Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

7 dalykai, kurie daro jus patrauklesnius aplinkiniams

Patikti kitiems trokšta visi, net ir tie, kurie tą neigia. Ir tai nėra taip sudėtinga, net jei nesate apdovanoti iš kojo verčiančia charizma, tuo įgimtu vidiniu žavesiu. Kad taptumėte patrauklesni kitiems, turite ne tik daugiau dėmesio skirti aplinkiniams, bet ir mylėti bei rūpintis savimi. Elkitės su savimi taip, kaip norėtumėte, kad elgtųsi kiti.
Ramybė
Atsipalaidavęs žmogus – patrauklus žmogus / Vida Press nuotr.

Patrauklumas – tai ne tik fiziniai duomenys, bet ir elgesys, protas, dvasingumas ir širdies balsas.

1. Mylėkite save

Pasitikėjimas ir tikėjimas savimi padaro jus patrauklesnius ir atviresnius aplinkiniams. Svarbu patenkinti šį vidinį poreikį.

Net jei tai nuskambės egoistiškai, bet kaip nemylėdami savęs galite mylėti kitus? Taigi ir pradėti reikia nuo savęs. Tai naudinga jūsų sveikatai, pasitikėjimui savimi ir tai atsispindi išoriškai. Pasitikėjimas ir tikėjimas savimi padaro jus patrauklesnius ir atviresnius aplinkiniams. Todėl ir svarbu patenkinti šį vidinį poreikį.

Kad ir kas benutiktų, stenkitės išlikti savimi, bet skatinkite geresnes savo savybes. Žmonės jus turi mėgti už tai, kokie esate, o ne kokius bandote pavaizduoti.

2. Žinokite savo vertę

Tikėdami ir gerbdami save prisiminkite ir tai, kad esate svarbūs. Žinokite savo vertę. Kiekvienas žmogus yra unikalus, turi specifinį charakterį, išvaizdą, pomėgius ir gebėjimus. Juk net identiški dvyniai būna skirtingi.

Gebėjimas nenuvertinti savęs yra labai patrauklus bruožas. Žmones traukia tie, kurie eina aukštai pakelta galva (nepainiokite su nosies užrietimu – tai arogancija), net jei aplinkybės nesiklosto, kaip norėtųsi.

3. Bendraukite ne paviršutiniškai

Empatiški, mus suprantantys žmonės yra patrauklesni. Kaip ir tie, kurie kažkuo primena mus pačius, domisi panašiais dalykais. Galų gale – domisi mumis. Taigi kad jus labiau mėgtų, reikia tiesiog nuoširdžiai domėtis kitais, išklausyti juos nepertraukiant. Domėkitės jų svajonėmis, jų poreikiais. Būkite šalia ne tik kai linksma, bet ir kai liūdna.

Žmonės, draugystė – tai jūsų prioritetas.

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

4. Gebėkite džiaugtis mažais dalykais

Jūsų nuotaika, kaip ir jūsų reakcija į aplink jus vykstančius dalykus, yra pasirinkimas. Jūs galite nuspręsti, būsite laimingi ar nelaimingi, džiaugsitės ar pyksite, ryšitės ar bijosite. Stenkitės džiaugtis kad ir mažais dalykais, įžvelgti neigiamoje situacijoje kokios nors naudos. Laimingi, besišypsantys žmonės traukia kaip magnetas.

Gebėjimas džiaugtis reikalingas ne tiek tam, kad patiktumėte kitiems (kas neišvengiamai nutiks), bet kad patys gerai jaustumėtės ir būtumėte sveikesni.

5. Mokėkite atleisti

Ir sau, ir kitiems. Inteligencija, gerumas, atlaidumas – tiek moterų, tiek vyrų vertinamos savybės. Gebėjimas atleisti rodo, kad esate sąmoningi, supratingi ir geri.

Jei suklydote, nepykite ant savęs, o pasimokykite iš klaidų, nebekartokite jų. Priimkite tai kaip gyvenimo pamoką. O jei kažkas jus įskaudino – susitaikykite su tuo ir atleiskite, net jei žmogus nėra to vertas. Pykdami, jūs kenkiate patys sau.

6. Tiesiog atsipalaiduokite

Rūpindamiesi savimi neužmirškite, kad didelę įtaką sveikatai bei nuotaikai daro stresas. Tad jo reikia, kiek leidžia aplinkybės, vengti. Atsipalaiduokite, bent kartais užsiimkite mėgstama veikla, ypač jei ji praturtina sielą ar protą, kad pašalintumėte streso faktorius.

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

7. Pajudėkite

Sveikas kūnas yra fiziškai patrauklesnis. Sveikiems būti padeda meilė sau, subalansuota mityba ir fizinis aktyvumas. Pastarąjį būtinai įtraukite į savo dienotvarkę ir pasitaikius progai daugiau pajudėkite. Orai puikūs, todėl į darbą eikite pėsčiomis, o vakare ir savaitgaliais pavažinėkite dviračiu, paplaukiokite ežere, žaiskite komandinius žaidimus su artimaisiais ir draugais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius