Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 01

Naujame „LAIMA Velvet“ numeryje: Kaip mes jaučiamės savo metuose?

„LAIMA Velvet“ – žurnalas brandžiai moteriai. Tai, kuri gali pasakyti: dabar mano geriausi metai! Nuo liepos 2-osios, šeštadienio, prekybos vietose ieškokite naujausio žurnalo numerio. O jame šį kartą skaitykite:
Žurnalo „LAIMA Velvet“ viršelis
Žurnalo „LAIMA Velvet“ viršelis

Malda ir kelio ženklai

Jei yra žmogus, viską žinantis apie mūsų galvas, tai tas žmogus – Diana Kinderienė. Ji, aukščiausio lygio profesionalė, išugdžiusi daug puikių kirpimo meistrų, vis dar nepavargsta mėgautis savo darbu. Bet kalbėtis su ja vien apie plaukus būtų neleistina klaida. Diana išmano ne tik kirpimą, bet ir gyvenimą – jis jai nebuvo labai lengvas.

Rašydama memuarus, daug tos knygos skyrių ji pradėtų nuo nulio. Ne kartą gyvenime viską pradėjo nuo jo. „Galiu atsisakyti geros draugų kompanijos, kuri nenori keistis, galiu prarasti pinigus, kauptus septyniolika metų, – prisipažįsta Diana, – Nusinulini, peržengi per tai ir eini toliau. Pasakai sau: „Tu gali.“ Antraip išprotėtum.“

 Gedmanto Kropio/žurnalas „LAIMA Velvet“ nuotr./Diana Kinderienė
Gedmanto Kropio/žurnalas „LAIMA Velvet“ nuotr./Diana Kinderienė

Tačiau šiandien ji didžiuojasi savo verslo sėkme, šeima, kurią vadina tikru stebuklu, ištikimomis klientėmis, kurias gali pradžiuginti ne tik šukuosena, bet ir būti naudinga gyvenimišku patarimu.

Pristatome – „LAIMA Velvet“ viršelio herojė – meistrė, į kurios kėdę sėda stilingiausios Lietuvos moterys.

50 – naujieji 30!

Šiandien moterys išgyvena bene pačius geriausius laikus per visą žmonijos istoriją. Ir ne tik dėl emancipacijos, kuri jas išlaisvino iš „namų vergijos“, ar techninės pažangos, dėl kurios daugelis buities darbų dabar įveikiami tiesiog paspaudus mygtuką „Start“. Amžius nebespraudžia moterų į tinkamo ar netinkamo elgesio, aprangos ir gyvenimo būdo rėmus. Jaunystės kultas sensta ir išeina iš mados. Tai lemia besikeičiančios gyvenimo aktualijos. Prognozuojama, kad 2020 metais Europos Sąjungoje vyresnių negu 50 metų žmonių bus daugiau nei 25 proc. Bet supratimas, kas yra senas žmogus, drastiškai pasikeitė ne tik dėl demografinių tendencijų.

„Shutterstock“ nuotr./Moteris žaidžia golfą
„Shutterstock“ nuotr.

O kaip savo metuose jaučiamės mes pačios? Siūlome eksperimentą – įvertinkime savo gyvenimo būdą, laisvalaikio pomėgius, karjeros, mokymosi galimybes, santykius su kolegomis ir artimaisiais... Tikriausiai padarysime išvadą – metai bėga greičiau, nei spėjame su jais senti. O amžius tėra biografijos faktas, bet ne nuoroda, kaip gyventi.

Kas ne taip?

Graži, energinga, linksma, gerai uždirbanti, svajojanti apie šeimą, bet negalinti jos sukurti. Pažįstama situacija? Aplinkui daugybė vienišų moterų, kurioms kartais kyla klausimas: „Kas su manimi ne taip, kad negaliu susirasti antrosios pusės?“ Atsakymo paieškoms pasitelkėme profesionalus.

Vienas žymiausių Lietuvos psichoterapijos specialistų Eugenijus Laurinaitis knygoje „Žvilgsnis iš veidrodžio“ rašo: „Net jeigu turite ne pačios geriausios patirties ir ne kartą nusivylėte santykiais su vyrais brandaus gyvenimo pradžioje, ko gero, nereikėtų supančio pasaulio ir likusių jo gyventojų dažyti pačiomis niūriausiomis spalvomis.“ Psichologas siūlo labai gerai pagalvoti ir sąžiningai sau atsakyti, ar tikrai visiškai niekas į jus nekreipia dėmesio? Galbūt nesąmoningai pačios nuo jo atsiribojate ar subtiliai atstumiate potencialius kandidatus. Net nieko nesakydamos.

„Shutterstock“ iliustracija/Partnerio paieškos
„Shutterstock“ iliustracija

Apie sunkumus susirasti antrąją pusę – ypač brandesniame amžiuje – kalba ir psichologė, knygos „Flirtas su rudeniu“ autorė Edita Čekuolienė. Ji pataria nesibaidyti virtualių pažinčių ir pateikia keletą labai praktiškų rekomendacijų, kaip rašyti pažinčių skelbimus.

Mada

Žiūrėdamos į gaiviai spalvingus drabužių derinius sakome: „Skanu.“ O maistas lėkštėje kaip savotiškas dizaino kūrinys gali džiuginti ne tik prašmatniuose restoranuose, bet ir (bent retkarčiais) namų virtuvėje. Drabužių dizainerės dažniausiai yra geros kulinarės, o geros kulinarės domisi ne vien maistu, bet ir stilingais drabužiais. Tad šįkart „LAIMA Velvet“ mados fotosesijos modeliai – trys virtuvės fėjos: pirmojo žaliavalgių restorano „Raw Raw“ įkūrėja, vadovė ir trijų žalio maisto receptų knygų autorė Olga Dzindzeleta, kulinarinio tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir receptų knygų autorė Renata Ničajienė bei legendinio restorano „Neringa“ virtuvės šefė Honorata Lyndo.

Redos Mickevičiūts nuotr./Olga Dzindzeleta, Renata Ničajienė, Honorata Lyndo
Redos Mickevičiūtės nuotr./Olga Dzindzeleta, Renata Ničajienė, Honorata Lyndo

O rubrikoje „Stilisto konsultacija“ – speciali tema moterims, dėvinčioms didesnių dydžių drabužius. Jums paruošėme keletą patarimų, padėsiančių negaišti laiko parduotuvėse ar dėliojant kadienius aprangos derinius.

Žemiškų malonumų sodas

Paprastą sodą galima paversti nepaprastu – prireiks šiek tiek fantazijos ir pastangų, kad norėtumėte ten leisti visus savaitgalius, rengti šventes, kviestis draugus. Arba... persikraustyti už miesto iki rudens.

Jeigu jums dar liko kokia nesuplanuota vasaros savaitė, siūlome septynias idėjas, kaip sode sukurti savo atostogų rojų.

„Shutterstock“ nuotr/Sodo žibintas
„Shutterstock“ nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius