-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė Julija Janus pakvietė į mados ir maisto žaidimams skirtą vakarą

Antradienio vakarą madai neabejingi svečiai rinkosi į dizainerės Julijos Janus mados namus pačioje Vilniaus širdyje, Stiklių gatvėje, kur buvo pristatytas specialus, jau ketvirtasis, leidinio „Mada ir Maistas“ numeris. Dėl visą dieną purškusio rudeniško lietaus iš senamiesčio kiemelio po stogu perkeltas renginys tapo ir proga iš arčiau pažvelgti į naujausią „Julia Janus“ kolekciją „Atspindžiai“.
Julija Janus
Julija Janus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jaukaus vakaro dėmesio centre atsidūrė ne tik drabužiai bei aksesuarai, bet ir maistas. Kaip juokavo pati dizainerė Julija Janus, naujojo leidinio kūrybinis procesas tapo nemenku išbandymu trims restoranų šefams – įkvėpti dizianerės darbų jie turėjo sukurti valgomus šedevrus.

Į aprangos madą siūloma žvelgti žaismingai – įdomios formos, spalvos ir deriniai persikelia ir į lėkštes.

Įkvėpimo iš Baltijos šalių gamtos besisemianti dizainerė nutarė aplink Baltijos jūrą vyraujančias kulinarines madas ir rūbų dizainą suvienyti intriguojančiame leidinyje „Mada ir Maistas“. Kas pusę metų išleidžiama „stalo knyga“ į aprangos madą siūlo pažvelgti žaismingai – įdomios formos, spalvos ir deriniai persikelia ir į lėkštes. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Julijos Janus leidinio „Mada ir maistas“ pristatymo akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Julijos Janus leidinio „Mada ir maistas“ pristatymo akimirka

Šį kartą su Julija Janus bendradarbiavo trys šefai – Linas Samėnas (Lietuva), Janno Lepik (Estija) ir Jukka Nykanen (Suomija), visų jų darbai ir pasirodė knygoje. „Į šį projektą įtraukėme restoranų menininkus – šefus, kurie garsėja šiuolaikinės, „aukštosios“ virtuvės lygmenyje,“ – vakaro metu sakė Julija Janus. Kulinarams buvo pateiktos kelios kolekcijos „Atspindžiai“ nuotraukos, tapusios jų kūrybos atspirtimi. 

Kolekcija „Atspindžiai“ ypatinga ir tuo, kad pirmąsyk pasirodė ir vyriškų rūbų linija, kurią ketinama vystyti ir ateityje. Dizainerė  kartu su Latvijos prekių ženklu „One Wolf“ šiai kolekcijai sukūrė išskirtinių džinsų modelius. O moteris šį sezoną „Julia Janus“ kviečia įsisupti į jaukų, plačių rankovių megztuką, pasipuošti laisva suknele, pasinerti į baltišką stilistiką.

Susirinkusiems mados ir maisto gurmanams užkandžius gamino „Uoksas“ virtuvės šefas Artūras Naidenko, o muzikiniu fonu pasirūpino Vilius Tamošaitis-Gerai Gerai.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Julijos Janus leidinio „Mada ir maistas“ pristatymo akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Virtuvės šefas Artūras Naidenko

Tarp renginio svečių netrūko žymių veidų – Juliją Janus pasveikino režisierius Oskaras Koršunovas su drauge menininke Monika Dirsyte, žavioji aktorė Justė Zinkevičiūtė, „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas su žmona, TV laidų prodiuseriai Gediminas Jaunius, Birutė Levickienė, „smartART design“ kūrėja Justė Skurdelytė ir kiti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žurnalo „Mada ir maistas“ pristatyme apsilankiusi Monika Dirsytė: „Pirmiausia moteris turi būti įdomi“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Oskaras Koršunovas ir Monika Dirsytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius