Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dairantis tarp savų: lietuviško dizaino dovanos

Kasmet sukame galvas, ką padovanoti artimiems žmonėms, o ką jau kalbėti, jei tai mažiau pažįstami žmonės – nauji draugai ar mylimieji. Ir, kadangi dovanų čekiai ar pinigai nėra pati geriausia dovana – bent jau nieko nesako apie dėmesį adresatui, siūlome pasižvalgyti tarp savų – ką siūlo lietuviški prekių ženklai. Parinkome įdomesnių variantų, kainuojančių nuo kelių eurų iki gerokai brangesnių...
Lietuviškos dovanos
Lietuviškos dovanos / Gamintojų nuotr.

...juolab kai dovanas esame linkę pirkti ne tik kitiems, bet ir sau.

Drabužiai

Suaugusiems, siekiantiems kokybės visose gyvenimo srityse, bet nepraradusiems žaismingumo, tiks „Grownups“ marškinėliai sidabrinėje pakuotėje (39 Eu) kartu su šaltosiomis ugnelėmis – kaip tik Naujiesiems.

Gamintojų nuotr./„Grownups“ marškinėliai
Gamintojų nuotr./„Grownups“ marškinėliai

„My Face“ siūlo pažvelgti į drabužį kaip į meno kūrinį, atspindintį nuotaiką ir pasaulėjautą. Jei turite artimą žmogų su geru humoro jausmu, padovanokite džemperį (65 Eu) su linksmu arba netgi cinišku užrašu.

Gamintojų nuotr./„My Face“ džemperis
Gamintojų nuotr./„My Face“ džemperis

Ketinantiems pirkti brangią dovaną verta pasižiūrėti į „Robi Agnes“ mezginius. Pavyzdžiui, universalaus dydžio megztinis „Margaritte“ (129 Eu) neaukštos moters gali būti nešiojamas ir kaip suknelė.

⭕️⭕️⭕️ Foto : @monikadovidaite Clothes: @robiagnes Jewelry: @doviledage

A photo posted by ⭕️ Ieva Mackevičienė ⭕️ (@ieva_mackev) on

Papuošalai

Artimai draugei galite padovanoti apyrankę – juvelyrė Simona Samojauskaitė siūlo įvairių spalvų šilkinių virvelių, puoštų sidabriniu vamzdeliu. Tai tarsi moderni minimalistinė draugystės apyrankės versija (39 Eu).

Natural Silk and 925 silver bracelet #handmade #jewelry #bracelet #naturalsilk #sterlingsilver #simonasamojauskaitejewellery

A photo posted by Simona Samojauskaite Jewellery (@simonasamojauskaitejewellery) on

Nesugalvojantiems, ką padovanoti stilingam jaunam žmogui, o gal seniai matytai tetai, gali tikti gintarinės unisex stiliaus „Bambero“ apyrankės (nuo 39,90 Eu), kurių tamsi spalva išgaunama kaitinant gintarą aukštoje temperatūroje, be jokių cheminių priemaišų.

#bambero #orbitalplanetoid #balticamber #bracelet

A photo posted by #Bambero (@bamberobeads) on

Kaip ir kasmet, taip ir šiam sezonui papuošalų kūrėja Dovilė Dagė turi ką pasiūlyti. Jaunesnėms moterims patiks vėriniai, „choker'iai“ bei apyrankės iš „Swarovski“ perlų bei kristalų, metalo, odos ir kutų (kainos prasideda nuo keliasdešimties eurų).

• shine bright like a ???? • #sparkle #doviledage #new #christmasiscoming #celebrate #choker #swarovski

A photo posted by Dovilė Dagė (@doviledage) on

Vaikinui, draugui, pusbroliui, broliui, kaip ir draugei tiks minimalistinis unisex kaklo pakabukas „b.Urban“ (19 Eu). Varžtelis – „boltas“, pakabintas ant odinės virvutės.

BLACK BOLT

A photo posted by B Urban. (@b.urban.jewelry) on

Aksesuarai

„Ką tu?“ ir „Ką per Naujus?“ – pastaruoju metu itin populiarios frazės tarp jaunų žmonių, nepriklausomai, koks būtų sezonas. Prekių ženklas „Čia tu?“ siūlo šias frazes nešioti rankų darbo medinių ženkliukų pavidalu.

Gamintojų nuotr./„Čia tu?“
Gamintojų nuotr./„Čia tu?“

„Make Heads Turn“ kuria gausybę aksesuarų, tačiau Kalėdoms dėmesį turėtų patraukti kelių spalvų vilnonės kepurės su bumbulu arba be (35–45 Eu).

amazing photo by @domantekaminskaite (hat link in our bio) #makeheadsturn #lithuaniandesign #fashion #photoshoot #autumnoutfit

A photo posted by Eye Catching Accessories (@makeheadsturn_official) on

O norintiems ne tik šilto ir stilingo, bet ir saugaus bei žaismingo varianto patiks rankomis megzta „Hello Moon“ unisex kepurė su šviesą atspindinčiu bumbulu (37 Eu).

Gamintojų nuotr./„Hello Moon“ kepurė
Gamintojų nuotr./„Hello Moon“ kepurė

Jei perkate dovaną keliese ir norite kažko ilgaamžio, gražaus ir praktiško, galbūt pagalvokite apie odinę kuprinę? Jų populiarumas pasiekė piką – nešioja tiek vyrai, tiek moterys, tiek jauni, tiek vyresni. „kARTu“ siūlo su rankenomis, kad būtų galima nešioti ir kaip rankinę (140–160 Eu).

- Daugiau nei pusę gyvenimo slepia Kiparisas- #kartustudio

A photo posted by kARTu (@kartu_studio) on

Interjero detalės

Minimalistinio stiliaus gerbėjams turėtų patikti rankų darbo betono gaminiai „Beton Dec“. Graži dovana – eglutė ar kitas dekoratyvinis medelis su betoniniu vazonu. Jų nusipirkti galima iškart su pageidaujamu augalu (23 Eu) arba be (19 Eu).

Namų jaukumą, šilumą ir grožį galima sukurti ir su spalvingomis šviečiančiomis medvilninių kamuoliukų girliandomis „Berry Lights“ (nuo 29 Eu). Spalvas galima rinktis, todėl nesunkiai pritaikysite prie bet kokio interjero.

Žaismingiems optimistams patiks gauti dovanų „Pho Ceramics“ rankų darbo indelius gyvūnėlius (45 eu), kuriuose galima laikyti maistą, pasodinti augalą ar tiesiog naudoti kaip ryškų interjero akcentą.

Grožio produktai

Brandžiai, savo vidiniu ir išoriniu grožiu besirūpinančiai moteriai galite padovanoti lietuviškos kosmetikos „Driu Beauty“ kremą (51 Eu), atsižvelgę į odos tipą ir būklę.

#driubeauty #wisecosmetics #formodernwomen #beautifulskinstartshere

A photo posted by Driu Beauty (@driubeauty) on

Kosmetikos gerbėjams – natūralios kosmetikos „Uoga Uoga“ rinkiniai šventinėje pakuotėje (po 14,95 Eu). Jai – kūno kremas ir lūpų blizgis, jam – šampūnas-dušo želė ir veido kremas-losjonas po skutimosi.

Daiktai

Veikliam, kūrybiškam žmogui patiks „nOema paper house“ interaktyvi darbo knyga „Busy agenda“ (19 Eu). Ji turi trys viename funkciją – tai darbo knyga, savinanalizės knyga bei užrašinė.

Every summer has a story - make yours count. #noemapaperhouse

A photo posted by Noema Paper House (@noemapaperhouse) on

Prabangos mėgėjams gali patikti aromatinės „Coocoomos“ namų žvakės (29 Eu). Žvakės – dažna kalėdinė dovana, tad jei pastebėjote, kad dovanos adresatas namie turi bent keletą jų ir jas naudoja, kodėl gi nepadovanojus lietuvių prekės ženklo gaminio?

Sentimentaliems, vintažą mėgstantiems žmonėms galite padovanoti „Gabrielė watercolour stories“ reprodukciją arba atvirutę – kaip priedą prie dovanos – su senovinėmis pašto dėžutėmis ar troleibusu, riedančiu per miesto gatves.

G.Venckutės iliustr./„Gabriele watercolour stories“
G.Venckutės iliustr./„Gabriele watercolour stories“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius