Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 29

Rusai netiki, kad bus išmesti iš Europos čempionato ir toliau ramiai ruošiasi pirmenybėms

Į trečiadienį gautą FIBA vadovų laišką, kuriame teigiama, kad visos Rusijos krepšinio rinktinės šalinamos iš FIBA turnyrų, šios valstybės krepšinio atstovai reagavo gana santūriai ir pavojaus varpais neskambina. Jie tikisi, kad sankcijos greitai bus panaikintos.
Jevgenijus Pašutinas
Jevgenijus Pašutinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris Jevgenijus Pašutinas savo šalies žiniasklaidai jau suspėjo pranešti, kad ir toliau pagal planą ruoš komandą rugsėjo 5-ąją prasidedančiam Europos čempionatui.

„Šiuo metu esame Novogorske ir rengiamės čempionatui. Vaikinai yra pasirengę žaisti už nacionalinę komandą ir šios naujienos mūsų nuotaikų niekaip neįtakos“, - užtikrino iš žiniasklaidos šią naujieną sužinojęs J.Pašutinas.

Savo žodį jau spėjo tarti ir vyresniosios kartos Rusijos krepšininkai. 1988 m. olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas pareiškė, jog netiki, kad Rusijos krepšininkams gali būti uždrausta varžytis tarptautinėje arenoje.

„Visi nuo šios muilo operos (red. past. - situacijos Rusijos krepšinio federacijoje) jau yra pavargę, tačiau atvirai kalbant, man šis sprendimas labai keistas. Aš netikiu ir nenoriu tikėti, kad mūsų rinktinė gali būti diskvalifikuota. Toks žingsnis pačiai FIBA sudarytų daug problemų. Viena pagrindinių – kuo pakeisti Rusijos komandas tarptautiniuose turnyruose. Mūsų nedalyvavimas Europos čempionate būtų katastrofa“, - įsitikinęs S.Tarakanovas.

Didelės problemos kol kas neįžvelgia ir Rusijos krepšinio federacijos (RKF) vadovai. Generalinis sekretorius Andrejus Archangelskis pareiškė, jog neketina teikti apeliacijos ir tiki, kad nacionalinė komanda Europos čempionate vis dėlto rungtyniaus.

„Mes turime rasti išeitį iš šios situacijos ir jei FIBA tam pritars, diskvalifikacija bus atšaukta. Tikimybė, kad mūsų rinktinės žais Europos čempionate išlieka. Mes neketiname duoti apeliacijos, o stengsimės daryti tai, ko reikalauja FIBA“, - kalbėjo A.Archangelskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius