-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto moterys: salono „BOX“ vadovė Giedrė Kairaitienė – apie sukneles, batus ir mažus svarbius dalykus

Įžengus į „BOX“ avalynės saloną Kaune greitai supranti, kad čia svarbi kiekviena detalė. Ypatingas dėmesys net smulkmenoms – vienas svarbiausių salono „BOX“ vadovės, projekto „Rent Boutique“ ambasadorės Giedrės Kairaitienės bruožų. Ji atrodo preciziška nuo galvos iki kojų, o paprašius papasakoti apie didžiausią gyvenime padarytą nesąmonę, tik gūžčioja pečiais...
Giedrė Kairaitienė
Giedrė Kairaitienė / Deimantės Dubauskaitės nuotr.

Giedrė – modernaus minimalizmo šalininkė, jos asketiškai klasikinė estetika dominuoja ne tik valdomoje „batų karalystėje“, bet ir aprangos stiliuje. Kai nutarėme, kad lankysimės pas ją svečiuose, iškart buvo aišku, kurių prekių ženklų drabužiai tiks šiai smulkutei moderniai miesto moteriai.

– Giedre, kaip paprastai prasideda tavo rytas?

– Išlydžiu vaikus į darželį, tuomet kava, lengvas užkandis, sportas, dušas. Salonas dirba nuo 11 valandos, tad mėgaujuosi galimybe viską daryti neskubėdama. Atvykusi į darbą perskaitau dienos naujienas, laiškus, planuoju bei vykdau darbus.

– Kaip atrodo diena „BOX“ butike?

– Pas mus viskas vyksta be didelio streso. Klientai giria, kad salone labai jauku, gera aura. Būna ypač smagu, kai gauname naujas kolekcijas – tuomet salone būna daug šurmulio. Su merginomis aptarinėjame, matuojamės, išsirenkame favoritus.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Giedrės Kairaitienės stilius
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Ar sunku suderinti darbą mados versle ir šeimą?

– Šeima man visada buvo ir bus svarbiausia. O darbas yra tai, kas teikia didelį malonumą, per jį galiu save realizuoti. Kol kas džiaugiuosi, kad abu dalykus pavyksta puikiai suderinti. Šeima puikiai supranta, kad mama kartais gali ilgiau užtrukti darbe ar išvykti kelioms dienoms į komandiruotę. Kelionės, susitikimai su įvairiais žmonėmis ir galimybė pažinti mados industriją iš arčiau yra tai, kas labiausiai patinka mano veikloje.

– Tavo mėgstamiausia spalva?

– Juoda.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Giedrė Kairaitienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kaip apibūdintum savo namus?

– Mano namuose vyrauja modernus, minimalistinis interjeras. Bėgant laikui pastebėjau, kad tokiame jaučiuosi geriausiai. Į tai atsižvelgiu net ir rinkdamasi viešbučius. Nemėgstu perkrautų erdvių, todėl ir namie daiktų nedaug. Visuomet stengiuosi, kad būtų skintų gėlių.

– Daiktai, be kurių negalėtum gyventi?

– Telefonas ir automobilis.

– Kaip apibūdintum savo drabužių stilių?

– Mano stilius klasikinis. Dažniausiai renkuosi juodą, pilką, vasarą – baltą spalvas. Nesistengiu aklai sekti mados tendencijų, dažniausiai natūraliai užsimanau vieno ar kito daikto, esančio must have sąraše tą sezoną. Dažniausiai tai būna batai arba rankinė.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Giedrė Kairaitienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kokių drabužių daugiausia tavo drabužinėje?

– Daugiausia rasite suknelių ir batų. Stengiuosi pirkti kokybiškus daiktus, kurie tarnautų ne vieną sezoną. Vadovaujuosi taisykle „Mažiau yra daugiau“. Didelį dėmesį skiriu batams – jų turiu nuo sportinio stiliaus iki aukštakulnių. Pastebėjau, kad įsigijus naują porą batų, daugelis drabužių derinių suskamba naujai.

– Kodėl renkiesi sukneles?

– Sukneles labai mėgstu. Visada spintoje turiu bent kelias dar naujas, su etiketėmis, laukiančias savo ypatingos progos. Taip išvengiu streso, kai reikia netikėtai kur nors vykti. Apskritai, iš manęs labai retai išgirsite „neturiu ką apsirengti“.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Giedrė Kairaitienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Trys būtiniausios tavo grožio priemonės.

– Veido drėkiklis, akių tušas ir lūpų balzamas.

– Tavo grožio ritualas.

– Man geriausias grožio ritualas – miegas. Taip pat, mėgstu masažą, reguliariai lankausi pas veido ir plaukų priežiūros specialistus.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Giedrė Kairaitienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Baletas. Koks tavo santykis su juo?

– Vaikystėje pati lankiau baletą, dabar šoka dukra. Džiaugiuosi, kad baleto pamokos lavina ne tik kūną, laikyseną, bet ir supažindina su klasikine muzika, teatru.

– Mėgstamiausia knyga

– Gaila, bet pastaruoju metu retai randu knygai laiko, dažniau vakarais tenka skaityti pasakas. Paskutinė skaityta Paulo Coelho „Svetimautoja“.

– Muzika, kurią klausytum keliaudama traukiniu?

– Turbūt priklausytų, kur ir su kuo keliaučiau. Muziką renkuosi pagal nuotaiką – ji gali būti nuo klasikinės, džiazo iki populiariosios.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Giedrės Kairaitienės stilius
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kas tave labiausiai įkvepia džiaugtis gyvenimu?

– Ilgainiui išmokau džiaugtis mažais dalykais: kad pagaliau atėjo vasara, kad vaikai sveiki, kad draugė paskambino, kad vyras pakvietė pietų, kad rytoj nereiks anksti keltis.

– O jei reikėtų išskirti įsimintiniausią momentą?

– Vaikų gimimas.

– Restoranai, kuriuose dažniausiai lankaisi?

– „Dia“ ir „Uoksas“ Kaune, „Dublis“ ir „Stebuklai“ Vilniuje, „L’Aveniu“ Paryžiuje, „Il Salumaio Di Montenapoleone“ Milane.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Giedrė Kairaitienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kaip vertini projektą „Rent Boutique“?

– Manau, šis projektas labai ir ypač teigiamai pakeitė nusistovėjusį drabužių nuomos paslaugų standartą, nes asortimente ne tik vakarinės suknelės, bet ir tinkančios kitoms progoms – romantiškai vakarienei ar atostogoms Žydrojoje pakrantėje. Puiku, kad be didelių išlaidų galima pasipuošti geidžiamiausiomis sezono suknelėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius