Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lieknėjame linksmai: planavimas ir sportas it žaidimai

Pasiryžti gyventi sveikiau, pabandyti atsikratyti susikaupusio antsvorio ir jaustis laiminga – misija įmanoma. Nors dažnai matome dietų iškankintas liūdnas ir suirzusias pažįstamas, pasinaudodami specialistų patarimais, jausimės tikrai kitaip.
Sportuojanti mergina
Sportuojanti mergina / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Lieknėjimas Dieta

Svarbu iš anksto suplanuoti meniu

Net pačios intensyviausios treniruotės neduos efekto, jei netinkamai maitinsitės – teigia treneris ir lieknėjimo programų sudarytojas Joe Wicksas. Net jei sukatės kaip vijurkas tarp darbo, šeimos bei draugų rato ir atrodo, kad niekam nebeturite laiko – raskite laiko normaliai pavalgyti.

Savaitgalį sudarykite visos savaitės meniu ir nusipirkite produktų. Gerai būtų, kad maisto pasigamintumėte namie ir nusineštumėte į darbą – taip nereikės sukti galvos, kaip pietums pavalgius sveiko maisto.

Tegul sportas atneša džiaugsmą

„Prisiminkite, kaip vaikystėje laipiojote po medžius, lakstėte kieme ir iki tamsos žaisdavote su kiemo draugais kamuoliu, – primena Anna Kessel, organizacijos „Women in Football“ įkūrėja. – Juk sportas vaikystėje buvo vienas iš gyvenimo malonumų, o ne prievolė. Tai kas pasikeitė? Kodėl mums sportas nebeteikia džiaugsmo? Ir kada rytinis pabėgiojimas parke tapo rutina, o treniruotė sporto klube – kankynė?“

Sportas – ne sunki prievolė, o tiesiog smagesnis gyvenimo būdas.

Reikia išmokti sportuoti tarsi žaidžiant. Ruošiatės pabėgioti? Šokate į sportabčius – ir pirmyn! Pasidžiaukite sportišku savo kūnu. Pagalvokite apie stiprias savo kojas, kurios pajėgios jus nunešti iš taško A į tašką B. Norite paplaukioti? Pagalvokite apie stiprias savo rankas, kurios jums padeda nugalėti bangas. Atėjote į jogos pamoką? Įvertinkite savo lankstumą, nors kol kas dar galite tobulai padaryti tik vieną asaną.

Jei norite sportuoti linksmai – sportuokite su draugais! Bėgiodami kartu, padarykite pertraukėles, pasidžiaukite gamta, paplepėkite. Sportas – ne sunki prievolė, o tiesiog smagesnis gyvenimo būdas.

Vida Press nuotr./Sportuojanti pora
Vida Press nuotr.

Baltymai – jūsų draugas

„Jeigu retkarčiais visiškai neturite laiko prisėsti pavalgyti, o tik užkąsti prie darbo stalo, rinkitės baltymus“, – pataria mitybos specialistė Jackie Lynch. Jų virškinimui organizmas išeikvoja daugiausia energijos, o patys baltymai palaiko mūsų energiją ir normalų cukraus kiekio kraujyje balansą. Taigi, bent porą valandų po valgio jums nesinorės šokoladuko ar bandelės. Baltymai mus greičiau pasotina, taigi, jeigu reikės rinktis sumuštinį su veršiena ar kruasaną, rinkitės sumuštinį. O geriausias variantas – rankinėje nešiotis šiek tiek riešutų ar moliūgo sėklų – jų užkąsite, kai pajusite alkio priepuolį arba pasigardinsite jogurtą.

Stenkitės, kad pietums visada suvalgytumėte baltyminio maisto. Humusas, žuvis, kiaušiniai, mėsa, bolivinės balandos, ankštiniai – priderinkite prie savo patiekalo pietums ką nors iš jų.

Fotolia nuotr./Žuvis.
Fotolia nuotr.

Judėjimas – tai gyvenimas!

„Sėdimas darbas, o paskui tingūs savaitgaliai namie kenkia ne tik figūrai, bet ir mūsų sąmonei“, – teigia psichoterapeutė Patricia MacNair iš Bristolio universiteto. Pastebėta, kad kuo greičiau žmogus po ligos grįžta prie buvusio aktyvaus gyvenimo būdo, tuo greičiau jis pasveiksta, todėl kasdien bent pusvalandį skirkite fiziniam aktyvumui – tegul tai bus bent jau pasivaikščiojimas ar pasivažinėjimas dviračiu, jei ne mankšta ar treniruotė.

Vida Press nuotr./Nugaros skausmas
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius