-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 30

Su esminiu klausimu į Atėnus išvykęs Jonas Kazlauskas grįžta be aiškaus atsakymo

Jonas Kazlauskas turi rimtų abejonių dėl galutinio Lietuvos rinktinės dvyliktuko. Kitaip dar prieš paskutiniąsias kontrolines rungtynes su Graikija treneris būtų paskelbęs sudėtį Europos čempionatui. Taip jis pasielgė pernai, bet šiemet J.Kazlauskui iki paskutinės akimirkos liko neatsakytų klausimų.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Akropolio“ turnyras turėjo išspręsti visus rebusus, tačiau užuojauta treneriui – panašu, kad trijų „degančių“ žaidėjų pasirodymas dar labiau sujaukė situaciją.

Žaidžiant žaidimą „Kas pateks į dvyliktuką?“, iš jo jau drąsiai galima išbraukti Artūrą Gudaitį. Dėl ligos „centras“ praleido visas „Huawei Cup“ turnyro rungtynes Kaune, nebuvo registruotas ir pirmajam „Akropolio“ taurės susitikimui su turkais, su Nyderlandais pasirodė tik kai viskas buvo aišku, o rungtynėse su graikais nebuvo pakeltas nuo suolo.

Akivaizdu – A.Gudaitis galės kraustytis į Vilnių ir ruoštis sezonui „Lietuvos ryte“ su Marcelo Nicola.

Bet toliau – įdomiau. Rinktinėje yra bent trys žaidėjai, kurie negali būti ramūs dėl savo likimo: Lukas Lekavičius, Žygimantas Janavičius ir Deividas Gailius.

Ž.Janavičius dar pernai buvo J.Kazlausko favoritas užimti Manto Kalniečio dublerio vietą. Daug vilčių į Žygimantą buvo dėta ir pasirengimo pradžioje, tačiau „Lietuvos ryto“ atstovas sunkiai įsibėgėjo, o kortas sumaišė solidus L.Lekavičiaus žaidimas.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Artūras Gudaitis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Artūras Gudaitis

Kita vertus, artėjant Europos čempionatui L.Lekavičius užbuksavo rungtyniaudamas su Kroatijos, Turkijos ir Nyderlandų ekipomis, o Ž.Janavičius demonstravo vis geresnę formą.

Rimtu kandidatu patekti į dvyliktuką po atsisveikinimo su Adu Juškevičiumi tapo Deividas Gailius. Jis galėjo būti tas dvyliktas žmogus, kuris prireikus situacijai pakiltų nuo suolo ir įpūstų komandai reikalingos energijos taikliais metimais per rankas.

Bet D.Gailius Atėnuose irgi neįrodė, kad galėtų tapti patikimu J.Kazlausko ginklu. Visai realu, kad dėl atsargos J.Kazlauskas į čempionatą vešis tris standartinius įžaidėjus.

Į 24sek.lt klausimą, ar realu, kad į čempionatą važiuos visi trys įžaidėjai, prieš išvyką į Atėnus J.Kazlauskas atsakė: „Man tai opiausias klausimas. Dar nesu apsisprendęs. Atsakys šitas turnyras.“

Žvilgsnis į L.Lekavičiaus, Ž.Janavičiaus ir D.Gailiaus pasirodymą „Akropolio“ turnyre.

Varžovas/Žaidėjas Lekavičius Janavičius Gailius
Turkija (53:71) 43 sek., 0 tšk., 1 atk. kam., 2 kl. 12 min., 2 tšk. (1/3 met.,), 2 rez. perd., 3 kl. Neregistruotas
Nyderlandai (94:72) 15 min., 5 tšk. (1/1 met.), 3 rez. perd., 2 kl. 12 min., 7 tšk. (3/3 met., 6 rez. perd., 2 kl.) 11 min., 1 tšk. (0/5 met.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., 1 kl.
Graikija (62:67) 11 min., 4 tšk. (1/1 met.), 4 rez. perd., 1 kl. Neregistruotas 6 min., 2 tšk. (1/2 met.), 1 kl.

Kokius atsakymus J.Kazlauskas gavo po šių trijų rungtynių?

Kaip čia pasakius. Dėl trijų slogių rungtynių iš eilės L.Lekavičius prarado pasitikėjimą savimi. Su graikais jis jau priminė tą Luką, kurį matėme pasirengimo pradžioje – jis kur kas labiau pasitikėjo savo jėgomis, žaidė lengvai, aštriai. Kita vertus, anksčiau jis skuosdamas krepšio link pirmiausia žiūrėdavo į krepšį, o dabar vis dažniau dairosi atgal į komandos draugus toje situacijoje, kai reikėtų priimti drąsesnį sprendimą.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Lukas Lekavičius
Alvydo Januševičiaus nuotr./Lukas Lekavičius

Šlubavimas pasirengimo pabaigoje J.Kazlauskui sukėlė abejonių. Tuo metu Ž.Janavičius užtikrinčiau vadovavo komandai, kai mače su Nyderlandais treneris į aikštę metė abu rezervinius atakų organizatorius. Ž.Janavičius dar neparodė, kad į žaidimą gali įnešti tiek spalvų kaip L.Lekavičius, bet Žygis – labiau patikrintas įžaidėjas.

Puikų šansą turėjo D.Gailius, bet metikas per du mačus pataikė vos 1 metimą iš 7. Du jo bandymai net nelietė lanko. Akivaizdu, kad į čempionatą D.Gailių išsivežęs J.Kazlauskas irgi negalės numanyti, ko gali sulaukti iš dvylikto žaidėjo.

Mums belieka tik spėlioti, o J.Kazlauskas turi pasirinkti: arba vežtis du įžaidėjus, arba į čempionatą vežtis nenuspėjamą metiką. Pirmasis scenarijus privers nuspręsti, kurį palikti Lietuvoje – aštrų, bet nenuspėjamą L.Lekavičių, ar ribotų galimybių, tačiau patikrintą Ž.Janavičių.

Kita vertus, kalbama, kad J.Kazlauskas yra atsargus žmogus, o atsarga gėdos nedaro. Rezervuokite viešbučio Rygoje kambarius Lukui ir Žygimantui?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius