Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasariška vyrų mada: ryškios tendencijos ir stiliaus klaidos

Atrodo, kad 2016 metais nemadingų dalykų nebeliko – sukasi gausybė skirtingų stilių, siluetų ir spalvų. Tai galioja ir moterų, ir vyrų madai.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Šiais metais net tai, ką buvome įpratę vadinti „mados klaidomis“, gali būti transformuojama į netikėtas įvaizdžio detales, pastebi stilistė ir tinklaraščio apie madą TryOn.lt autorė Kristina Danilevičė. Stilistė dalijasi pastebėjimais, kokie deriniai vyrams šią vasarą padės atrodyti stilingai, ir įvardija, ko, jos požiūriu, verčiau vengti. Žinoma, mieli vyrai, galutinį sprendimą darysite jūs!

Ryškios vyrų mados tendencijos:

Raštuoti drabužiai nuo–iki

Marginti kostiumai vyrų spintose vis dar retenybė, tačiau šią vasarą dizaineriai ragina įsigyti būtent tokį. Raštai gali būti patys įvairiausi: gėlės, gamtos motyvai, abstrakcijos, smulkūs ornamentai ir pan. Beje, madingi ne tik raštuoti klasikiniai kostiumai, bet ir sportiniai, taip pat to paties audinio kelnių ir marškinių/palaidinių ansambliai, kombinezonai.

Vida Press nuotr./„Gucci“ 2016 m. pavasario-vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Gucci“ 2016 m. pavasario-vasaros kolekcijos modelis

Versta oda

Šiemet vėl itin madingi tiek verstos odos drabužiai, tiek aksesuarai: rankinės, kuprinės, diržai, avalynė. O geidžiamiausiomis galima tituluoti verstos odos striukes. Jos šią vasarą iš vyrų spintų išstumia populiariąsias baikerių stiliaus striukes, nebent pastarosios taip pat būtų siūtos iš verstos odos.

Gamtos atspalviai

Spalvų paletėje šiltąjį sezoną dominuoja gamtos atspalviai ir safario stiliui būdingi spalviniai deriniai. Tai įvairūs žalsvi, rusvi, rudi, smėlio, pilkšvi atspalviai. Drąsiai derinkite šių spalvų (audiniai gali būti ir raštuoti) drabužius tarpusavyje – įvaizdis atrodys vientisas ir harmoningas.

Plačios kelnės

Kažin ar vyrai šįmet prisijaukins plačias kelnes. Galbūt ne vieną kausto neva senamadiškas siluetas, o gal tai tiesiog per drąsus žingsnis. Visgi stileivos jau pasidavė plačių kelnių invazijai, šiandien madą akylai sekančių vyrų drabužinėje – ir plačios kostiuminės, ir laisvalaikio kelnės.

Azijos motyvai

Jau ne pirmą vasarą vyriškos kolekcijos puošiamos Rytams būdingais, o mums egzotiškais, raštais ir spalviniais deriniais. Tai kruopštūs siuvinėjimai ar smulkmeniškai tapyti gamtos elementai: gėlių žiedai, medžių šakelės, paukščiai, žuvys, tigrai ir kiti gyviai.

„Ką verta turėti? Be jokių kalbų madingiausias šios vasaros drabužis – azijietiškais motyvais siuvinėtas žvilgaus šilko bomberis“, – sako K.Danilevičė.

Stiliaus klaidos

Klasikinio stiliaus marškiniai trumpomis rankovėmis ir kaklaraištis

Jei norite atrodyti profesionaliai, kaklaraištį ryšėkite prie klasikinių marškinių ilgomis rankovėmis. Platūs trumpų rankovių (biuro tipo) marškiniai yra laisvalaikio drabužis. Jei tokie marškiniai – dalis jūsų privalomos uniformos, teks paklusti.

Žinoma, mados virtuozai gebėtų taikliai prie trumparankovių marškinių priderinti kaklaraištį, tačiau toks derinys – tik turintiems išlavintą stiliaus pojūtį.

Vida Press nuotr./Oscaras Isaacas
Vida Press nuotr./Aktorius ir muzikantas Oscaras Isaacas

Nunešioti ar purvini batai

Sakoma, apie vyrą pirmiausia prabyla jo avimi batai, o jei šie bus neprižiūrėti, greičiausiai ir pirmasis įspūdis susidarys nekoks. Tačiau stiliaus klaida yra ne tik nudrengti batai, bet ir bendras apsileidimas: nesutvarkyti plaukai, barzda, purvinos panagės, drabužiai išsimušusiomis alkūnėmis, keliais ir kiti apsileidimo požymiai būdingi ne tik vyrams, bet ir moterims.

Vida Press nuotr./Tokijo mados savaitės stileivos batai
Vida Press nuotr.

Netinkamos kojinės

Kojinių spalva turėtų derėti prie kelnių, o dažnas jas derina prie avalynės. Jei vilkite šviesų kostiumą (ar šviesios tik jūsų kelnės), kojinės turėtų būti tamsesnio atspalvio nei kostiumas bet 1–2 pustoniais šviesesnės nei batai ir jokiu būdu ne juodos. Sportines kojines reikėtų mūvėti tik prie sportinės aprangos, kartais galima prie laisvalaikio.

Jei vilkite kostiumą, atsisėdus (net ir sukryžiavus kojas) ir pasikėlus kelnių galams, kojinės neturėtų apnuoginti čiurnų.

„Jei vilkite šortus, nesirinkite ilgų kojinių, pavyzdžiui, iki pusės blauzdos. Jei vilkite kostiumą, atsisėdus (net ir sukryžiavus kojas) ir pasikėlus kelnių galams, kojinės neturėtų apnuoginti čiurnų. Kaip ir minėta, taisykles galima laužyti, tačiau palikite tai mados profesionalams“, – sako TryOn.lt autorė.

Beje, pastaruoju metu populiarėja aprangai kontrastingo raštuotos ar margaspalvės kojinės, bet jos turėtų atrodyti specialiai pasirinktos – originalios ar žaismingos.

Jurgos Jurkevičienės nuotr./Florencijos „Pitti Uomo“: aksesuarai
Jurgos Jurkevičienės nuotr./Florencijos „Pitti Uomo“: aksesuarai

Kojinės ir sandalai

Ši stiliaus klaida veikiausiai kasmet sulaukia daugiausia vertinimų. Visgi 2016 metai pamėtėjo netikėtumą – sandalų ir kojinių derinys atsidūrė vasaros tendencijose. Bet! Kojinės (tuo labiau baltos) nėra derinamos prie turistinių sandalų, o bendra apranga negali būti bet kokia.

Atrodyti stilingai su sandalais ir kojinėms pavyks mažai kam, o seksualiai – greičiausiai niekam. Tokį derinį pamirškite, o sandalus avėkite be jokių kojinių (prižiūrėtos pėdos ir pedikiūras yra privaloma!).

Vida Press nuotr./Sandalai ir kojinės
Vida Press nuotr.

Batai kvadratiniu priekiu

Kadaise klasikiniai batai kvadratiniu priekiu buvo madingi, bet šiandien juos reikėtų palikti tamsiausiame spintos kampe. Jų neišgelbės ir stilingiausi drabužiai. Jie atrodo pigiai, neskoningai ir senamadiškai.

Vida Press nuotr./Senamadiški batai
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius