-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

Žurnalo „Laima“ naujausiame numeryje: Kaip grožį paversti verslu?

Prekybos vietose jau pasirodė naujausias, lapkričio mėnesio, žurnalo „Laima“ numeris. Jame šį kartą skaitykite:
Žurnalo „Laima“ lapkričio mėnesio viršelis
Žurnalo „Laima“ lapkričio mėnesio viršelis

Kaip grožį paversti verslu?

Tokios kaip jos nori būti tūkstančiai: gražios, energingos ir sumanios jaunos moterys sėkmingai kuria ateitį savo jėgomis, nors galėjo likti tik „žinomi veidai“. Jomis žavisi, jas seka socialiniuose tinkluose ir atidžiai nužvelgia viešumoje. Taigi, kokios jų sėkmės sudedamosios dalys?

Modelis, komunikacijos specialistė, populiaraus tinklaraščio www.simonaburbaite.com autorė Simona Burbaitė sako, kad, skirtingai nuo daugelio nuomonės, tinklaraščio rašymas nėra vien malonus laisvalaikio užsiėmimas – tai rimtas ir daug energijos reikalaujantis darbas.

Buvusi profesionali sportininkė, trenerė Vlada Musvydaitė, organizuojanti sporto stovyklas, ėjimo varžybas, dabar visus įkvepianti gyventi aktyviai, kažkada galėjo likti sporto žinių vedėja. Bet, pradėjusi nuo autorinės laidos apie sportą, ji judėjo toliau – įkūrė virtualių treniruočių portalą „Sporto birža“, o paskui – interneto puslapį www.vlada.lt.

Mariaus Žičiaus, Gretos Skaraitienės, Viganto Ovadnevo nuotr./Simona Burbaitė, Vlada Musvydaitė, Gražina Gum ir Agnė Jagelavičiūtė
Mariaus Žičiaus, Gretos Skaraitienės, Viganto Ovadnevo nuotr./Simona Burbaitė, Vlada Musvydaitė, Gražina Gum ir Agnė Jagelavičiūtė

Sveikos mitybos ir gyvensenos ekspertė, knygų autorė Gražina Gum siūlo tai, ką išmėgino pati, o pažvelgus į žavią, liekną ir energingą moterį tikrai norisi patikėti, kad tas kasdienis mūsų „kuras“ turi daugiau reikšmės išvaizdai ir sveikatai, nei manėme.

Portalo www.stiliusos.lt įkūrėja Agnė Jagelavičiūtė puikiai žino, kur jos stiprybė ir kaip išlikti ant populiarumo bangos. Ji niekada nenorėjo būti tiesiog tuščiai žinoma – norėjo iš to uždirbti ir žinomumą panaudoti savo tikslams.

Sėkmės lydimų jaunų veiklių moterų verslo ABC – iš pirmų lūpų.

Aš mėgstu aštriai!

Kieta. Griežta. Neprieinama. Tokiais epitetais ją kartais apibūdina žiūrovai. Bet „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Lietuva tiesiogiai“ autorė ir vedėja Daiva Žeimytė sako, kad dažnai painiojamas įvaizdis ir tikrasis žmogus. Kartais, tiesa, jie sutampa. Tačiau jos atveju – ne.

Redos Mickevičiūtės/žurnalas „Laima“ nuotr./Daiva Žeimytė
Redos Mickevičiūtės/žurnalas „Laima“ nuotr./Daiva Žeimytė

Taip, ji iš tų nedaugelio televizijos moterų, kurios kalba nepaplonintais, nepažvalintais, nesudramatintais balsais, nekoketuoja su pašnekovais ir nebijo paklausti ko nors akivaizdžiai nemalonaus. Ir labai mėgsta aštrius prieskonius pokalbyje. Tačiau pokalbyje tête-à-tête su „Laima“ ją pažinsime kitokią, – jautrią ir pažeidžiamą. Moterį, kuriai patinka paprasti dalykai, tiesūs žmonės ir neapsimestinis nuoširdumas.

Kada išmoksime šypsotis?

Kodėl lietuviai viešumoje dažnai atrodo nelaimingi, šypsenos jų veiduose kur kas retesnis reiškinys nei rūpesčio grimasos? Kodėl mums sunku pasisveikinti įėjus į liftą ar parduotuvę? Apie tokias vidinio atšiaurumo priežastis pasikalbėjome su istorijos profesoriumi Alfredu Bumblausku, televizijos prodiusere ir laidų vedėja Edita Mildažyte, psichologe Aiste Jasaityte ir muzikos prodiuseriu Lauru Lučiūnu.

Netikėtai rimta diskusija „Laimos klube“.

Jurgos Radzevičiūtės/žurnalas „Laima“ nuotr./Lauras Lučiūnas, Edita Mildažytė, Alfredas Bumblauskas, Aistė Jasaitytė
Jurgos Radzevičiūtės/žurnalas „Laima“ nuotr./Lauras Lučiūnas, Edita Mildažytė, Alfredas Bumblauskas, Aistė Jasaitytė

Skyrybos: pasidalyti namai, pinigai ir... vaikai

Vis dar prisiekiama mylėti, „kol mirtis mus išskirs“, tačiau santuoką neretai sudaužo daug žemiškesni dalykai: neištikimybė, smurtas ar tiesiog paprastas egoizmas. Pasidalyti puodus, būstus, pinigus ir paskolas – jei nepavyksta patiems – padeda vedybų sutartys ir advokatai.

O kaip pasidalyti vaikus? Iki šiol tradiciškai po skyrybų vaikų globa tekdavo mamai. Tėčiui likdavo savaitgalinių pasimatymų teisė. Tačiau visuomenėje vyksta ženklių vertybinių pokyčių. Vis daugiau vyrų nori ne tik būti tėvai, kurie rūpinasi materialine vaiko gerove, bet ir jį auklėti, su juo žaisti – skirti pakankamai laiko jam ugdyti. Nemažai vyrų eina tėvystės atostogų, todėl jų ryšiai su atžalomis gerokai tvirtesni nei ankstesnių kartų tėčių. Šie vyrai nemano, kad sauskelnių keitimas ar pasivaikščiojimas parke stumdant vežimėlį – vien mamų pareigos. Lygiai taip pat jie nemano, jog ištikus skyrybų dramai savaime suprantama, kad vaikai turi likti gyventi su mama. Labai sąmoningai suvokiantys tėvystę vyrai vaiko lavinimą, auklėjimą, priežiūrą laiko ne tik moters, bet ir savo pareigų dalimi. Taigi, dabar po skyrybų į dalytinų dalykų sąrašą patenka ir vaikai.

„Shutterstock“ nuotr./Skyrybos
„Shutterstock“ nuotr.

Rubrikoje „Sielos universitetai“ – gyvenimo patirtys ir psichologų rekomendacijos, ką pirmiausia apsvarstyti sprendžiant, su kuo ir kaip po skyrybų gyvens vaikai.

Šįkart su „Laima“ – sveikos gyvensenos gidas „LAIMA. Wellness“!

Viskas apie tai, ką galima nuveikti blogu oru: treniruotės, kokių dar nebandėte, ritrito atostogos, naujas planas, kaip pasirūpinti grožiu, sveikata ir mityba.

sveikos gyvensenos gido „LAIMA. Wellness“ viršelis
sveikos gyvensenos gido „LAIMA. Wellness“ viršelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius