Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klausimai, kuriuos turite sau užduoti, jei ketinate atnaujinti santykius su buvusiuoju

Atėjus žiemai ir artėjant Kalėdoms – šeimos, artimųjų šventei, vienišos širdys nori būti nebevienišos. Ir jei dėl kažkokių priežasčių tos širdys linksta link tų, kuriuos kažkada jau mylėjo, yra keletas dalykų, kuriuos turite apgalvoti ir aptarti. Tam, kad tų širdžių po kurio laiko nesopėtų dar labiau.
Susimąsčiusi moteris
Susimąsčiusi moteris / Vida Press nuotr.

Santykių patarėja, pasimatymų specialistė Samanta Burns „YourTango.com“ svetainėje pataria atsakyti sau į keletą klausimų, prieš pradedant vėl susitikinėti su žmogumi, su kuriuo jau kartą (jei ne daugiau) nepavyko.

Kodėl nepavyko pirmąkart?

Tad nuo to ir pradėkite. Nesvarbu, kuris iš jūsų inicijuoja susiėjimą, svarbiau, kodėl išsiskyrėte? Atmeskite emocijas ir blaiviai apgalvokite, kokios priežastys lėmė tokį sprendimą. Kaip teigia S.Burns, daugeliu atveju skyrybų problemos ir toliau išlieka – pavyzdžiui, nesusikalbėjimas, vertybių nesutapimas, seksualinis nesuderinamumas ar aistros stoka.

Jei norite susieiti, nes bijote, kad jūsų daugiau niekas nemylės, galiausiai vis tiek išsiskirsite. Nes tai – ne priežastis būti kartu.

Jei norite susieiti, nes bijote, kad jūsų daugiau niekas nemylės, galiausiai vis tiek išsiskirsite. Nes tai – ne priežastis būti kartu.

Taip pat paklauskite savęs, kas pasikeitė nuo išsiskyrimo, kad leidžiate sau manyti, jog dabar viskas būtų kitaip? Ar būsite linkę į kompromisus? Kaip įsivaizduojate savo ateitį drauge? Ką naujo apie save sužinojote, kai išsiskyrėte? Ar išmokote tas pamokas?

Į šiuos klausimus turėtų atsakyti kiekvienas iš (galbūt) būsimos poros narių, o kai kuriuos jų aptarti drauge. Tad, kaip suprantate, jei ketinate tik užsimerkti ir plaukti pasroviui, tikriausiai nieko nepavyks.

Šie klausimai nėra malonūs, ir atsakymams į juos reikia laiko. Taigi skirkite jo sau ir nespauskite savęs bei partnerio.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

Kodėl (ne)turėtumėte susieiti?

Apgalvokite tiek tai, kodėl turėtumėte susieiti, tiek tai, kodėl neturėtumėte. Būkite sąžiningi ir skirkite vienodai laiko šiems kardinaliems apmąstymams ir atsižvelkite į savo argumentus.

Jei jus erzina žmogaus charakteris, pamatinės savybės, turite suvokti, kad tai nepasikeis. Ar galėsite būti kartu, jei viskas liks kaip buvę?

S.Burns teigimu, neištikimybė nebūtinai turi būti priežastis, dėl kurios negalėtumėte susieiti darkart. Jei „prasikaltęs“ nuoširdžiai gailisi ir suvokia savo kaltę, o „nukentėjusysis“ yra pasirengęs atleisti, tokie santykiai gali tapti tvirtesni.

Kad elgtumėtės vienas su kitu taip, kaip to nusipelnėte, abu turite suvokti, kad į santykius reikės investuoti laiko ir pastangų – kasdien.

Ar jums reikia pabūti atskirai?

Jei buvote kartu ne vienerius metus, natūralu, kad po išsiskyrimo labai ilgitės to žmogaus. Juk jis buvo neatsiejama jūsų gyvenimo dalis, jautėtės priklausomi vienas nuo kito. Tačiau prieš bandant iš to ilgesio vėl susieiti, duokite vienas kitam erdvės – šįkart turite priimti racionalų sprendimą, o ne paremtą vien emocijomis, ir tam reikia laiko.

Turite pereiti visus etapus, išgyventi visas tas slegiančias emocijas, kad galėtumėte aiškiai mąstyti. Jūs turite išgyti ir tik tuomet nuspręsti, ar verta būti kartu. Ir ar jūsų buvęs partneris nori to paties. Geriausias sprendimas išsiskyrus – kurį laiką nebendrauti.

Vida Press nuotr./Vienatvė
Vida Press nuotr./Vienatvė

Kaip kartu kursite naujus santykius?

Atleidimas ir pasitikėjimas – to reikia, kad galėtumėte pajudėti iš vietos.

Atleidimas ir pasitikėjimas – to reikia, kad galėtumėte pajudėti iš vietos. Visi dalykai, kurie jus įskaudino, turi likti užmarštyje. Turite nebijoti vėl mylėti, būti atviri, nes negalite kurti santykių bijodami, nepasitikėdami, būdami užsisklendę. Žinoma, pasitikėjimą abiem reikia nusipelnyti. Jis neturi būti aklas.

Šiuo atveju jūsų širdis ir protas turi mąstyti ta pačia kryptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius