Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Olekas laukia atsakymo dėl galimybės įsigyti vokiškų haubicų

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia, kad kol kas negavo iš Vokietijos žinių dėl galimybės Lietuvai įsigyti savaeigių haubicų. Tai, pasak jo, yra derinama ekspertų lygiu ir jis žinių laukia artimiausiu metu.
„Krauss-Maffei Wegmann“ savaeigė haubica „PZH 2000“
„Krauss-Maffei Wegmann“ savaeigė haubica „PZH 2000“ / kmweg.com nuotr.

„Mes esame kalbėję su vokiečių parlamentiniu sekretoriumi ir mes pageidaujame įsigyti (haubicų – BNS), esame pateikę pirminį kreipimąsį raštu bei pavedėme ginkluotės direktoriams, kad jie suderintų detales, apsitartų, tai dabar laukiam atsakymo“, – BNS sakė J.Olekas.

Vokiečių savaitraštis „Der Spiegel“ šeštadienį pranešė, kad Vokietija yra pasiruošusi parduoti Lietuvai savaeigių haubicų. Gynybos ministro pavaduotoja Katrina Suder sakė per Gynybos komiteto posėdį, kad tokios ginkluotės bus galima parduoti Lietuvai, nes Vokietijos ginkluotosios pajėgos jos turi pakankamai.

J.Olekas kol kas neatskleidė, kiek haubicų norima įsigyti: „Kol kas, kol neturime oficialių pasiūlymų, apie kiekius ir kainas nekalbame. Kai turėsime visus pasiūlymus, tada pranešime. Kalba eina apie kelioliką haubicų“.

Praeitą savaitę Vokietijos žiniasklaida pranešė, esą Vokietijos vyriausybė atmetė Lietuvos prašymą aprūpinti jos ginkluotąsias pajėgas moderniomis šarvuotosiomis kovos mašinomis „Boxer“, tačiau vėliau ši informacija buvo paneigta.

„Ten, kaip žinote, buvo paneigta antis, provokacija, o vokiečiai dar kartą Vyriausybėje patvirtino, kad jie remia mūsų kariuomenės modernizaciją“, – sakė J.Olekas.

Vienas Vokietijos gynybos ministerijos atstovas, pasak „Der Spiegel“, sakė, kad Lietuva dar nėra pateikusi oficialaus prašymo, bet Vilnius teiravosi dėl tokios galimybės, o Berlynas yra pasiruošęs padėti.

Lietuva, kaip ir Latvija ir Estija yra susirūpinusi dėl Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos ir Maskvos palaikymo prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, baimindamasi, kad tie veiksmai galbūt žymi platesnes Rusijos pastangas susigrąžinti įtaką kitose buvusiose Sovietų Sąjungos teritorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius