Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 idėjos, kaip vilkėti kiulotus šį rudenį

Net kalbininkai jau sutarė, kad šios plačios, trumpintos kelnės aukštesne talija vadintinos kiulotais (o ne moteriškąja gimine – kiulotės, kaip buvome beįprantančios). Daiktas oficialiai įtvirtintas garderobe, o mes siūlome kelias idėjas, kaip jas nešioti orams atvėsus.
Kiulotai
Kiulotai / Vida Press nuotr.

Tiesą sakant, naujiena ne tokia jau ir nauja – kiulotų istorija ilga ir net kilminga: šis drabužis atsirado Prancūzijos karališkuosiuose rūmuose XVI a. ir nešioti jas galėjo tik aristokratai – vyrai! Istorijai bėgant mes kaip visada įsisukome į jų spintą. Beje, už tai ačiū Chanel, oficialiai leidusiai mums nešioti kelnes, ir Elsai Schiaparelli, 1931 metais pristačiusiai savo sportinių rūbų kolekcijoje tokias striukas plačkelnes, kurias ji ir pati labai mėgo. Apdarą pademonstravo ispanų tenisininkė Lilí Álvarez, vilkėjusi kiulotais Vimbldono turnyre. Idėja susižavėjo progresyviai nusiteikusios britės, – tokios kelnės tiko jodinėti ir važiuoti dviračiu. 

Vėliau jis buvo primirštas ir sėkmingai grįžo aštuntajame dešimtmetyje. Ir dar kartą – 2014 m., taigi šį rudenį įvairiausio gymio, faktūrų, ilgių ir audinių kiulotus pristato ir populiariosios parduotuvės, ir butikai. Vilkėjome jas vasarą, vilkėsim ir atėjusį rudenį. Ir štai kaip:

1. Vėstantiems orams rinkitės svaresnio, standesnio audinio kelnes; prie jų tiks bateliai iki kulkšnių ir šiek tiek aukštesni bei lengvi minimalistinio modelio paltukai – vėlgi šį sezoną jų paletė fan-tas-tiš-ka: ruduo bus ne tik nešaltas, bet ir spalvingas), berankovėmis ilgesnėmis liemenėmis. 

Vida Press nuotr./Kiulotai
Vida Press nuotr./Kiulotai

Kiulotai ir natūralus makiažas – geri partneriai.

2. Įkvėpiantis įvaizdis – komfortą ir laisvumą vertinanti miestietė, nemėgstanti nieko, kas varžo judesius ar kelią nepatogumą. Jei renkatės madingą derinį, nesidažykite itin ryškiai ar ekstravagantiškai. Kiulotai ir natūralus makiažas – geri partneriai. 

Vida Press nuotr./Kiulotai
Vida Press nuotr./Kiulotai

3. Šaltuoju metu vilnoniai kiulotai ne tik gerai atrodys, bet ir sušildys kur kas labiau nei, pavyzdžiui, džinsai – juk jie neprilimpa prie kojos. Juolab prie jų dera masyvus viršus – erdvus megztinis ir milžiniškas šalikas (šį sezoną būtinai dėvima kartu). 

TAIP PAT SKAITYKITE: „Weekend Max Mara“ ruduo: švarūs siluetai ir įkvėpimas iš 7–8 dešimtmečių

Vida Press nuotr./Kiulotai
Vida Press nuotr./Kiulotai ant podiumo

4. Avalynė – masyvi, grubios odos: nuo loaferių iki martensų ar traktorinių batų su platforma. Aukštakulniai bei aukšta talija vizualiai ištemps kojas: laikoma, kad toks kelnių modelis jas trumpina ir prideda svorio (nors čia dažniau kalti pyragėliai). 

Vida Press nuotr./Kiulotai
Vida Press nuotr./Kiulotai

5. Madingas variantas – derinys iš kostiuminio audinio, vilkimas su tokiu pat švarku. Apskritai kiulotai – atsižvelgiant į ilgį ir pločio – derinami pagal tokį pat principą, kaip ir analogiški sijonai. Po jais galima nešioti kojines (mums patinka auksinis ir sidabrinis variantas iš „H&M Studio“ naujos kolekcijos) ir net pėdkelnes.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius