Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ketina siųsti ekspertų į Ukrainos gynybos ministeriją

Lietuva ketina siųsti savo ekspertų į Ukrainos gynybos ministeriją, pirmadienį pranešė Kijeve viešintis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.
Juozas Olekas
Juozas Olekas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Sutarėme, kad patikslinsime mūsų ekspertų siuntimą – ne tik į kariuomenės padalinius, bet ir į pačią ministeriją, kad pasidalintume ta patirtimi, kurią sukaupėme būdami NATO nariais“, – BNS telefonu iš Ukrainos sakė J.Olekas po susitikimo su Ukrainos gynybos ministru.

Pasak jo, Vilnius ketina deleguoti „keletą“ ekspertų, kurie gali būti tiek kariškiai, tiek civiliai. Jie padėtų „strateginiu lygmeniu spręsti iškylančias problemas“, sakė J.Olekas.

Ministras teigė su Ukrainos kolega taip pat aptaręs galimybę Ukrainos kariams studijuoti bei sužeistus ukrainiečių karius gydyti Lietuvoje.

Susitikimuose Kijeve taip pat kalbėta apie trišalę Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigadą. Pasak J.Oleko, tikimasi, kad „vasarą jau bus galimybė pradėti bendrus veiksmus štabe“, kuris įkurtas Liubline.

Lietuvos krašto apsaugos ministro teigimu, situacija Ukrainos rytuose šiuo metu yra sąlyginai ramesnė, nors paliaubų pažeidimų pasitaiko beveik kasdien.

„Situacija yra ramesnė, negalima lyginti su tuo, kas buvo iki paliaubų paskelbimo. Deja, paliaubų pažeidimų vyksta kasdien“, – sakė J.Olekas.

Pasak ministro, Ukraina stebi ginkluotės tiekimą separatistams ir jų apmokymą.

Situacija yra ramesnė, negalima lyginti su tuo, kas buvo iki paliaubų paskelbimo. Deja, paliaubų pažeidimų vyksta kasdien, – sakė J.Olekas.

Jungtinių Tautų duomenimis, karas Rytų Ukrainoje jau nusinešė daugiau kaip 6 tūkst. gyvybių. Vakarai teigia, kad Rusija siunčia ginklus ir karius į Ukrainos rytus padėti prorusiškiems separatistams kovoti su Ukrainos vyriausybės pajėgomis. Maskva tai oficialiai neigia.

Amerikiečių desantininkai pirmadienį pradėjo ukrainiečių vyriausybės pajėgų apmokymus. Tai sukėlė Maskvos nepasitenkinimą.

Lietuva yra perdavusi Ukrainai neįvardijamų ginkluotės elementų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius