-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 27

Visatos dėsniai, kurių neverta ignoruoti

Sakoma, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės, taigi, užuot kaltinę nejautrius mylimuosius, blogą orą ir nesupratingus kolegas, atsigręžkime į save.
Susipykę vaikai
Susipykę vaikai / Vida Press nuotr.

1. Neutralios padėties dėsnis

Norint ką nors keisti, pirmiausiai reikia stabtelti ir tik tada keisti veiklos kryptį.

2. Taksi dėsnis

Kuo toliau jus nuveš, tuo brangiau mokėsite. Jei pasirinkote netikusį maršrutą ir nepatikimą vairuotoją, galite atsidurti bet kur. Taigi, jei esate toli toli klaidingame kelyje, bus sunku grįžti be pasekmių.

3. Traukos dėsnis

Panašus traukia panašų. Gyvenime nėra atsitiktinių susitikimų – pritraukiame ne tuos žmones, kurių norime, o tuos, kurie į mus panašūs.

4. Kuriančių minčių dėsnis

Realus pasaulis – tai kiekvieno mūsų minčių atspindys. Neverta ieškoti nesėkmių priežasčių išoriniame pasaulyje – verčiau nukreipti dėmesį į savo mintis: jomis kuriame savo gyvenimą.

Vida Press nuotr./Abstrakcija
Vida Press nuotr.

5. Prašymo dėsnis

Jei nieko Visatos neprašote, tai nieko ir negaunate. Jei norite „kažko gero“, bet tiksliai net negalite suformuluoti, ko, tai ir gaunate nei šį, nei tą. 

6. Ribojimo dėsnis

Laimės paslaptis – ne  pataikauti savo įgeidžiams ir troškimams, o mokėti džiaugtis tuo, ką turi. 

Žmogus negali visko turėti. Jam visada ko nors trūksta. Laimės paslaptis – ne  pataikauti savo įgeidžiams ir troškimams, o mokėti džiaugtis tuo, ką turi. Džiaugtis mažu nelengva, bet dar sunkiau džiaugtis pertekliumi. Galima visą gyvenimą paaukoti vaikantis turtų, bet prarasti savo sielą.

7. Permainų dėsnis 

Visi esame gana tingūs, o tingus žmogus dažnai pramiega puikią progą, kurią jam pasiūlo likimas. Yra du keliai – arba plaukti pasroviui ir tikėtis pastebėti savo šansą, arba veikti aktyviai – tapti savo likimo šeimininku. Jei niekur neišsiruošite, tai niekur ir nenueisite...

8. Vystymosi dėsnis

Likimas dažniausiai žmogų priverčia spręsti tas problemas, kurių jis labiausiai vengia ir bijo. Vieną kartą išvengė, o vėliau gaus su kaupu... Tad geriau iškart susigrumti su savo baimėmis, kurias nugalėję jausimės stipresni. 

9. Pasirinkimo dėsnis

Kasdien atsiduriame prieš dešimtis pasirinkimų. O kartais mūsų pasirinkimas – nieko nesirinkti, nes bijome prašauti pro šalį. Tačiau laimėjimų be pralaimėjimų nebūna – pravėrę vienas duris, nežinome kas už tų, nepasirinktų. Bet reikia nuspręsti, kas jums asmeniškai svarbiau ir dėl kitko nebesigraužti.

10. Pusiaukelės dėsnis. 

Bendraujant su kitu žmogumi, mes nueiname tik pusę kelio, o kitą pusę nueina jis. Negalime jo priversti elgtis taip, kaip patogiau mums ir negalime jo pakeisti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Namai – mūsų jėgos vieta

11. Harmonijos dėsnis

Jei norite pajusti harmoniją su išoriniu pasauliu, pirmiausia priimkite save tokį, koks esate, nuolat savęs nekritikuokite ir nebarkite. Harmonija nereiškia sunkumų ir konfliktų nebuvimą – jie naudingi tobulėjimui. Laimė – tai harmonija tarp proto, jausmų ir veiksmų.

Vida Press nuotr./Moteris galerijoje
Vida Press nuotr.

12. Priešybių dėsnis

Pasaulis ne visada atitinka mūsų lūkesčius, jame gausybė prieštaravimų. Tas, kas negali daryti gerų darbų, vargu ar įvertins kitų skleidžiamą gėrį, o tam, kas tiesiog nemato blogio, jis ir neegzistuoja.

13. Veidrodžio dėsnis

Kitas žmogus – tarsi veidrodis: jis padeda mums pamatyti ir suprasti, tai, ko nežinome apie save. 

Tai, kas erzina aplinkiniuose, dažniausiai glūdi ir jumyse. Ir tai, ko labiausiai nenorime iš kitų girdėti, būtent tame gyvenimo etape mums ir verta išgirsti. Kitas žmogus – tarsi veidrodis: jis padeda mums pamatyti ir suprasti, tai, ko nežinome apie save. 


14. Grandininės reakcijos dėsnis

Jei leisime negatyviems jausmams mus užvaldyti, tai nemalonumai seks vienas po kito. Kam eikvojate daugiausia savo energijos, to daugiausia iš Visatos ir gaunate. Jūsų mintys – tarsi magnetai, galintys pritraukti arba negatyvą arba pozityvą. 

15. Spyruoklės dėsnis

Mintys ar veiksmai, kurias stengiamės nuslopinti, kuriuos neigiame turintys, pačiu nepalankiausiu metu išsiveržia į paviršių. Tai kaip suspausta spyruoklė – kažkuriuo metu ji su galinga jėga išsities – tad neverta gėdytis savo minčių: verčiau jau priimti tiesą, kad esate netobulas, kaip ir kiti. Tai leidžia laisviau kvėpuoti.

16. Realybės priėmimo dėsnis

Gyvenimas nėra nei blogas, nei geras. Tai mūsų suvokimas jį apibūdina. Reikia priimti gyvenimą tokį, koks jis yra, džiaugtis ir branginti jį. Pasitikėkite gyvenimu, savo proto galia ir širdies balsu. Viskas bus taip, kaip reikia, net jei ir ne taip, kaip tikėjotės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Charakterį nulemia ir tai, kelintas šeimoje gimėte

17. Jūsų asmenybės įvertinimo dėsnis

Aplinkiniai jus vertina taip, kaip vertinate patys save. Taigi, vertinkite save, bet atsiminkite, kad niekada visiems neįtiksite, nepriversite visų jus pamilti, nes, kaip ir visi, nesate tobulas. 

Vida Press nuotr./Stiklo rutuliukai
Vida Press nuotr.

18. Energijos tekėjimo dėsnis

Kuo žmogus daugiau pasistūmėjo save tobulindamas ir bandydamas suprasti aplinkinį pasaulį, tuo daugiau gali iš jo gauti ir jam duoti. Reikia sugebėti mainus su kitais žmonėmis paversti lygiaverčiais – jei per daug atiduosite – išseksite ir pasijusite nusivylęs. 

19. Gyvenimo prasmės dėsnis

Ateiname iš tuštumos, ieškodami gyvenimo prasmės, ir vėl grįžtame į tuštumą. Tad ar verta laužyti galvą dėl prasmės, ar tiesiog gyventi? Galbūt svarbiausia – pati gyvenimo tėkmė, tas srautas, kuris mus pagauna ir nusineša ir kuriame patiriame begales emocijų, pamatome daugybę spalvų ir suprantame – kad nėra vieno klausimo, vieno recepto ir vienos tiesos…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius