčiau savo susidomėjimą tiesiog išreikšti žodžiais, nes kūno kalba jiems dažnai – neiššifruojamas šifras. Tačiau kai kurie žmonės puikiai iššifruoja kito siunčiamus tokius signalus ir netgi sugeba užkariauti potencialaus partnerio širdį visiškai be žodžių, – teigia Francesco Padrinis.

Vida Press nuotr./Pora kavinėje
Vida Press nuotr.

Susipažinkite su dažniausiai naudojamais, abiem lytims būdingais signalais – galėsite jais pasinaudoti patys ar tiesiog atpažinti kituose.

JI

Daugelis moterų erotinius signalus siunčia intuityviai, kai tik jų akiratyje pasirodo patrauklus vyras. Svarbiausia čia jausti saiką ir ritmą.

Stovint: Moteris išsitiesia, šiek tiek išsilenkia į priekį. Viena koja šiek tiek sulenkta.

Sėdint: nugara tiesi. Kai kurios moterys mėgsta sėdėti užsikėlusios koją ant kojos, siūbuoti pėdą ir dažnai keisti jų padėtį, kaip kad Sharon Stone filme „Esminis instinktas“. Taip pat jos dažnai nesąmoningai koją vis paglosto.

Šypsena: Ji gali būti vos matoma arba atvira – tokia moteris atrodo laiminga. Kai kurios moterys dažnai apsilaižo lūpas ar prikanda apatinę lūpą.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr.

Akys: Ji žvelgia vyrui tiesiai į akis ir užlaiko žvilgsnį tik labai trumpam, o paskui jį nukreipia. Paskui manevrą pakartoja dar kartą. Na, o kiekvienos stilius kitoks: žvilgsnis gali būti linksmas, drovus ar valiūkiškas.

Plaukai: Jie dažnai liečiami: tarsi taisant šukuoseną: jie braukiami už ausų, paglostomi, galva krestelima. Tačiau jei nervingai ir ilgai sukama viena sruoga, tai greičiau reiškia nerimą, o ne erotinį susidomėjimą.

Vida Press nuotr./Kūno kalba
Vida Press nuotr.

Veidas: Jis gali spinduliuoti susidomėjimą arba (čia jau strategija) išsiblaškymą ar sutrikimą.

Rankos: Ji kartais apglėbia save, lyg šaldama, kartais švelniai paliečia kitą ranką, plaukus ar lūpas. Judesiai plastiški. Kartais tarp pirštų sukinėjamas parkeris, švelniai pirštų galiukais glostoma taurė. O kartais tarsi visiškai netyčia prisiliečiama ir prie vyro (nuimant nematomą pūkelį nuo rankovės ar siekiant ko nors paimti).

Judesiai: Svarbus momentas: moteris dažnai keičia pozą, bet daro tai natūraliai. Gali šiek tiek palinkti vyro pusėn kalbėdama, o paskui vėl atsitraukti.

Vida Press nuotr./Pasimatymas
Vida Press nuotr.

Eisena: Tai tikras menas: ji eina vos siūbuodama klubais, bet būtent „vos vos“ – kitaip tai atrodytų vulgariai. Jei jos eisena grakšti ir moteriška – vyras neatsilaikys.

JIS

Vyrų erotinių signalų arsenalas ne toks turtingas, kaip moterų – jie pasikliauna savo išvaizda ir charizma.

Stovint: Ištiesia nugarą, išpučia krūtinę. Jis tvirtai stovi ant žemės, nedaro jokių papildomų judesių. Gali stovėti į ką nors pasirėmęs ir „šaudyti“ akimis.

Sėdint: Nugara tiesi, pečiai nuleisti, rankos ant stalo ar ant kėdės ranktūrių. Kojos – toliau viena nuo kitos, poza natūrali. Kartais gali užsimesti koją ant kojos taip, kad pėda gulėtų ant kito kelio.

Vida Press nuotr./Flirtas
Vida Press nuotr.

Žvilgsnis: Kiekvieno kitoks gundymo stilius. Vienas primerkia akis, vaizduodamas medžiojantį plėšrūną, kitas žvelgia ilgai, neatitraukdamas akių, labai įdėmiai. Trečias žvelgia nerūpestingu nekalto kūdikio žvilgsniu.

Rankos: Jos visada matomos. Judesiai plastiški. Kartais vyras pasitaiso kaklaraištį (jei tai daro dažnai – išsiduoda, kad nerimauja). Kartais viena ranka liečia diržą. Jei ilgai kalbasi su patinkančia moterimi, dažnai bando paliesti jos ranką ar petį, kartais ryžtasi apkabinti.

Judesiai: Svarbiausia – jo pasitikėjimas savimi. Dažnai jis prieina kiek arčiau patinkančios moters, nei prieitų prie neutralių žmonių.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr.

Raumenys: Jei vyras geros fizinės formos, jis būtinai tai pademonstruos savo simpatijų objektui: pliaže žais tinklinį, būtinai eis maudytis ir nardys ar demonstruos įvairius plaukimo būdus. Na, arba dėvės aptemptus marškinėlius, kad išryškėtų raumenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius