Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 05

„Lakers“ krizė: Kobe Bryanto kalbų nepakanka prisivilioti geriausiems

„Los Angeles Lakers“ ne itin gerai sekasi NBA žaidėjų turguje. Gali būti, kad to priežastis yra labai paprasta. Komanda neturi ko pasiūlyti čia ir dabar. Mažai kas tiki, kad kitą sezoną „Lakers“ iššaus. Jiems reikia surasti gerą laisvąjį agentą, kuris tuo patikėtų. Kas ryšis sugrąžinti šlovę Los Andželui?
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bleacher Report“ apžvalgininkas Kevinas Dingas yra įsitikinęs, kad nevykęs „Lakers“ susitikimas su LaMarcusu Aldridge'u nėra joks atsitiktinumas. 

Susitikime dalyvavęs Kobe Bryantas vienam iš geidžiamiausių laisvųjų agentų atskleidė tai, ką žinojo. Jis nebetikėjo „Lakers“ galimybėmis būti laimėtojais. Tačiau viskas pasikeitė 2008 metais, kai prie komandos prisijungė Pau Gasolis ir K.Bryantas galėjo džiaugtis dviem titulais.

K.Bryantas gyrė „Lakers“ vadovo Mitcho Kupčako sugebėjimą kurti komandą. Tai buvo įkvepianti ir labai emocionali kalba. Susitikimas truko dvi valandas, tačiau K.Bryantui ši ataka nesibaigė rezultatyviai. 

L.Aldridge'as pats norėjo pirmasis susitikti su „Lakers“, tačiau po nevykusio susitikimo linko į „San Antonio Spurs“ ar „Phoenix Suns“. Jis nusprendė palikti „Blazers“ ir pasirinko „Spurs“.

Problema yra įsišaknijusi, todėl „Lakers“ sunku prisivilioti L.Aldridge'ą, DeAndre Jordaną, Gregą Monroe ar bet kurį kitą kandidatą.

„Scanpix“/AP nuotr./LaMarcusas Aldridge'as
„Scanpix“/AP nuotr./LaMarcusas Aldridge'as

Jų praeitis tikrai buvo įspūdinga, tačiau jie neturi ko pasiūlyti dabar.

Jų praeitis tikrai buvo įspūdinga, tačiau jie neturi ko pasiūlyti dabar.

Jie patys yra prisipažinę, kad NBA čempionų žiedai yra nutolę. Reikia pabūti L.Aldridge'o vietoje – jam tuojau bus 30 ir jis nenori keltis į pralaimėtojų komandą.

Dabar yra įprasta profesionalams rinktis didesnius šansus nugalėti nei didesnį pluoštą žaliųjų. 

„Lakers“ padarė viską ką galėjo. Jie apsilankė Vašingtone, kur įkalbinėjo G.Monroe ir tuo pačiu metu Los Andžele vyko derybos su D.Jordanu. Komandos vadovai bandė jį įtikinti, kaip jis gali tapti taip reikalingu komandos vedliu.

Tai gali išdegti tik tuo atveju, jeigu D.Jordanas nori žibėti individualiai. Kitaip yra neįmanoma pateisinti sprendimų, kodėl Chrisas Paulas buvo išmainytas į D'Angelo Russellą, o Blake'as Griffinas į Julių Randle'ą,

Šiuo metu „Lakers“ laisviesiems agentams žada, kad kitą sezoną jie pateks į atkrintamąsias varžybas su K.Bryantu. Ir tik dar kitą sezoną jie gali pasiimti viską, kai galės prie komandos prijungti dar du laisvuosius agentus.

„Lakers“ pasakė L.Aldridge'ui, kad „Spurs“ gali užtikrinti greitesnę sėkmę, tačiau „Lakers“ galia yra toliau siekianti nei Kawhi Leonardo potencialas.

„Lakers“ turi tik vieną viltį – tikėtis, kad Kobe Bryantas visą sezoną išliks sveikas.

Nereikia jokių analizių, kad galėtum pasakyti, jog Vakarų konferencijos finalininkas „Houston Rockets“ daug geriau padės atsiskleisti L.Aldridge'ui prie tokių žaidėjų kaip Jamesas Hardenas ir Dwightas Howardas.

„Lakers“ turi tik vieną viltį – tikėtis, kad Kobe Bryantas visą sezoną išliks sveikas.

Tiesiog geram laisvajam agentui būtų labai keista rinktis neužtikrintą scenarijų, kuriame jis žaistų kartu su kiemo vaikais ir nesusiformavusiais ateities lyderiais.

Tai gali padaryti tik labai specialus laisvasis agentas, kuris iš tiesų turi labai daug pasitikėjimo savimi.

Aišku, visko gali būti. D.Jordano idealas Shaquille'as O'Nealas tai padarė 1996 metais, nes tikėjo savimi ir „Lakers“.

Aišku, S.O'Neal turėjo ir kitokių, pramoginių ambicijų persikeldamas į Holivudą. Ir jam pavyko jas įgyvendinti, kartu laimint tris titulus ir kuriant savo legendą.

Tačiau 2000 metų „Lakers“ triumfas atėjo po 12 metų laukimo.

Tačiau jie vis dar savimi tiki. Reikia, kad jais patikėtų ir geras laisvasis agentas.

Komandos kūrimas užima laiko. Tai gali įrodyti 42-ejų metų „Knicks“ titulų badas. Turi pasodinti, rūpintis ir laistyti, kol kažkas išaugs.

„Lakers“, kurie triumfavo prieš penkerius metus, nori sutrumpinti kelią. Jie tai bando daryti su jaunais žaidėjais. Galbūt tai suveiks. Galbūt J.Randle ir D.Russellas po metų įrodys savo vertę ir pritrauks žvaigždžių.

O galbūt senieji „Lakers“ vadovai nėra tinkami šiam darbui. Galbūt jiems reikia naujų vėjų vadyboje. Laisvųjų agentų pritraukimas yra svarbiausias darbas, kuriant komandą ir dabar „Lakers“ tai daryti nesiseka.

Tačiau jie vis dar savimi tiki. Reikia, kad jais patikėtų ir geras laisvasis agentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius