Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 15

„Finita la commedia“: Davidas Loganas palieka „Lietuvos rytą“

Komediją priminusi itališka Davido Logano istorija baigta. 24sek žiniomis, iš pradžių kategoriškai neigęs tokią galimybę, Vilniaus „Lietuvos rytas“ sutiko paleisti rezultatyviausią savo žaidėją, kuris greičiausiai atstovaus Avelino „Sidigas“ klubui.
David Logan
Davidas Loganas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokiam žingsniui įtakos turėjo ir ankstyvas „Lietuvos ryto“ pasitraukimas iš Karaliaus Mindaugo taurės turnyro. Kapitono savo žaidimo schemose nematė ir naujasis treneris Rimas Kurtinaitis.

Beje, „Sidigas“ ekipa skubėjo registruoti D.Loganą Italijos taurės varžyboms, kurios prasidės penktadienį, o paskutinė krepšininkų registracija buvo galima iki ketvirtadienio vidurdienio.

Italijos žiniasklaidos duomenimis, anksčiau „Sidigas“ už D.Loganą „Lietuvos rytui“ siūlė 80 tūkst. eurų išpirką.

Ji praverstų „Lietuvos rytui“ ieškant pastiprinimo. R.Kurtinaitis po pralaimėjimo „Juventus“ teigė, kad komandai trūksta dar vieno sunkiojo krašto. Taip pat užsiminė, kad jam neimponuoja turėti du vienodo stiliaus įžaidėjus (Corey Fisheris ir Clevinas Hannah), o D.Loganą Vilniuje turėtų pakeisti praėjusią savaitę iš „Neptūno“ nupirktas Jimmy Baronas, jau sėkmingai debiutavęs „Lietuvos ryte“.

Italijos žiniasklaidos žiniomis, D.Logano sezono sutartis Vilniuje turėjo siekti apie 370 tūkst. eurų.

Anksčiau „Lietuvos rytas“ kategoriškai neigė galimybę, kad D.Loganas paliks Vilnių ir žais Italijoje.

Mintimis Italijoje D.Loganas buvo jau tada, kai tik Italijos žiniasklaidoje pasklido informacija, kad Avelino klubas su 34-erių amerikiečiu veda intensyvias derybas.

Kai „Lietuvos rytas“ gavo antausį Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje Utenoje, D.Loganas buvo nepanašus į save – pelnė 8 taškus ir suklydo 7 kartus, o lemiamu metu nerodė iniciatyvos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./David Logan
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Davidas Loganas

Net neklaustas naujasis „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis sukritikavo kapitoną: „Esu gal kiek nusivylęs... Nežinau kodėl, gal todėl, kad naujas treneris... Bet nekaip sužaidė Davidas Loganas. Paprastai esame įpratę sunkiais momentais jį matyti besiimantį iniciatyvos. Gal nuovargis, bet jis nebuvo aktyvus lemiamomis akimirkomis. Tikėjausi, kad jis padarys ką nors savito.“

Dabar D.Loganas, ko gero, išvyks į Avelino komandą, kuri Italijos čempionate užima trečiąją vietą ir kaunasi FIBA Čempionų lygoje, kur laukia varžovo turnyro aštuntfinalyje.

D.Loganas buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas tiek Europos taurėje, tiek LKL čempionate.

Europos taurėje amerikietis pelnydavo vid. 18,1 taško, atlikdavo 5,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 19,9 naudingumo balo.

LKL čempionate jo taškų vidurkis siekdavo 16,2 taško, rezultatyvių perdavimų – 3,9, naudingumo balų – 15,3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius