-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 vasaros festivalių mados tendencijos, kurias verta prisijaukinti

Vasaros festivaliai – geriausias laisvės, atsipalaidavimo ir stiliaus eksperimentų laikas. Čia negalioja jokie griežti aprangos kodai, bet karaliauja tikra spalvų, raštų ir proporcijų „mišrainė“. Kodėl nepasidavus stiliaus eksperimentų bangai ir neišbandžius naujo stiliaus ar bent jau neprisijaukinus naujų detalių? Tarkime, 8-ojo dešimtmečio hipiškų, vintažinių, romantiškų ar net rokeriškų.
Festivalių mada
Festivalių mada / Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr.

Jei pritrūkote minčių ir fantazijos, pasisemkite įkvėpimo dairydamiesi į nuotraukas iš legendinio Vudstoko ar populiariojo Koučelos festivalių. O gal jums pravers ir „Deichmann Trendblog“ stiliaus ir mados tinklaraštininkių Lauros ir Evos Macijauskaitės patarimai.

„Hipiški motyvai, laisvės ir gėlių simboliai bei klasikinio roko gyvavimą primenantis grunge stilius, įkvėptas legendinės grupės „Guns N‘roses“ laikų – visa tai šiemet vėl madinga. Todėl jei norite sužibėti ir festivalyje, ne tik jaustis patogiai, bet ir atrodyti stilingai, kviečiame susipažinti su penkiais ryškiais stiliais, puikiai tinkančiais šių metų vasaros festivaliams“, – siūlo L.Macijauskaitė.

„Scanpix“ nuotr./Festivalio „Coachella“ akimirka
„Scanpix“ nuotr./Festivalio „Coachella“ akimirka

Hipiškas stilius ir Vudstoko dvasia

7-asis dešimtmetis daugeliui šiuolaikinių festivalių lankytojų vis dar kelia nostalgiją. 1969 metais vykęs legendinis Vudstoko festivalis, su juo siejama laisvė ir saviraiška jau kelis dešimtmečius įkvepia ir mados pasaulį. Kombinezonai ir plačios suknelės, gėlių ir etno raštai, plunksnos ir kutai, skrybėlės bei plaukų juostos, plačios, plevėsuojančios kelnės, papuoštos raštais ir spalvomis – visa tai puikiai atskleidžia 7-ojo dešimtmečio pasaulėžiūrą ir bohemiškumą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sienna Miller ir Poppy Delevingne
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sienna Miller ir Poppy Delevingne

„Viskas, ko jums prireiks hipiškam stiliui sukurti – tai auliniai batai, džinsiniai šortai aukštu liemeniu ir trumpa, nėriniuota arba kutais puošta palaidinė (crop top). Jei norite lengvesnės avalynės, aulinius batus keiskite gladiatorių stiliaus sandalais, kurie šiemet itin madingi. O dar daugiau romantikos ir moteriškumo hipiškam stiliui suteiks aukštakulnės basutės mediniu padu ar platforma, kuriomis puošėsi 70-ojo dešimtmečio stiliaus ikonos“, – rekomenduoja tinklaraštininkės.

Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: hipiškas stilius
Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: hipiškas stilius

Stilius maištaujančiai rokerei

Šią vasarą itin populiarūs marškinėliai su žymių roko grupių, tokių kaip „Guns N‘Roses“, „Metallica“ ar kt., pavadinimais.

Devintąjį dešimtmetį „Guns N‘Roses“ koncertuose merginos šoko su odinėmis kelnėmis, suvarstomais auliniais ir berankoviais marškinėliais. Tad ir šią vasarą nesuklysite, jei rinksitės trumpus juodus šortus, kniedėmis nusagstytus batus ar odinius motyvus.

Nuo saulės apsaugos skrybėlė, o stilingumo pridės aksesuarai – batai ir papuošalai su kniedžių imitacijomis. Karščiausia šio sezono naujiena – „septum“ auskaras nosyje, kuris puikiai iliustruoja taisyklių laužymo ir maištavimo epochą.

Evos ir Lauros Macijauskaičių/Festivalių mados tendencijos: stilius maištaujančiai rokerei
Evos ir Lauros Macijauskaičių/Festivalių mados tendencijos: stilius maištaujančiai rokerei

„Šią vasarą itin populiarūs marškinėliai su žymių roko grupių, tokių kaip „Guns N‘Roses“, „Metallica“ ar kt., pavadinimais. Prie tokio rūbo derinkite aulinukus arba atvirus aukštakulnius, puoštus sagtimis, grandinėlėmis ir kitais metaliniais elementais“, – sufleruoja tinklaraštininkės.

Festivalių mados tendencijos: stilius maištaujančiai rokerei
Festivalių mados tendencijos: stilius maištaujančiai rokerei

Hipsteriškas stilius, arba tiesiai iš mamos spintos

Ruošiantis vasaros festivaliams, turite puikią progą pamirštus drabužius prikelti antram gyvenimui. Tam puikiai tiks iš mamos spintos ištraukta suknelė, dideli languoti tėčio marškiniai, vaikystę menančios palaidinės su įvairiais užrašais ar animacinių filmukų herojais. Vėsiais vakarais puikiai pasitarnaus platūs megztiniai ir oversized džinsiniai švarkeliai. Įvaizdį papildys netvarkingai surišti plaukai, skrybėlė ir masyvūs akiniai nuo saulės.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

„Pastaraisiais metais įvairūs raštai ir nėriniai sutinkami ne tik ant močiutės sofos, bet ir ant mados podiumų. Dabar ši tendencija labai smarkiai išpopuliarėjo, įvairių raštų ir tekstūrų rūbus renkasi įžymybės ir gatvės mados ikonos. Jeigu savo derinius papildysite dar ir aukštakulnėmis basutėmis mediniu ar kamštiniu padu – tikrai išsiskirsite iš minios“, – įsitikinusios Laura ir Eva.

Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: hipsteriškas stilius
Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: hipsteriškas stilius

Sportinis stilius, ieškantiems modernumo

Prieš porą dešimtmečių sportiniai drabužiai turėjo mažai ką bendro su mada, o dabar net prie oficialaus apdaro drąsiai avime sportinius batelius.

Sportiniai švarkeliai, megztiniai taip pat išsikovoja vis daugiau vietos šiuolaikiniuose deriniuose. Todėl ir vasaros festivaliuose Eva ir Laura Macijauskaitės pataria nebijoti maišyti stilių ir prie turimų rūbų derinti sportinę avalynę.

Vida Press nuotr./Karlie Kloss
Vida Press nuotr./Karlie Kloss

„Sportiniai bateliai gali būti puikus akcentas festivalio deriniuose. Dažnai gatvėje matau merginas, kurios sportinius batelius derina prie suknelės ir atrodo labai stilingai. Mano pasiūlymas – drąsiai derinti pieštuko formos sijoną, sportinę palaidinę bei laisvus marškinius – patogu ir madinga“, – sako L.Macijauskaitė.

Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: sportinis stilius
Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: sportinis stilius

Gėlėta romantika

Vienas populiariausių pasaulyje festivalių Koučela praūžė dar balandžio mėnesį, tačiau niekas nedraudžia semtis iš jo įkvėpimo. Šviesios, pastelinės spalvos, nėriniai, permatomi ir laisvi audiniai, įvairūs ornamentai ir gėlių motyvai – moteriškas ir netgi šiek tiek „saldus“ įvaizdis – taip pat gali tapti jūsų festivalio stiliaus pasirinkimu.

Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: elegantiškas stilius
Evos ir Lauros Macijauskaičių nuotr./Festivalių mados tendencijos: elegantiškas stilius

„Dažnam festivaliai asocijuojasi ne tik su šėlionėmis iki ryto, bet ir romantiškais pasisėdėjimais prie jūros ar dainomis prie laužo. Todėl visoms romantikėms žavesio suteiks gėlės plaukuose arba jomis dekoruoti aksesuarai, pavyzdžiui, lankeliai. Taip pat prie jų puikiai dera neryškios nėriniuotos balerinos bei suvarstomos klasikinės basutės“, – pataria tinklaraštininkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius