Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01

Kančios baigtos: Donatas Motiejūnas grįžta į aikštę!

Beveik 9 mėnesius trukęs kankinantis Donato Motiejūno laukimas baigtas. Medikai 25 metų 213 cm ūgio lietuviui davė leidimą treniruotis pilna jėga ir žaisti kontaktinį krepšinį. Kai tik treneriai matys Donatą pasirengusį, jis vėl išbėgs į aikštę su „Houston Rockets“ apranga!
Donatas Motiejūnas ir Dwightas Howardas
Donatas Motiejūnas ir Dwightas Howardas / „Scanpix“ nuotr.

Džiugias žinias D-Mo išgirdo nuvykęs į Los Andželą. Ten jį operavę gydytojai pranešė, kad D.Motiejūnas pasveiko po sunkios nugaros traumos.

Kol gydytojai nebuvo davę leidimo, D.Motiejūnas negalėjo prisijungti prie „Rockets“ treniruočių, todėl liejo prakaitą individualiose pratybose.

Dėl nugaros traumos lietuvis nežaidė nuo kovo pabaigos. Būtent trauma sugriovė puikų Donato sezoną, kai NBA jis rinko vid. po 12 taškų ir atkovojo 5,9 kamuolio. Jis buvo pripažintas vienu iš didžiausią pažangą padariusių NBA krepšininkų.

Dėl gerėjančios D.Motiejūno sveikatos džiūgavęs „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas nekantriai laukė sugrįžtančio aukštaūgio: „Jau matėme krentančius jo puskablius. Man net seilė varva, kaip aš jo laukiu sugrįžtančio“.

Prognozuojama, kad D.Motiejūnas turėtų išbėgti aikštę artimiausiu metu – priklausys nuo to, kaip greitai jis įsilies į žaidimą.

Net ir negalėdamas žaisti ar treniruotis kartu su komandos draugais, D.Motiejūnas jautėsi komandos dalimi net ir per televiziją stebėdamas savo bendraklubių pasirodymą NBA išvykos rungtynėse. Nors pats ir negalėjo dalyvauti, jis iš arti stebėjo beveik visas „Rockets“ vyrukų treniruotes.

Abejojama, ar sunkią traumą išgyvenęs D.Motiejūnas galės padėti Lietuvos rinktinei Rio olimpinėse žaidynėse.

„Nesvarbu kas, bet buvau komandos dalimi. Gera būti su šiais žaidėjais“, – pridūrė D.Motiejūnas.

Tiesa, dėl traumos ir užsitęsusios reabilitacijos D.Motiejūnui nepavyko dar šiemet su „Rockets“ sudaryti naujos ilgalaikės sutarties. Vasarą aukštaūgis taps apribotu laisvuoju agentu ir turės galimybę persikelti į kitą NBA komandą.

Abejojama, ar sunkią traumą išgyvenęs D.Motiejūnas galės padėti Lietuvos rinktinei Rio olimpinėse žaidynėse.

„Rockets“ akivaizdžiai trūko D-Mo. Su 7 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų Hjustono ekipa rikiuojasi dešimtoje NBA Vakarų konferencijos vietoje. 

Dėl nesėkmingų rezultatų „Rockets“ atleido trenerį Keviną McHale'ą.

VIDEO: Donato Motiejūno gražiausių sezono epizodų „Top-10“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius