Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 27

Norvegijos policija per operaciją „Litas“ išdraskė narkotikų prekeivių tinklą

Operaciją skambiu pavadinimu „Litas“ surengusi Norvegijos policija sulaikė ir pateikė kaltinimus 140 žmonių, susijusių su amfetamino gamyba, prekyba ir kontrabanda. Apie trečdalis jų – Lietuvos piliečiai, praneša Norvegijos televizija NRK.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neabejotinai Lietuvos nusikaltėliai sukūrė tokią grupuotę, kuri Norvegijos saugumui kelia didžiausią grėsmę“, – žiniasklaidai sakė Norvegijos kriminalinių nusikaltimų policijos (Kripos) vadovas Eivindas Borge.

Naujausioje šio policijos padalinio ataskaitoje nurodoma, kad lietuviai ypač dažnai įvykdo vagystes, plėšia, sukčiauja, užsiima kontrabanda bei prekyba žmonėmis. Tačiau dabar pastebima ir nauja tendencija – Lietuvos piliečiai pripažįstami tapę stambiausiais veikėjais amfetamino rinkoje.

„Mes nustatėme, kad dauguma tų, kurie anksčiau užsiimdavo smulkesniais nusikaltimais, dabar įsitraukė į narkotikų prekeivių tinklą“, – kalbėjo E.Borge.

Policija šią savaitę atskleidė baigusi dvejus metus trukusią operaciją „Litas“, kuri apėmė 22 iš 27 Norvegijos regionų. Tyrime pasitelkti sraigtasparniai ir kita sekimo įranga, padėjusi užfiksuoti narkotikų prekybos faktus ir nustatyti įtariamuosius.  Per šią operaciją policija rado 140 kilogramų amfetamino ir apie 400 tūkst. tablečių.

Operaciją vykdyti padėjo ir Lietuvos pareigūnai.

Nepaisant to, kad tarp sulaikytųjų – trečdalis Lietuvos piliečių, Norvegijos policija pažymi, kad dauguma į šalį atvykusių lietuvių yra sąžiningi ir sunkiai dirbantys žmonės.

Tačiau kartu Lietuvos pilietybė yra antra pagal dažnumą tarp nuteistųjų Norvegijoje. Šiuo metu bausmes Norvegijos kalėjimuose atlieka 131 lietuvis. 54 Lietuvos piliečiai kali už nusikaltimus, susijusius su narkotikais, 33 - už vagystes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius