Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 04

Šešiolikmečių rinktinės pašalinimas negąsdina: rusai veržiasi į Europos vyrų čempionatą

Pirmadienio vakarą Rusijos krepšinio federacija gavo FIBA laišką – šešiolikmečių rinktinei Europos čempionate Lietuvoje dalyvauti neleista. FIBA sankcijos už politinę betvarkę Rusijos krepšinio federacijoje dar stipriau gali smogti kitą mėnesį. Pagal dabartinę situaciją, Rusijos rinktinei nebus leista rugsėjį dalyvauti Europos vyrų pirmenybėse. Tačiau rusai neabejoja, kad viskas baigsis gerai.
Jevgenijus Pašutinas
Jevgenijus Pašutinas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Žaidėjų akys tiesiog dega. Nustokite kalbėti apie politiką – komanda ruošiasi Europos čempionatui, – Rusijos naujienų agentūra TASS cituoja rinktinės trenerį Jevgenijų Pašutiną. – Žaidėjai nesitaupo ir atiduoda visas širdis.“

Vienas Rusijos komandos narių Nikita Kurbanovas neslėpė, kad naujienos iš FIBA dėl diskvalifikacijos sukėlė nedidelę paniką rinktinės stovykloje.

„Be abejo, žaidėjai kiek sumišo. Nebuvo aišku: ruoštis toliau ar sustoti“, – teigė Maskvos CSKA puolėjas.

Tačiau į Rusijos rinktinės treniruotę atvyko nacionalinės komandos direktorius Dmitrijus Domani ir pareiškė, kad žaidėjai turi tęsti pratybas.

„Jis pažadėjo, kad federacija viską išspręs, – teigė N.Kurbanovas. – Todėl toliau dirbame ir stengiamės atsiriboti nuo kalbų.“

FIBA diskvalifikacija draudžia rusams dalyvauti oficialiuose turnyruose, tačiau nedraudžia žaisti draugiškų rungtynių.

Rugpjūčio 8-9 dienomis rusai Prancūzijoje žais su šeimininkais ir serbais, rugpjūčio 15-16 d. – su serbais ir lenkais, rugpjūčio 21-23 d. – su graikais, čekais ir bosniais.

Paskutinė repeticija bus atlikta Italijoje, kur rugpjūčio 28-30 d. rusai dalyvaus turnyre su Italija, Gruzija ir Kinija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius