Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip namų sąlygomis nuo drabužių nuvalyti makiažą?

Pažįstama situacija: gražiai pasidažote, jau rengiatės eiti į darbą, miestą ar vakarėlį, bet paskutinę minutę nusprendžiate persirengti ir tuomet lūpdažiu ar pudra išsitepate drabužį. Arba pudruojate veidą ir kaklą ir šepetėliu netyčia brūkštelite per marškinius ar palaidinę. Nuotaika sugadinta, drabužio gaila. Kaip tai nuvalyti?
Bloga savijauta
Ištepėte drabužį? Nesijaudinkite! / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Lūpdažis

Pudra

Tad ir pradėkime nuo pudros – ja drabužiai ištepami dažniausiai. Bene baisiausias vaizdas – parduotuvėje pasiimti matuotis baltą drabužį ir iš dėmių aiškiai pamatyti, kad kokia nors smarkiai pasipudravusi mergina/moteris jį jau matavosi.

Lediniu vandeniu dėmes valyti lengviau nei karštu, o kubelis padeda nesušlapinti ir neištepti didelio ploto.

Tokiu atveju kažko staigiai nepadarysite, bet jei pati ką tik namie pudra ištepėte ar besipudruodama aptaškėte drabužį (pudra skysta ar kreminė), pabandykite nuimti pudros perteklių – tiks peilis ar šaukštas, geriausia plastikiniai. Tuomet jei po ranka turite ledo kubelį, pridėkite jį prie išteptos vietos, kol kubelis pradės tirpti. Lediniu vandeniu tokias dėmes valyti lengviau nei karštu, o kubelis padeda nesušlapinti ir neištepti didelio ploto, kas paprastai nutinka bandant rankomis plauti dėmę.

Arba galite šaltu vandeniu sušlapinti popierinio rankšluosčio skiautę ir pabandyti per kelis kartus sugerti pudrą.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Miltelių pagrindo priemonės

Tokios kaip biri ar kompaktinė pudra, skaistalai ar šešėliai. Pirmiausia nebandykite pirštais pradėti trinti, nes ištepsite dar labiau. Geriausia pamėginti staigiai papūsti miltelius arba dar geriau – papūsti šalta džiovintuvo srove. Didesnė dalis priemonės tikrai pasišalins. O likučius surinkti padės prie dėmės priglaustos nailoninės kojinės.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Lūpdažis

Jei ištepėte drabužį lūpdažiu, žinokite, kad jį bene sunkiausia nuvalyti, nes jo sudėtyje yra ir vaško, ir pigmento. Tam prireiks purškiamo plaukų lako. Papurškite šiek tiek jo ant išteptos vietos ir keletą minučių palaukite. Tuomet sudrėkinkite popierinio rankšluosčio gabalą šaltu vandeniu ir atsargiai valykite, smarkiai netrinkite. Galite taip kartoti keliskart, kol lūpdažio dėmė bus išvalyta.

Kitas būdas – užpilti ant vatos diskelio šiek tiek spirito ir juo pavalyti dėmę. Procedūrą gali tekti pakartoti, darykite tai nauju švariu vatos diskeliu.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

O kaip dėl makiažo valiklio?

Geriau nebandykite valyti makiažo priemonių nuo drabužių su makiažo valikliu ar pieneliu – jis nėra pritaikytas drabužiams ir galite pabloginti situaciją. Nebent rinksitės ne aliejinio pagrindo valiklį (angl. oil free). Tokiu sudrėkinus vatos diskelį, galima bandyti nuvalyti nuo drabužių blakstienų tušą arba skystą akių pravedimą. Likusius nešvarumus galima nuplauti šaltu vandeniu.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Servetėlės

Dar vienas variantas, galintis tikti bet kokio pobūdžio ištepimui dekoratyvine kosmetika, tai drėgnos higienos servetėlės arba kūdikiam skirtos servetėlės. Jomis dėmę reikėtų valyti nedelsiant ir smarkiai netrinant į šonus, kad dėmė nepasklistų.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius