Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sufleris: kaip, su kuo ir kada dėvėti baltas kelnes

Kažkada jos buvo nerūpestingų ir turtingų bohemos damučių apdaras. Vėliau – grynai vasarinis, kurorto, drabužis. O jau keli sezonai balta apačia – visų sezonų atributas. Kaip ją dėvėti, diktuoja ne tiek klimatas, o medžiaga, modelis ir individualus stilius.
Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis
Baltas kostiumas / Vida Press nuotr.

Gal iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodo, tačiau baltos kelnės – universalus drabužis. Papildytos vienokiu viršumi ir aksesuarais jos tiks į biurą, kitame derinyje – nerūpestingam poilsiui klube ar su draugais, dar kiti priedai pavers jas šventiniu drabužiu. Ir netikėkite, kad baltos kelnės storina (storina antsvoris ar netinkamai parinktas modelis). Mūsų baltų kelnių gidas padės išvengti klaidų.  

Tiesios baltos kelnės. Pridėkite palaidinę, klasikinius marškinius, švarką ar bleizerį, įsispirkite į elegantiškus laivelius (kojinaitės, kurios matyti, – blogo tono ženklas) – ir turėsite idealų derinį pirmadieniui į darbą. Jei reikalingas griežtas vakarinis variantas – dalykinį viršų keiskite rafinuota šilkine palaidine ar tunika. Romantiškam pasimatymui tiks nėriniai arba pusiau perregimas šifonas. O nerūpestingi marškinėliai, megztas nertinis ar vėjo neperpučiama ryški striukė ir patogūs bateliai pavers tokias kelnes tobulu kurorto ar kelionės drabužiu.  

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis

Siauros baltos kelnės. Iš esmės galioja tos pačios rekomendacijos, tik prie tokio modelio drąsiai galima derinti neformalią avalynę: mokasinus, kedus, sportukus, balerina, ir tokį pat neformalų viršų – marškinėlius ar džemperį su kapišonais. Apskritai plokščiapadžiai – idealūs tokio apdaro kompanionai. Stiliaus sufleris – Ines de La Fressange paryžietė.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis

Plačios baltos kelnės. Nesvarbu, ar ilgos, ar kiulotai, plevėsuojančias klešnes reikėtų atsiverti siauru viršumi: marškinėliais, palaidine, švarku. Jis neturėtų būti pernelyg ilgas: kitaip siluetas atrodys beformis. Prie ilgų kelnių rinkitės batelius ant kulniuko arba su platforma. Prie kiulotų tiks griežtesnės formos žemakulniai, karštai dienai – birkenštokai. O kodėl nepabandžius šiek tiek juokingo, bet smagaus varianto – birkenštokai su „Swarovski“ krištolu? Drąsuolės papildys derinį skrybėlę ir šaliu, santūresnėms pakaks pastarojo. 

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: deriniai su baltomis kelnėmis
Vida Press nuotr./Plevėsuojančias klešnes tegul atsveria siauras viršus

Tie patys patarimai tiks ir audinio kelnėms, ir džinsams – beje, pastaruoju metu ribos tarp šių dviejų drabužių tipų beveik išnykę. 

Svarbios smulkmenos

– Po baltomis kelnėmis dėvimi tik kūno spalvos apatiniai (ne balti!), be siūlių ar nėrinių. Apatiniai todėl ir apatiniai: jie neskirti matyti kitiems. 

– Ar dėvėti total look – tai yra nuo galvos iki kojų rengtis baltai? Jei mokate žaisti faktūromis ir nebijote atrodyti kaip gydytoja – kodėl ne? 

– Derinys su juoda – užtikrintas. Tik kad jis būti rėksmingesnis už raudoną! Ir jei, pavyzdžiui, turite klubus, verčiau rinkitės juodas kelnes ir baltą viršų. 

– Smėlio, dramblio kaulo, kreminės ir daugelis kitų žemės spalvų – geriausios baltų kelnių kompanionės. Orientyras – karinis ar safario stilius.  

– Pasteliniai tonai: nuo melsvo, blyškiai žalsvo iki švelniai rožinio ar pilko – padės sukurti romantišką ir moterišką derinį. 

– Visada aktuali jūros tematika: baltos kelnės ir tamsiai mėlynas švarkas (gali būti ir be auksinių sagų) arba dryžuota jūrinikė – amžina klasika.

– Baltos kelnės puikiai pabrėš ir ryškių spalvų ar raštų charakterį. Raudona, mėlyna, geltona, sodriai žalia ar marsalos – spalvų spektras begalinis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius