Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 populiariausi vedusių vyrų skundai. Psichoterapeutų komentarai

Kokias pretenzijas vyrai dažniausiai reiškia savo žmonoms ir draugėms, dėl ko skundžiasi, dėl ko jaučiasi nelaimingi? Savo pacientų patirtis apibendrina psichoterapeutai.
Vyras ir psichologė
Vyras ir psichologė / Vida Press nuotr.

Nors skundus vyrai laiko „nevyrišku“ reikalu, bet kartais gyvenimas taip juos prispaudžia, kad nebeištveria. Štai dažniausiai pasitaikančių jų skundų šešetukas.

1. „Ji įsivaizduoja, kad skaitau jos mintis“

„Bet kodėl aš visą laiką turiu žinoti, ką ji turi galvoje? Ko ji nori ir ką ji jaučia? Aš, matote, turiu nujausti, kad ji norėjo, jog aš susiprasčiau parnešti iš parduotuvės „ko nors saldaus“, bet apie tai net neužsiminė. O paskui pasipūtė – matote, aš jos nemyliu!“.

Tokie ir panašūs skundai – reitingo lyderis. „Jie kyla iš romantiško, bet visiškai su vyrišku mąstymu prasilenkiančio moteriško požiūrio, kad mylinčiam vyriškiui nieko nereikia aiškinti – jis viską supranta be žodžių“, – teigia psichoterapeutė Marcia Naomi Berger, populiarios knygos „Marriage Meetings for Lasting Love: 30 Minutes to the Relationship You‘ve Always Wanted“ autorė. Moterims reikėtų teisiai šviesiai pasakyti savo norus, o vyrams – nevengti dialogų su mylimosiomis ir kantriai jas išklausyti. 

Vida Press nuotr./Skyrybos
Vida Press nuotr.

2. „Gal galėtume tai aptarti ne vidurnaktį?“

„Jau beveik miegu, kai ji žvaliai pradeda dėstyti, jog jau reikėtų remontuoti namus. Arba kad ją vėl sunervino ta arogantiška bendradarbė. Na taip, aš viską suprantu, bet man šeštą keltis...“

Psichoterapeutė Elisabeth Joy LaMotte teigia, kad moterims kai kurie dalykai atrodo tokie svarbūs, kad jos pasiruošusios juos aptarinėti kad ir vidury nakties, nes jie joms neduoda užmigti. Tačiau vyrui atrodo, kad jo antrajai pusei visai nesvarbu, nori jis miego, ar ne. Todėl rekomenduojama rasti laiką, kai abu partneriai bus nusiteikę pokalbiui. Na, pavyzdžiui, keliolika minučių po vakarienės.  

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

3. „Ji manęs nevertina“

Psichoterapetams vyrai dažnai prisipažįsta, kad dažniausiai neištikimybės priežastis yra būtent ši, o ne vedybinio gyvenimo nuobodulys ar pareiga virtęs seksas. Laikui bėgant mes visi pradedame mažiau žavėtis partneriu, kai kurie dėl to nelabai suka galvos, o kai kuriems – tai tikra katastrofa, todėl pradedama ieškoti savo šaunumo patvirtinimų iš šalies.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ar galima apsisaugoti nuo neištikimybės?

Tokią išvadą priėjo psichoterapeutas M.Gary Neumanas: „Žmonoms labai dažnai atrodo, kad jų dėmesys ir komplimentai, kurių tikisi jų vyrai, juos išlepins, nors yra ne taip: niekas taip neįkvepia vyrų, kaip jausmas, kad juo žavimasi.“  

4. „Ji žlugdo mano tėvišką autoritetą“

Dar viena nerimą vyrams kelianti problema susijusi su vaikų auklėjimu. Jie jaučiasi išmušti iš vėžių, kai žmonos ne tik nepalaiko jų auklėjimo metodų, bet atvirai juos ignoruoja. Tarkim, griežtas tėtis už bausmę nenori leisti sūnui eiti į vakarėlį, bet kilniaširdė mama jį išleidžia. Blogai tai, kad vaikas, matydamas, jog tėvai prieštarauja vienas kitam, ima tuo naudotis.

Aišku, tėvų suvokimas apie vaikų auklėjimą gali skirtis, be to, nė vienas nesame idealus, tačiau sutuoktiniams reikėtų suderinti savo veiksmus ir tada pranešti vaikui  bendrą sprendimą. „Visada veikite kaip vienas“, – pataria Marcia Naomi Berger.

Vida Press nuotr./Tėvų ginčas
Vida Press nuotr.

5. „Seksas jos nedomina“.

Priimta manyti, kad santuokinis seksas ilgainiui virsta nuobodybe. Tačiau M.Gary Neumanas, remdamasis savo ilgamete patirtimi, tvirtina, kad dauguma vyrų skundžiasi ne sekso kokybe, o nepakankama jo kiekybe. Tačiau dėl to moterų kaltinti jokiu būdu negalima.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip teisingai kurstyti aistrą? Prancūzų seksologo patarimai

Daugiau sekso būna tokiose šeimose, kuriose vyrai supratingai dalijasi buities našta ir rūpesčiais dėl vaikų, neatsikalbinėdami, kad yra pernelyg užsiėmę. Psichoterapeutas siūlo aktyviau padėti vienas kitam ir daugiau kalbėtis apie tai, kas abiem suteiktų daugiau džiaugsmo. Intymioje sferoje – taip pat.

Vida Press nuotr./Poros kojos
Vida Press nuotr.

6. „Mūsų santuoka jai nebe tokia svarbi“.

Dar vienas vyriškų skundų lyderis. „Jai labiau rūpi karjera, susitikimai su draugėmis, parduotuvės ir vizitai pas jos tėvus. Paskui dar keli punktai ir sąrašo gale – aš ir mūsų santuoka“, – guodžiasi nelaimingi vyrai. Kaip galima pakeisti situaciją?

Marcia Naomi Berger rekomenduoja eiti į pasimatymus su antrąja puse. Ir būtinai ne rečiau kaip kartą per savaitę! „Tegul tai bus vakaras be rūpesčių, leidžiantis jums prisiminti, kokie nerūpestingi ir pilni vilčių buvote prieš santuoką, taigi nepaverskite tų pasimatymų buities problemų aptarimais...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius